time-travel-apple-watchos-2

Tijdreizen op je Apple Watch: neem een kijkje in de toekomst en het verleden

Met de functie Tijdreizen kun je op de Apple Watch gemakkelijk vooruit en achteruit spoelen om te kijken naar afspraken, weerbericht en andere informatie in de toekomst en het verleden.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Update augustus 2018: Tijdreizen verdwijnt in watchOS 5. Op de eerste generatie Apple Watch, die op watchOS 4 blijft steken, is de functie nog wel gewoon te gebruiken.

Tijdreizen, wat is het?

Op de Apple Watch kun je gebruik maken van de functie Tijdreizen (Time Travel). Door aan de digitale kroon te draaien kun je een kijkje nemen in de toekomst en bijvoorbeeld kijken wat het weerbericht voor een later tijdstip is. Tijdreizen werkt alleen voor informatie die via de wijzerplaat van de Apple Watch te raadplegen is. In deze tip leggen we uit hoe je de functie gebruikt en welke apps je ervoor kunt gebruiken.

Tijdreizen op de Apple Watch inschakelen

Tijdreizen werkt alleen op wijzerplaten met complicaties. Dit is de extra informatie die je in de hoeken van de wijzerplaat ziet, zoals de temperatuur en het weerbericht. Zo kun je snel de afspraken in je agenda langslopen, het nieuws of de weersverwachting van die dag bekijken. Je kunt ook terug in de tijd.

watchOS Time Travel

In watchOS 2 was Tijdreizen standaard ingeschakeld en kon je het activeren door simpelweg aan de digitale kroon te draaien. In watchOS 3 en 4 moet je een extra stap zetten door de functie handmatig in te schakelen.

Het inschakelen van Tijdreizen doe je als volgt:

  1. Open de Watch-app op de iPhone.
  2. Ga naar het tabblad Mijn Watch.
  3. Tik op Klok en schakel de optie Tijdreizen in.

Apple Watch tijdreizen

Tijdreizen gebruiken

Als je Tijdreizen geactiveerd hebt en aan de digitale kroon draait, verschijnt er een blauwgroen blokje in beeld met daaronder de tekst ‘Tijdreizen’. In dit blauwgroene blokje is te zien hoeveel minuten je vooruit of achteruit gebladerd bent. De wijzers van de klok draaien ook mee. Als je vooruit spoelt kun je bijvoorbeeld het weerbericht of afspraken in te toekomst zien. Tenminste, als je die info op je wijzerplaat hebt staan. Blader je achteruit, dan kun je bijvoorbeeld zien hoe je activiteitenringen een uur geleden stonden.

Door op de digitale kroon te drukken ga je weer terug naar het heden.

Je kunt alles lezen over complicaties op de Apple Watch en het toevoegen van extra informatie op je wijzerplaat in onze gids.

Bekijk ook

Complicaties voor je Apple Watch wijzerplaat, zo werkt het

Apple Watch complicaties zijn kleine widgets op de wijzerplaat van de Apple Watch. In deze gids lees je hoe ze werken, wat je ermee kunt en hoe je ze instelt.

De Tijdreizen-functie komt goed van pas als je bijvoorbeeld je Agenda op je wijzerplaat hebt staan en door je afspraken wilt scrollen, of wilt weten hoe warm het morgen wordt. Als je de Zonnestand-wijzerplaat selecteert, kun je met Tijdreizen zien hoe de zon opkomt en weer onder gaat, en op welk tijdstip dit gebeurt.

Tijdreizen alleen beschikbaar in watchOS 2 t/m watchOS 4 en niet in latere versies.