Zens MagSafe 4-in-1 oplader

Heb je problemen met je iPhone 12 draadloze opladers? Apple werkt aan een fix

Qi-laders werken opeens niet meer
Apple-support heeft erkend dat er een probleem is met het draadloos opladen van sommige iPhone 12-modellen. Het probleem doet zich voor op Qi-gecertificeerde laders.

Apple werkt aan fix voor iPhone 12-oplaadprobleem

Mensen die last hebben van het probleem merken dat hun toestel niet wordt opgeladen als ze deze bijvoorbeeld ’s nachts op een Qi-lader leggen. Het maakt niet uit of je je iPhone 12 met of zonder case gebruikt. Er bleken meer mensen met het probleem te zijn, dat zich voordeed op verschillende merken draadloze laders en docks. Na het herstarten van de iPhone werkt het weer een tijdje, maar na een dag of twee zit je opnieuw met het probleem. Apple wilde er tot nu toe niets over kwijt, maar heeft in een supportchat met een willekeurige gebruiker nu aangegeven dat het probleem bekend is en dat er binnenkort een oplossing komt.


Heb je het probleem ook, dan zul je dus nog even geduld moeten hebben. Het zou zich voordoen bij bepaalde exemplaren van de iPhone 12-serie. Hoe wijdverbreid het probleem is, is niet helemaal duidelijk. Wel wordt er sinds begin november al over geklaagd. Sommige Qi-laders leken niet meer te werken, waarbij een verband werd gelegd met de magneten in de nieuwe toestellen, het niet goed uitlijnen of interne wijzigingen in de iPhones. De klachten zijn onder andere te vinden op Reddit.

Bekijk ook

Problemen met iPhone 12-serie? Klachten over lock screen iPhone 12 mini en meer

Een aantal gebruikers van de iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max klagen over problemen met het toestel. In dit artikel verzamelen we alle problemen met de iPhone 12 serie.

Het gaat om opladers die al sinds de iPhone 8 en iPhone X in gebruik zijn en tot nu toe probleemloos werkten. De opladers werken nog wel met oudere iPhones, maar niet met de nieuwste modellen. Het gaat om verschillende merken, waaronder Anker, Zens, Mophie en Nomad. In de releasenotes van iOS 14.2 noemde Apple dat er een fix in zat voor problemen met draadloos opladen, maar dat bleek niet altijd te helpen. Ook brachten fabrikanten zoals Nomad een firmware-update uit.

Zens Modular Series oplaaddock.

Een Apple-supportmedewerker zegt er nu over: “We are working on this and it will be resolved in upcoming days.” Uiteraard is dit geen officieel statement vanuit het Apple-hoofdkwartier en gaat het om anonieme beweringen, maar de kans is aanwezig dat er een oplossing komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 12

De iPhone 12 is de nieuwste smartphone die Apple in najaar 2020 uitbracht. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, ondersteuning voor 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Er zijn zes kleuren, met paars als nieuwste kleur uit april 2021. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.