iPhone 5se mockup

iPhone 5se te zien op gelekte ontwerptekeningen

Op uitgelekte ontwerptekeningen is de iPhone 5se te zien. Als we de schetsen mogen geloven, vertoont de 4-inch iPhone grote overeenkomsten met het uiterlijk van de iPhone 6.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5se mockup

Als we uitgelekte ontwerptekeningen mogen geloven, die online zijn opgedoken, gaat de 4-inch iPhone 5se grote overeenkomsten vertonen met het uiterlijk van de iPhone 6 en iPhone 6s.

Uitgelekte ontwerptekeningen iPhone 5se

De tekeningen zijn afkomstig van Steve Hemmerstoffer van OnLeaks, die ze beweert te hebben ontvangen van iemand die dichtbij Apple’s ontwerpproces staat. De twee tekeningen laten een oude en nieuwe versie van het ontwerp zien, waarbij bijvoorbeeld de True Tone-flitser aangepast is. Vooral deze flitser is opvallend, want op de oude tekening zien we de ronde flitser die in de iPhone 6 verwerkt is, terwijl het nieuwste ontwerp weer teruggaat naar de ovale flitser van de iPhone 5s.

Ontwerptekeningen van de iPhone 5se.

Verschillen tussen iPhone 5se en iPhone 6

Als je goed naar de tekeningen kijkt zie je naast de nodige overeenkomsten met de huidige iPhones, ook wat kleine verschillen. Zo zou de vergrendelknop niet meer aan de zijkant maar bovenop de iPhone zitten, net zoals dat bij de iPhone 5 het geval was. Ook zijn er op de onderkant twee roosters aanwezig om geluid door te laten, in plaats van het enkele rooster dat in de iPhone 6 zit.

Oude iPhone 5se-tekeningen Nieuwe iPhone 5se-tekeningen
Links de oude en rechts de nieuwe ontwerpschetsen

De ontwerptekeningen van de 4-inch iPhone komen daardoor niet helemaal overeen met de foto’s van het toestel die eind januari uitlekten. Deze foto’s laten wel een iPhone zien die het best omschreven kan worden als een kleinere versie van de iPhone 6. Zo zou de iPhone 5se TouchID krijgen en de A9-chip gebruiken, dezelfde processor als de iPhone 6s.

Apple zou vermoedelijk op 15 maart een presentatie geven waarbij zowel de iPhone 5se als de iPad Air 3 onthuld gaan worden. Daarna zouden ze op 18 maart in de winkels liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2016, 12:46
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone SE

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.