Apple Kaarten-auto in Nederland (Arnhem).

Apple Kaarten-auto’s rijden de hele zomer door België

Ook België wordt door Apple opnieuw in kaart gebracht: bijna de gehele zomer rijdt Apple met auto's door het land om de wegen en meer vast te leggen.

Afgelopen mei en juni reden Apple Maps-auto’s kriskras door Nederland. Samen met jullie lezers hebben we zelfs de locaties van honderden Apple Kaarten-auto’s vastgelegd, zodat je een goed beeld krijgt waar Apple’s auto’s allemaal rondgereden zijn. Na Nederland is nu heel België aan de beurt, zo ontdekte iCulture-lezer Jasper.

Apple Kaarten-auto’s in België

Het is niet de eerste keer dat Apple’s auto’s door België heen rijden. In juni 2020 werden er al enkele regio’s aangedaan, maar deze keer wordt het grootser aangepakt. Apple’s auto’s rijden door alle provincies van België, inclusief het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Op Apple’s pagina is te lezen dat de auto’s van 12 juli tot en met 10 september door België heen rijden.

Apple Kaarten-auto in Nederland (Arnhem).
Voorbeeld van een auto, eerder dit jaar gesignaleerd in Nederland

Je herkent de witte auto’s aan de grote uitrusting met camera’s bovenop het dak en de tekst Apple Maps achterop en aan de zijkanten. Apple gebruikt de auto’s om het kaartmateriaal van de Apple Kaarten-app te vernieuwen. Nu gebruikt Apple nog de kaarten van andere leveranciers, maar met de eigen auto’s wil Apple alle regio’s voorzien van nieuw kaartmateriaal. Dat levert gedetailleerdere beelden op. Bovendien voegt Apple daarmee Look Around toe, Apple’s eigen variant van StreetView.

Het is nog onduidelijk hoe lang het duurt voordat de nieuwe beelden zichtbaar zijn in de Kaarten-app. Apple heeft verklapt dat dit jaar onder andere Italië aan de beurt is. Sinds vorige maand hebben Spanje en Portugal de nieuwe kaarten. Waarschijnlijk moeten we in Nederland en België wachten tot ergens in 2022.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2021, 18:00
Categorie Apple
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, belgie
4 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.