Mail-app postbussen.

Apple laat je je iCloud-mail persoonlijker maken met een eigen domein

Apple gaat een handige nieuwe functie voor iCloud-mailadressen introduceren. Als onderdeel van iCloud+ kun je een eigen domein aanmaken voor je iCloud e-mailadres.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eén van de nieuwe functies voor iCloud is iCloud+, de nieuwe vorm van het betaalde iCloud-abonnement. Iedereen die betaalt voor iCloud-opslag, krijgt meteen de functies van iCloud+ erbij. Een interessante nieuwe functie binnen iCloud+ is het kiezen van een eigen domein voor je e-mailadres. Dergelijke functies zien we al langer bij veel zakelijke maildiensten.

Je eigen iCloud-domein binnen iCloud+

Iedereen met een Apple ID kan een eigen e-mailadres aanmaken met het domain @icloud.com. Dit was jaren geleden de opvolger van Apple’s vroegere clouddiensten zoals MobileMe. Maar bij al die diensten is het meteen duidelijk dat je e-mailadres afkomstig is van Apple. Met een eigen domeinnaam in iOS 15, het deel achter het apenstaartje, kun je je e-mailadres persoonlijker maken. Dergelijke functies zien we al jaren bij bijvoorbeeld Microsoft 365 en Google Workspace. Apple heeft er tijdens de presentatie niets over gezegd, maar de nieuwe functie is wel te vinden in Apple’s overzicht van iOS 15.

Apple zegt daarover het volgende:

Personalize your iCloud Mail address with a custom domain name, and invite family members to use the same domain with their iCloud Mail accounts.

Hoe het precies gaat werken, is nog niet helemaal duidelijk. Het is in ieder geval mogelijk om andere familieleden uit te nodigen om hetzelfde domein te gebruiken. Mogelijk heb je gezinsdeling nodig om het domein te kunnen delen met andere familieleden. Of er bijvoorbeeld een limiet is aan het aantal domeinen dat je aan kan maken, is nog niet bekend. We denken dat Apple wel enkele beperkingen op gaat stellen, maar vooralsnog is daar nog niets bekend over.

Meer over iOS 15
iOS 15 is de grote update voor de iPhone en iPod touch. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 15, dan vind je in ons artikel het antwoord. We verwachten de officiële iOS 15 release in de loop van september/oktober 2021. Ontdek wat er nog meer is aangekondigd tijdens de keynote in onze WWDC 2021 samenvatting! Of lees onze zeer uitgebreide iOS 15 preview.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2021, 21:28
Via Via 9to5Mac
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, email, icloud, mail
Software iOS 15, iPadOS 15
10 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.