iPadOS 14.7 Final.

iPadOS 14.7 nu beschikbaar: dit is er nieuw op de iPad

Apple heeft iPadOS 14.7 uitgebracht, een nieuwe update voor de iPad. De update bevat grotendeels dezelfde verbeteringen als in iOS 14.7.

iPadOS 14.7 beschikbaar: dit is er nieuw

Onlangs bracht Apple al iOS 14.7 uit. Normaal gesproken worden iOS- en iPadOS-updates tegelijkertijd uitgebracht, maar deze keer is Apple hiervan afgeweken. Wat de reden voor de vertraging van iPadOS 14.7 is, is niet helemaal duidelijk. Het goede nieuws nu is in ieder geval dat iPadOS 14.7 nu beschikbaar is en te downloaden is voor je iPad. We nemen de nieuwe functies van iPadOS 14.7 met je door.

iPadOS 14.7 releasenotes

Dit zijn de releasenotes van Apple:

iPadOS 14.7 bevat de volgende verbeteringen en probleemoplossingen voor je iPad:

  • Aan de Woning-app is de mogelijkheid toegevoegd om timers op de HomePod te beheren
  • In de Podcasts-bibliotheek kun je nu kiezen of je alle programma’s wilt zien of alleen gevolgde programma’s
  • Menuoptie ‘Deel afspeellijst’ ontbrak in Apple Music
  • Het afspelen van Dolby Atmos- en Lossless-audio in Apple Music werd mogelijk onverwacht gestopt
  • Op brailleleesregels kon ongeldige informatie worden weergegeven bij het schrijven van e-mailberichten
  • Audio kon overslaan bij het gebruik van USB‑C-naar-3,5-mm-koptelefoonadapters met de iPad

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:
https://support.apple.com/kb/HT201222

iPadOS 14.7 Final.

#1 Timers op HomePod via Woning-app
Je kan in iPadOS 14.7 in de Woning-app de timers op de HomePod beheren. Je kan een nieuwe timer starten, dus zonder dat je een spraakopdracht hoeft te geven. Bovendien zie je hier alle huidige timers lopen, wat handig kan zijn om een overzicht te krijgen van alle timers. Vooral als je de iPad in de keuken gebruikt, is dit een welkome toevoeging. Zorg er wel voor dat de HomePod ook bijgewerkt is naar HomePod-software versie 14.7.

Bekijk ook

HomePod-software versie 14.7 nu beschikbaar: dit is er nieuw

Apple heeft voor de HomePod en HomePod mini een nieuwe update uitgebracht. Ondersteuning voor Nederlands is er nog altijd niet, maar er zit wel een nieuwe functie in.

#2 Luchtkwaliteit in de Kaarten-app
De iPad heeft nog altijd geen Weer-app (ook niet in de aankomende iPadOS 15-update), maar toch is er een manier om in iPadOS 14.7 te checken wat de luchtkwaliteit op een locatie is. Je kan namelijk in de Apple Kaarten-app rechtsonder bekijken wat de temperatuur en de luchtkwaliteit is van de plek op de kaart die op dat moment in beeld is. Als je de knop rechtsonder ingedrukt houdt, krijg je iets meer te zien over de temperatuur en luchtkwaliteit.

#3 Podcast: alle programma of alleen die je volgt
In de Podcasts-app kan je in je bibliotheek filteren op alle programma’s of alleen de programma’s die je volgt. Dit komt van pas als je wel eens een aflevering van een programma luistert die je niet per se op de voet hoeft te volgen, maar wel wil weten als er wat nieuws is. Je ziet de filteroptie vanzelf als je naar Bibliotheek > Programma’s gaat, maar alleen als je ook shows hebt die je niet volgt.

#4 Bugfixes in Apple Music en meer
Tot slot heeft Apple ook nog wat bugs opgelost in iPadOS 14.7. Zo was er een probleem in Apple Music waarbij Dolby Atmos- en lossless audio-versies van muziek plotseling gestopt werden en ontbrak de optie Deel afspeellijst. Beide bugs zijn nu verholpen. Ook kon ongeldige informatie weergegeven worden op brailleleesregels bij het schrijven van e-mailberichten.

iPadOS 14.7 downloaden
Om iPadOS 14.7 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina en nieuwer. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Wil je geen beta’s meer ontvangen? Vergeet je niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS meer wilt installeren, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

iPadOS 14

iPadOS 14 is de grote software-update voor de iPad, die in het najaar van 2020 beschikbaar kwam. iPadOS 14 biedt nagenoeg dezelfde verbeteringen als iOS 14, plus nog enkele iPadOS 14 functies, die speciaal voor de tablet zijn toegevoegd. Zo heeft de iPad handschriftherkenning met de Apple Pencil gekregen en zijn er vernieuwde apps. Lees onze review van iPadOS 14, de iPadOS 14 FAQ en meer. Deze update is in 2021 opgevolgd door iPadOS 15.

iPadOS 14

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.