iPhone 12 dummy zijkant Sonny Dickson

Nieuwe foto’s tonen ‘iPhone 12′ dummy’s in drie schermformaten

iPad Pro-design lijkt onvermijdelijk
Op internet zijn nieuwe foto's opgedoken van wat de 'iPhone 12' moet worden. De foto's tonen een realistisch nieuw design gebaseerd op dat van de iPad Pro. Zoals eerdere geruchten al zeiden komt de iPhone 12 volgens deze informatie ook in drie schermformaten.

‘iPhone 12’ in drie schermformaten en gebaseerd op iPad Pro

De foto’s zijn op Twitter gepubliceerd door Sonny Dickson. Al jaren weet hij dummy’s van de nieuwe iPhones te bemachtigen. Vaak lijken deze dummy’s sterk op het uiteindelijke design. Deze foto’s tonen drie iPhones in verschillende schermformaten: 5,4-inch, 6,1-inch en 6,7-inch. Dat is in lijn met eerdere geruchten over het iPhone 12-scherm. Als deze kloppen staan we dit najaar voor meer keuze dan ooit wat schermformaten betreft.

Oplettende kijkers zien dat het design sterk lijkt op dat van de iPad Pro. Als deze geruchten kloppen krijgen we dit jaar voor het eerst sinds 2014 een nieuw iPhone-design zonder afgeronde randjes. Dit design lijkt daarom wat meer op dat van de iPhone 4 uit 2010, maar dan in een 2020 jasje. Dat betekent hetzelfde concept van een glazen voor- en achterkant omringd met een metalen ‘band’. Hierin zijn ook de antennes verwerkt. Wat ons betreft is 2020 voor Apple het juiste moment om deze stap te zetten.

Bekijk ook

10 jaar iPhone 4: waarom nu het moment is om het design terug te brengen [opinie]

Het is exact tien jaar geleden dat de iPhone 4 in Nederland uitgebracht werd, want op 30 juli 2010 verscheen dit model in Nederland en België. De iPhone 4 was voor velen een geliefd model, onder andere vanwege het design. Nu is daarom het juiste moment om dit ontwerp te moderniseren voor de nieuwste iPhones.

Behuizing ‘veelbelovend’, maar onduidelijkheid over camera’s

Sonny Dickson zegt in zijn tweet dat de camera’s op de achterkant misschien niet 100% kloppen, maar de behuizing is veelbelovend. Sommige geruchten wijzen bijvoorbeeld op een LiDAR Scanner in de iPhone 12, maar de kans bestaat dat dit alleen beschikbaar wordt op de zogenaamde ‘iPhone 12 Pro Max‘. Ook moet nog duidelijk worden hoeveel camera’s alle verschillende iPhone 12-modellen krijgen. Apple kan bijvoorbeeld twee camera’s inbouwen in de ‘kleine’ 5,4-inch variant. Dat geeft potentiële kopers meer reden om voor de grotere en vooral duurdere iPhones te gaan.

iPhone 12 dummy Sonny Dickson

Het is volgens de verwachting pas in september officieel, maar aangezien Sonny Dickson het vaker bij het rechte eind heeft kunnen we uitgaan van een redelijk betrouwbaar beeld. Het is onduidelijk hoe Dickson aan de dummy’s is gekomen. We krijgen hoe dan ook steeds meer vertrouwen in dat Apple dit iPad Pro-design wil doorvoeren naar de iPhone.

iPhone 12 dummy zijkant Sonny Dickson

Geruchten rondom de aanstaande iPhone 12 duiden steeds beter wat we moeten verwachten van Apple in het najaar van 2020. Zo worden er misschien geen EarPods meegeleverd, maar gelukkig zou de iPhone 12 opslagcapaciteit bij 128GB beginnen. Naast het design zou de iPhone 12 (Pro) ook het ProMotion-scherm van de iPad Pro overnemen voor vloeiender beeld.

Bekijk ook

iPhone 12: alles over specs, functies en meer

De iPhone 12 is een kleurrijk toestel met 5G, een prachtig OLED-scherm en een nieuw design met platte zijkanten. Ook vind je op dit toestel bijna alle functies van de duurdere Pro-modellen, maar voor een veel lagere prijs. Op deze pagina lees je alles over de iPhone 12!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 12 deals

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.