Focus apps

Praat mee: deel hier je ervaringen met iOS 15 en iPadOS 15

Het is zover: iOS 15 en iPadOS 15 zijn klaar om te downloaden voor het grote publiek. We zijn benieuwd wat je van de update vindt! Praat mee en deel je ervaringen met andere iCulture-lezers.

iOS 15 downloaden: deel hier je ervaringen

Sommigen onder ons kijken er al maanden naar uit: de officiële release van iOS 15. Heb je niet meegedaan aan de beta, dan kun je vanaf omstreeks 19:00 iOS 15 installeren. Ook kun je dan iPadOS 15 op je toestel zetten. Vul onze poll in en deel in de reacties hoe jij iOS 15 en iPadOS 15 ervaart.


Een iOS-update is belangrijk om meerdere redenen. Natuurlijk kan het leuk zijn dat je nu allerlei nieuwe functies kunt gebruiken en soms maken die ook echt een belangrijk verschil. Misschien wel een belangrijkere reden om grote updates te installeren is je privacy. Apple besteedt in iOS 15 aandacht aan privacy, waar we je in ons aparte artikel over vertellen. Bekijk deze video voor onze favoriete iOS 15 functies:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Hoe je te werk gaat bij het installeren van iOS 15, lees je onder meer in ons speciale artikel. We raden je in ieder geval aan om een back-up van je iPhone te maken. Zoals uitgelegd in onze iOS 15 keuzehulp, raden we aan om eerst te controleren of jouw favoriete apps zullen werken met iOS 15. Twijfel je, wacht dan nog even met het updaten. Heb je de update geïnstalleerd? Laat het dan vooral weten als je op problemen stuit.

Bekijk ook

Stappenplan: bereid je voor op het installeren van iOS 15 en iPadOS 15

Vandaag brengt Apple iOS 15 en iPadOS 15 uit. In dit artikel lees je hoe je jezelf en je iPhone en iPad kunt voorbereiden op het installeren van iOS 15 en iPadOS 15.

Heb je last van iOS 15 installatieproblemen, dan hebben we een apart artikel waarin we mogelijke tegenvallers bij het downloaden en installeren langslopen. We krijgen ook vaak meldingen van mensen die om 19:00 exact de update nog niet zien. Dat kan kloppen, omdat Apple soms een paar minuten later op de knop drukt om de update vrij te geven. In dat geval kun je beter even geduld hebben.

Bekijk ook

iOS-update installeren lukt niet: hoe los je dit op?

Loop je tegen iOS installatieproblemen aan bij de nieuwste iOS-update? Verschijnt de nieuwste iOS-update niet op je iPhone? Wij helpen je op weg als iOS-updates downloaden en installeren niet lukt en als er andere problemen optreden.

Ga je vanavond de update installeren? Lees dan ook even onze eerdere artikelen:

Of lees deze artikelen over iPadOS 15:

Lukt het installeren van iOS 15 niet? Lees dan onze tips voor het oplossen van installatieproblemen van iOS-updates. De meestvoorkomende problemen kun je via de tips in dit artikel oplossen.

Bekijk ook

iOS-update installeren lukt niet: hoe los je dit op?

Loop je tegen iOS installatieproblemen aan bij de nieuwste iOS-update? Verschijnt de nieuwste iOS-update niet op je iPhone? Wij helpen je op weg als iOS-updates downloaden en installeren niet lukt en als er andere problemen optreden.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

iOS 15

iOS 15 is de grote iPhone software-update uit het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 en de update is sinds 20 september 2021 te downloaden. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Deze versie is inmiddels opgevolgd door iOS 16.

iOS 15

Reacties: 99 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.