‘De iPhone SE ziet er precies hetzelfde uit als de iPhone 5s’

De onthulling van de iPhone SE staat voor de deur, maar hoe gaat hij er uit zien? Nieuwe bronnen stellen dat het nieuwe 4-inch toestel identiek is aan de iPhone 5s. Aan de binnenkant is er meer veranderd.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Achterkant van iPhone 5s.

Met het Apple Event van 21 maart voor de deur, krijgt de geruchtenmolen op het laatste moment nog een flinke slinger. De afgelopen maanden hebben meerdere geruchten de indruk gewekt dat Apple’s nieuwe 4-inch iPhone op een kleinere versie van de iPhone 6 gaat lijken. Mark Gurman van 9to5Mac zegt nu het tegenovergestelde: op basis van bronnen beweert hij dat de iPhone SE haast niet te onderscheiden is van een iPhone 5s. Dit hebben andere bronnen in het verleden ook beweerd.


Volgens de bronnen van Gurman krijgt de iPhone SE een vierkanter ontwerp, met ronde volumeknoppen en een vergrendelknop op de bovenkant van het toestel, net zoals de iPhone 5s dus. Ook de achterkant is hetzelfde met een metalen achterkant en twee glasstrips aan de boven- en onderkant.

Bekijk ook

iPhone 5se te zien op gelekte ontwerptekeningen

Op uitgelekte ontwerptekeningen is de iPhone 5se te zien. Als we de schetsen mogen geloven, vertoont de 4-inch iPhone grote overeenkomsten met het uiterlijk van de iPhone 6.

Een iPhone 5s in roségoud

Het enige uiterlijke verschil zijn de randen van het toestel, die minder glimmen. Dit moet ervoor zorgen dat je minder snel krassen op het toestel krijgt. De iPhone SE zal in dezelfde kleuren verschijnen als de iPhone 6s, inclusief roségoud. Je hebt de keuze uit een 16GB en 64GB model.

Bekijk ook

iPhone SE: het complete overzicht

Alles wat je wilt weten over de iPhone SE. Ontdek specs en functies, vind goede deals en de beste prijs voor een iPhone SE. Ook het laatste nieuws, tips en meer.

iphone-5s-groot

Aan de binnenkant van de nieuwe 4-inch iPhone verandert er wel een hoop. Zo is de iPhone SE uitgerust met de A9-processor, een NFC-chip (voor Apple Pay) en hardware om voor betere internetprestaties (zowel WiFi als mobiel) te zorgen.

12 megapixelcamera met 4K video

De camera op de achterkant is identiek aan die van de iPhone 6s. Twaalf megapixels dus, en de mogelijkheid om video’s in 4K op te nemen. Als de bronnen van Gurman het bij het rechte eind hebben is de iPhone SE dus vooral qua prestaties een upgrade van de iPhone 5s, en dus niet de iPhone 6 Mini die de geruchten eerder deden vermoeden.

Lang hoeven we niet te wachten om te zien wie gelijk had; aanstaande maandag (21 maart) geeft Apple een presentatie waarin vermoedelijk de iPhone SE en een nieuwe iPad worden onthuld. Ook zijn we benieuwd naar jouw mening; vind jij het erg dat de iPhone SE er identiek uitziet als de iPhone 5s?

Bekijk ook

Wat kun jij verwachten van het Apple-event van 21 maart 2016?

Wat gaat Apple allemaal aankondigen tijdens het event op 21 maart 2016? Van de iPhone SE tot de nieuwe Apple Watch-bandjes en een 9,7-inch iPad Pro, we bespreken alle opties.

iPhone SE

De iPhone SE is de voordeligste iPhone in het assortiment van Apple. Dankzij het traditionele design met thuisknop is dit een geliefd model voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle iPhone. De nieuwste versie is de iPhone SE 2022. In totaal zijn er drie generaties van de iPhone SE verschenen en in 2024 verwachten we weer een nieuw model.

iPhone SE

Reacties: 49 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.