Reacties voor: ‘De iPhone SE ziet er precies hetzelfde uit als de iPhone 5s’

De onthulling van de iPhone SE staat voor de deur, maar hoe gaat hij er uit zien? Nieuwe bronnen stellen dat het nieuwe 4-inch toestel identiek is aan de iPhone 5s. Aan de binnenkant is er meer veranderd.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 49 reacties

  1. Zou echt dom zijn van Apple als dit zo was. Model van 2013 met nieuwe specs. Afwachten. Maandag horen we meer

  2. Zou het niet erg vinden, vind het model van de iPhone 4 en 5 mooier dan de 6. Iets nieuws zou ook leuk zijn, maar dat zal pas met de 7 gebeuren denk ik

  3. Nee, alsjeblieft niet. Ik zelf denk dat apple iets nieuws moet doen en niet ‘lui’ zijn en hem als de 5/5s maken, maar ja, wie ben ik?

  4. De 4 & 5 waren de mooiste iPhone’s die er ooit waren dus hoop dat deze ook zo word

  5. Ben er wel happy mee. Ik vond de bouw van de 4 en de 5 veel meer industrieel, meer solide. Ik was al van plan er een te kopen maar deze vormgeving maakt hem voor mij alleen maar gewilder.

  6. Tuurlijk.
    Andere soc erin en 600 euro verkoopprijs.
    En waarschijnlijk niet eens de A9 maar de A8.

    Kassa.
    En dan bij de aankondiging melden.
    We did it for you

  7. Origineel geplaatst door peter
    De 4 & 5 waren de mooiste iPhone’s die er ooit waren dus hoop dat deze ook zo word

    Als je van Flintsones bezels houdt dan is het inderdaad een mooie

  8. Eerst iedereen klagen over het ontwerp van de 6 en de meeste reacties die ik heb gelezen gingen over hoe mooi het ontwerp van de 5s is. En dan nu met dit nieuws alsnog klagen dat apple met vernieuwing moet komen en niet met een soortgelijk ontwerp.

    Vind ik wel grappig.

  9. Waar ik niemand over hoor is de ergonomie. Als je een iPhone 6 vasthoudt, en daarna een 5s, dan voel je pas hoe scherp de randen van de 5s in je handen drukken. Alleen daarvoor al zou ik dan de SE niet nemen.. De afgeronde achterkant van de 6 en later ligt veeel beter in de hand.

  10. Het zou de naam ‘special edition’ wel eer aan doen: beste formaat (naar mijn mening), beste uiterlijk, beste specs, beste camera.

    Ik zit nu op een 6S, heb grote handen, maar als ik onderweg ben is hij niet goed met 1 hand te bedienen zonder het home button truckje. Op de bank is het formaat wel fijn.

    Als dit nieuwsbericht klopt ga ik direct over naar de 5SE.

  11. Origineel geplaatst door Stefan Ruiter
    Het zou de naam ‘special edition’ wel eer aan doen: beste formaat (naar mijn mening), beste uiterlijk, beste specs, beste camera.
    Ik zit nu op een 6S, heb grote handen, maar als ik onderweg ben is hij niet goed met 1 hand te bedienen zonder het home button truckje. Op de bank is het formaat wel fijn.
    Als dit nieuwsbericht klopt ga ik direct over naar de 5SE.

    En ga je dus veel betalen voor alleen een snellere soc ?
    Want veel andere zaken zullen er niet zijn. Apple kennende.

    En de 5s kan je nu zo kopen.
    Dus wat let je.
    Je zegt net zelf beste camera beste alles maar je hebt toch geen 5S meer ?

  12. Doe maar! Die 6 is veel te lelijk!

  13. Bij een nieuw product of een vernieuwde versie ben je haast verplicht duidelijke verschillen te laten zien met het vorige/oude.
    Simpelweg omdat het anders te weinig onderscheidend is en dus niet verkoopt!

    Juist een bedrijf als Apple heeft de afgelopen jaren bij de verschillende versies duidelijke veranderingen aangebracht.

    Reken er maar op dat er uiterlijke verschillen zijn.

  14. Of optie 3: ze komen met 2 versies van de 5s, je kan zelf het design kiezen welke jij zelf het mooiste vind. Ik acht de kans klein maar aan alle reacties te zien zou dit een slimme set zijn!

  15. Ik heb ook liever het uiterlijk van de 5/5s serie, en geen uitstekende (lees: bobbel) camera. Ligt veel lekkerder in de hand.
    Met een aantal upgrades ga ik deze zeker halen.

    Hier komt Larzzz, MeesterVoorspeller 😛
    Ik verwacht dat ze het volgende doen:

    De iPhone SE, oftewel Slim Edition, die blijft bestaan naast de nummers en de Plus Versies. Ze gaan af van het nummer, 5 klinkt te oud, vooral als dit jaar een 7 uitkomt, dus daar nemen ze afstand van. Special Edition wordt de naam zeker niet, omdat de specs niet beter zullen zijn dan het topmodel.

    Ze houden denk ik ook dezelfde vorm als 5s. Redenen: productieproces hoeft niet aangepast te worden, maakt het goedkoper. Ook is de 5s iets dikker dan de 6/6s modellen, waardoor ze met het kleine formaat niet hoeven in te leveren op de accuduur.
    Zorgt ook voor een duidelijk verschil in lijn, omdat hij niet meegaat qua hardware met de 6s. Anders konden ze hem net zo goed 6s mini noemen, en dan gewoon 3 modellen aanbieden (6s mini, 6s, 6s plus).

    Qua specs, een aangepaste 6s chipset, die van de de 6 is te oud als later dit jaar de 7 uitkomt. Betere camera met 4k, nfc denk ik ook, als ze het niet inbouwen, dan loopt hij denk ik teveel achter op de visie als ze deze SE elke 2 jaar gaan updaten qua specs. Beter scherm met anti-reflection coating net als de nieuwe zal er denk ik ook komen. 3D touch hoop ik, maar verwacht het niet, teveel techniek voor het kleine formaat, en de techniek biedt nog niet veel meerwaarde.

  16. De 5S is een mooie telefoon, dus met een nieuwe binnenkant nog zeer geliefd bij de telefoonkopers.

  17. Origineel geplaatst door Mike
    Waar ik niemand over hoor is de ergonomie. Als je een iPhone 6 vasthoudt, en daarna een 5s, dan voel je pas hoe scherp de randen van de 5s in je handen drukken. Alleen daarvoor al zou ik dan de SE niet nemen.. De afgeronde achterkant van de 6 en later ligt veeel beter in de hand.

    Ik kan me anders herinneren dat er ook door menigeen werd geklaagd over het feit dat het onwerp van de 6(s) té glad is, mede door die afgeronde randen, en de 5(s) een betere grip in je hand had.
    Hoe de SE eruit zal komen te zien zal me eigenlijk worst wezen. Ik vind de 6(s) gewoon een lelijk ding en blijf voorlopig nog bij m’n 5s. De nieuwe SE zie ik niet als een zodanige verbetering om daar opnieuw geld voor uit te geven. Ik wacht rustig af wat de iPhone 7 ons gaat brengen.

  18. Origineel geplaatst door Mike
    Waar ik niemand over hoor is de ergonomie. Als je een iPhone 6 vasthoudt, en daarna een 5s, dan voel je pas hoe scherp de randen van de 5s in je handen drukken. Alleen daarvoor al zou ik dan de SE niet nemen.. De afgeronde achterkant van de 6 en later ligt veeel beter in de hand.

    De 6 ligt inderdaad lekkerder in de hand met die rondingen, maar ik vind hem te groot en te dun. De 5s is een lekker maatje. Ik kan ook niet wennen aan die vergrendelknop aan de zijkant, je drukt hem veel te gemakkelijk in als je de telefoon oppakt of je grip verandert. Het is dat ik mijn 6s nog niet zo lang heb, anders zou ik een 5se gaan kopen.

  19. Ik overweeg de SE aan te schaffen simpelweg omdat ik de 6S te groot vind.

  20. Origineel geplaatst door Mike
    Waar ik niemand over hoor is de ergonomie. Als je een iPhone 6 vasthoudt, en daarna een 5s, dan voel je pas hoe scherp de randen van de 5s in je handen drukken. Alleen daarvoor al zou ik dan de SE niet nemen.. De afgeronde achterkant van de 6 en later ligt veeel beter in de hand.

    Je moet er dan ook niet in knijpen. Juist door de hoekige randen ligt de iPhone 5s steviger in de hand dan de iPhone 6(s). Die glipt als het ware gemakkelijker uit je hand. Naar mijn idee hebben de ronde randen van de iPhone 6(s) slechts het doel om het toestel dunner te doen lijken, maar is de ergonomie er niet bij gebaat.

  21. Doen! Verschrikkelijk mooi ontwerp. Veel mooier dan de 6(S)

  22. Jammer, ik loop nu al zes jaar met de 4 en ben nu wel zat van dit ontwerp. De 6s vind ik te groot en had gehoopt op een kleinere versie ervan.

  23. Origineel geplaatst door elpaolo
    Jammer, ik loop nu al zes jaar met de 4 en ben nu wel zat van dit ontwerp. De 6s vind ik te groot en had gehoopt op een kleinere versie ervan.

    Ombouwen met een nieuwe complete case in 6-look van Aliexpress:

  24. Ik denk er ook aan om mijn 6s te verkopen en de 5se te halen..3D touch, doe ik weinig mee..Formaatje kleiner ook wel weer fijn denk ik..

  25. @Mike: De iPhone 6 is bijna niet vast te houden, dat ding glipt zo uit je handen! Ik had een vriend van me hiervoor gewaarschuwd en toch een paar weken later had ‘ie een nieuwe 6s met direct al valschade x)

  26. Heb er geen probleem mee, vind persoonlijk het design van de iPhone 5S de mooiste iPhone ooit gemaakt.
    De ronde zijkanten van de 6 serie is voor mij te veel Samsung 🙁
    Laat maar komen die SE, mijn abonnement is al afgelopen, dus een prima vervanger voor mijn 5S
    De 6 vind ik ook te groot.

  27. Ik hoop inderdaad dat de iPhone SE als twee druppels water lijkt op de 5S. Apple heeft met de iPhone 5S in mijn ogen het mooiste en meeste praktische ontwerp en formaat in huis. Met nieuwe specs en (naar ik hoop) drie jaar software ondersteuning ben ik dan helemaal gelukkig!!

  28. 16 Gieg is te weinig dus als je een iPhone 6 wilt, ben je zo 860 eurie kwijt. Ik hoop dat deze telefoon weer een beetje betaalbaar wordt want ik ben afgehaakt. Voor 250 eurie heb ik een 4Gb RAM, 32Gb + 64Gb Android (Asus Zenfone2). De iPhone bevalt mij eerlijk gezegd beter (vanwege ontbreken SPAM) maar meer dan 600 eurie beter kan ik niet zeggen. Het gaat nergens meer over.

  29. Bedenk eens wat nieuws Apple, sjonge jonge.. Het zou ze sieren als ze met de SE juist een heel nieuw design zouden introduceren, geen 5/5S of 6/6S(+) ripoff.

    Ik zie nog liever een iPod Touch met belfunctie (iPhone Lite) dan een herintroductie van de 5S.

  30. Goede middag,
    Tot heden gebruik ik de 4s die prima werkt, inmiddels ervaar ik het scherm wel aan de kleine kant. De SE lijkt mij zeer geschikt, hopelijk wel gunstig geprijsd. Mijn zoon heeft de 6s maar die vind ik te groot. De iWatch kwam voor mij niet in aanmerking, maar ben tevreden met mijn Pebble Round die genoegen nam met mijn 4s. Mijn iMac van medio 2007 en eerste iPad functioneren ook nog prima, hoewel ik voornamelijk de iPad mini gebruik, handzamer en lichter. Mijn airbook air (2011) overleefde een vol glas water na een betaalbare ingreep bij PhoneWorld in 2014. Apple begrootte de kosten ruim tweemaal hoger.
    De eerste Apple TV heb ik nauwelijks gebruikt, ik vond het een onhandig apparaat, maar dat kan ook aan mij gelegen hebben. Bezoek vrijwel dagelijks jullie site. Veel succes verder. Groet leon.

  31. Als Apple dit model gaat gebruiken, klopt mijn eerdere bewering dat SE voor “Second Edition” staat. Dan vrees ik voor de iPhone 7.

  32. iPhone 4, 4s is en ikon, en het materiaal van de achterkant voelt niet alen duur en luxe aan maar het geeft en perfecte balans aan het toestel.
    Bij de iPhone 5, 5s, 5c weegt de scherm meer dan de achterkant, dit maakt voor veel mensen nix uit tot dat die in de grond valt.
    Ik wens en lange tijd dat Apple en iPhone maakt dat klein is, maar met beter camera en specs, 5s gebruik ik nu met Apple watch, ik wil mijn iPhone niet uit mijn zak halen elke 5 min, net en klein kind, dus moet die klein zijn, alen met photos maken of filmen haal ik hem uit mijn zak.

  33. Origineel geplaatst door vuurvreter
    Als Apple dit model gaat gebruiken, klopt mijn eerdere bewering dat SE voor “Second Edition” staat. Dan vrees ik voor de iPhone 7.

    En je vreest voor de iPhone 7 omdat…?
    Wat heeft de SE met de 7 te maken?

  34. iPhone SE met (groter) model van de 3G/3GS, naar mijn mening het beste/fijnste model. Heerlijk in de hand

  35. Ik wacht nog even af, ik heb de 5s of de se verbetering brengt? anders over jaartje de 7s.?

  36. @Edward: Vroeger wou je toch ook liever een 3GS dan een 3G? Of liever een iPhone 4S dan een 4?

  37. Origineel geplaatst door Si
    Eerst iedereen klagen over het ontwerp van de 6 en de meeste reacties die ik heb gelezen gingen over hoe mooi het ontwerp van de 5s is. En dan nu met dit nieuws alsnog klagen dat apple met vernieuwing moet komen en niet met een soortgelijk ontwerp.
    Vind ik wel grappig.

    Wat ik wel grappig vind is hoe mensen als jij altijd doen alsof IEDEREEN hetzelfde zei over een bepaald onderwerp… Terwijl ik tig reacties gezien heb van mensen die bijv de iphone 6 mooi vonden, maar ook tig mensen die het niet zo mooi vonden.
    De miljoenen iphone bezitters zijn nl net mensen, ze hebben veelal verschillende meningen.

    Persoonlijk gaat het mij er vooral om dat ik weer een 4 inch iphone wil, en ik vind tot op heden de iphone 5(s) het mooist, dus prima

  38. Prima, het model is de Ferrari GTO onder de Ferrari’s.
    Noem het een oldtimer, maar nu met een moderne LaFerrari motorblok onder de klep. Prachtig. Na mijn huidige 4S heb ik geen nieuwe meer gekocht. Deze SE kon wel eens snel de opvolger worden. 1/2 inch groter, naar 4″….net mooi! En dan ook even omhoog van 16GB naar 64GB, want ik mis inmiddels capaciteit.

    Bovendien ook handig, die vlakke zijkant. Dat heb ik echt zo vaak gebruikt met foto’s maken. Die ronde telefoons vallen om…
    En nog steeds een jackplug! Mooi zo. Eigenlijk kan ik niet wachten.

  39. Laat dit waar zijn, lelijke iphone 6 glad zonder hoesje glipt hij uit je hand, hij is lomp, rond iphone 3gs achtig, uitpuil camera exht het domste ooit.. Nee laat het 5s ontwerp zijn!

  40. Wat gaat de laagste prijs zijn van de 5se icm abonnement?

  41. Bijna iedereen heeft het maar over het uiterlijk, je hebt hem toch niet voor de pronk…?!?
    De reden dat ik een iPhone heb is het iOS . Ook al ziet hij eruit als een plakkaat kots

  42. Origineel geplaatst door wvdh
    Wat gaat de laagste prijs zijn van de 5se icm abonnement?

    Als jij even de definitieve prijs verteld van een iPhone SE dan ga ik voor je rekenen.

  43. Origineel geplaatst door jajaa
    Bijna iedereen heeft het maar over het uiterlijk, je hebt hem toch niet voor de pronk…?!?
    De reden dat ik een iPhone heb is het iOS . Ook al ziet hij eruit als een plakkaat kots

    Pronken? Wie heeft het daar over dan?
    Dan zou je juist geen SE moeten nemen als tie zo op de 5S lijkt.
    Kunnen mensen een telefoon ook gewoon mooi vinden?
    Of heb jij alleen maar schoenen omdat ze goed lopen en let je verder helemaal niet op hoe ze er uit zien?

  44. @jajaa: Een iPhone kost een hoop geld dus het moet ook wat lijken vind ik!
    Maar mooi is een relatief begrip.
    Waar veel mensen de Samsung telefoons erg mooi vinden vind ik ze spuuglelijk!

  45. @Nick: dat weet ik niet. Rond de €500,-?

  46. Ik hoop echt dat dit klopt, dan koop ik hem gelijk. Vind de 4 en 5 de mooiste en meest praktische telefoons qua design.

  47. Origineel geplaatst door wvdh
    @Nick: dat weet ik niet. Rond de €500,-?

    Dan kan je m wel voor €0 krijgen bij een abonnement. Maar eigenlijk is het een rare vraag natuurlijk. De prijs is nog niet bekend, überhaupt of de SE wel komt, met ‘een abonnement’? Wat voor abbo?
    Beetje onnozel.

  48. In 1 woord : Nice ! , vind dat ronde ontwerp van de 6 maar niks ,laat ze inderdaad maar terug gaan naar het strakke exclusieve design

  49. Ik geloof er niks van dat de nieuwe iPhone ‘SE’ het design van de iPhone 5s zou krijgen. In feite was de 5s een opgerekte versie van de iPhone 4, dus het model van de nieuwe iPhone zou dan al 4,5 jaar oud zijn. Het lijkt mij logischer dat de nieuwe ‘kleine’ iPhone het model van de 6(s) krijgt.

    Apple had ook kunnen kiezen voor een soort 5c concept: een volledig kunststof model, maar dat mislukte destijds omdat Apple de prijs niet écht wilde verlagen.
    Een prijs rond 500-550 euro is echt behoorlijk. Als het niet 599 wordt in de Eurolanden..!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.