HomePod software-versie 14.7.

HomePod-software versie 14.7 nu beschikbaar: dit is er nieuw

Apple heeft voor de HomePod en HomePod mini een nieuwe update uitgebracht. Ondersteuning voor Nederlands is er nog altijd niet, maar er zit wel een nieuwe functie in.

Bij elke HomePod-software-update hopen we dat Apple stiekem de Nederlandse taal toegevoegd heeft, maar helaas moeten we je daarin teleurstellen. Toch is er een nieuwe functie toegevoegd in de HomePod-software versie 14.7, die nu via de Woning-app op de iPhone en iPad te installeren is. De update is beschikbaar voor zowel de grote HomePod als de HomePod mini.

HomePod-software versie 14.7 nu beschikbaar

Met deze nieuwste versie is het mogelijk om vanuit de Woning-app op de iPhone en iPad een timer in te stellen. Normaal gesproken gebruik je daarvoor Siri op de HomePod, maar als je het handmatig wil doen dan kan dat vanaf iOS 14.7 en HomePod-software versie 14.7 ook zonder spraakopdracht. Daarnaast heeft Apple nog wat andere verbeteringen achter de schermen doorgevoerd. In de releasenotes is Apple dan ook duidelijk:

Versie 14.7 van de HomePod-software stelt gebruikers in staat om timers rechtstreeks vanuit de Woning-app op de iPhone en iPad te beheren. Deze update bevat ook algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Om de functie te gebruiken open je de Woning-app op een iPhone of iPad met iOS 14.7 en iPadOS 14.7 of nieuwer, hou je de knop van de HomePod ingedrukt en tik je op het instellen van de timer.

HomePod software-update 14.7 downloaden
Het downloaden en installeren van de update gaat automatisch, maar je kan dit ook zelf forceren als je de update direct wil hebben. Dit doe je zo:

  1. Open de Woning-app op je iPhone. Ga naar het Woning-tabblad.
  2. Tik linksboven op het huisje. Kies eventueel voor Woninginstellingen en selecteer de woning waar de HomePod in staat.
  3. Tik op Software-update.

HomePod updaten 14.3

  1. De app zal nu controleren op updates.
  2. Je ziet nu versienummer en grootte.
  3. Tik op de knop Download en installeer om de software bij te werken.
  4. De HomePod-update wordt nu geïnstalleerd.

Lees ook meer in ons artikel over het updaten van de HomePod.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.