Updatemelding iOS 12 beta blijft maar terugkomen door bug

Een bug in de beta van iOS 12 zorgt ervoor dat sommige gebruikers continu meldingen krijgen om te updaten. Ze moeten de melding steeds handmatig sluiten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 12 beta updatemeldingEen vreemde bug in iOS 12 beta zorgt ervoor dat de updatemeldingen maar blijven binnenkomen. Op social media zijn talloze klachten te vinden van mensen die ermee te maken hebben. Je blijkt de melding ook handmatig te kunnen triggeren.

Update 17:30: Apple heeft nieuwe beta’s uitgebracht die het probleem oplost. Download dus snel de nieuwste iOS 12 Beta!

Bekijk ook

iOS 12 Golden Master nu beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke testers

iOS 12 Publieke Beta 10 en ontwikkelaarsbeta 12 zijn nu te downloaden! Geregistreerde betatesters kunnen met deze beta van iOS 12 aan de slag en deze downloaden en installeren. In dit artikel lees je alles over de iOS 12 beta's, de nieuwe functies en nog veel meer.

Beta van iOS 12 stuurt constant updatemeldingen

De oorzaak van de meldingen zou een fout in de datumberekening van Springboard zijn. Je kun de melding namelijk ook handmatig veroorzaken, door het toegangsscherm te openen. Dit doe je door vanaf de bovenste helft van het scherm naar beneden te vegen.

iOS 12 bug melding updaten

Donderdagavond verschenen de eerste meldingen van testers. Daarna groeide het aantal klachten, nadat steeds meer mensen de melding te zien kregen. De pop-up toont de tekst: “A new iOS version is now available. Please update from the iOS 12 beta.” Je kunt de melding sluiten, maar omdat er geen update beschikbaar is schiet je daar niets mee op.

iOS 12 bug melding

Bij sommige mensen verschijnt de pop-up bij het ontgrendelen van het toestel, bij anderen bij het openen van het Bedieningspaneel of op onverwachte momenten. Het is echter mogelijk dat ze daarbij onbewust Spotlight proberen te openen. Volgens geruchtenlekker Guilherme Rambo, die gisteravond de eerste foto’s van de iPhone XS en Apple Watch Series 4 wereldkundig maakte, ligt het waarschijnlijk aan het Springboard. Deze functie lijkt datum/tijdberekeningen uit te voeren, om te kijken of de huidige versie bijna verlopen is. “Om een of andere reden denken de laatste builds van iOS 12 dat ze bijna verlopen zijn”, aldus Rambo in een tweet.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Apple heeft nog niet gereageerd op het probleem en het is de vraag of ze nog een update gaan uitbrengen. De iOS 12 final staat namelijk voor de deur: op 12 september is de keynote en rond 18/19 september verwachten wij de definitieve versie van iOS 12. Die datum is nog niet officieel bevestigd, maar klopt met het tijdschema van voorgaande jaren.

Heb je nog meer iOS 12 beta problemen, dan vind in ons overzicht wellicht de oplossing.

Bekijk ook

iOS 17 beta problemen: dit kan er allemaal mis gaan als je een beta gebruikt

Is je batterij door de iOS 17 beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS beta hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

[ios12-summary]

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 31 augustus: Probleem opgelost met nieuwste iOS 12 beta.

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad in 2018, als opvolger van iOS 11. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd een jaar later opgevolgd door iOS 13.

iOS 12

Reacties: 69 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.