time-travel-apple-watchos-2

Tijdreizen op je Apple Watch gebruiken: neem een kijkje in de toekomst en het verleden

Met de functie Tijdreizen kun je op de Apple Watch gemakkelijk vooruit en achteruit spoelen om te kijken naar afspraken, weerbericht en andere informatie in de toekomst en het verleden. Deze tip legt uit hoe Tijdreizen werkt.

watchOS Time Travel

Op de Apple Watch kun je gebruik maken van de functie Tijdreizen (Time Travel). Door aan de digitale kroon te draaien kun je een kijkje nemen in de toekomst en bijvoorbeeld kijken wat het weerbericht voor een later tijdstip is. Tijdreizen werkt alleen voor informatie die via de wijzerplaat van de Apple Watch te raadplegen is. In deze tip leggen we uit hoe je de functie gebruikt en welke apps je ervoor kunt gebruiken.

Tijdreizen op de Apple Watch

Tijdreizen werkt alleen op wijzerplaten met complicaties. Dit is de extra informatie die je in de hoeken van de wijzerplaat ziet, zoals de temperatuur en het weerbericht. Zo kun je snel de afspraken in je agenda langslopen, het nieuws of de weersverwachting van die dag bekijken. Je kunt ook terug in de tijd.

In watchOS 2 was Tijdreizen standaard ingeschakeld en kon je het activeren door simpelweg aan de digitale kroon te draaien. Sinds watchOS 3 moet je een extra stap zetten door de functie handmatig in te schakelen. Dit doe je via de iPhone.

  1. Open de Watch-app op de iPhone.
  2. Ga naar het tabblad Mijn Watch.
  3. Tik op Klok en schakel de optie Tijdreizen in.

Apple Watch tijdreizen

Tijdreizen gebruiken

Als je Tijdreizen geactiveerd hebt en aan de digitale kroon draait, verschijnt er een blauwgroen blokje in beeld met daaronder de tekst ‘Tijdreizen’. In dit blauwgroene blokje is te zien hoeveel minuten je vooruit of achteruit gebladerd bent. De wijzers van de klok draaien ook mee. Als je vooruit spoelt kun je bijvoorbeeld het weerbericht of afspraken in te toekomst zien. Tenminste, als je die info op je wijzerplaat hebt staan. Blader je achteruit, dan kun je bijvoorbeeld zien hoe je activiteitenringen een uur geleden stonden.

Door op de digitale kroon te drukken ga je weer terug naar het heden.

Je kunt alles lezen over complicaties op de Apple Watch en het toevoegen van extra informatie op je wijzerplaat in onze gids.

De Tijdreizen-functie komt goed van pas als je bijvoorbeeld je Agenda op je wijzerplaat hebt staan en door je afspraken wilt scrollen, of wilt weten hoe warm het morgen wordt. Als je de Zonnestand-wijzerplaat selecteert, kun je met Tijdreizen zien hoe de zon opkomt en weer onder gaat, en op welk tijdstip dit gebeurt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2017
Categorieën Apple Watch, Basisfuncties
Onderwerpen watchos 2, watchos 3
Device Apple Watch
Software watchOS