Simkaart vergrendeld in iOS 12.

Simkaartbug in iOS 12 beta houdt je simkaart vergrendeld

Zo los je het op!

In de iOS 12 beta is een vervelende bug geslopen, waardoor je ongemerkt niet meer kan bellen. Het scherm voor het invoeren van je simpincode verschijnt niet automatisch in beeld. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Simkaartbug in iOS 12 beta

Heb je iOS 12 Publieke Beta al geïnstalleerd? Check dan even goed of je nog bereikbaar bent. Door een bug in deze beta verschijnt het scherm om je simpincode in te voeren niet in beeld. Voordat je er erg in hebt kun je daardoor onbereikbaar blijven. Gelukkig is deze bug op drie manieren op te lossen.

Update 5 juli: de simkaartbug is in de derde beta van iOS 12 opgelost. Zodra je toestel opnieuw opstart, krijg je meteen het scherm om je simpincode in te voeren.

Zo los je sim vergrendeld op in iOS 12

Als je een simpincode ingesteld hebt, is je simkaart beveiligd met een korte code. Je moet deze pincode invoeren zodra je je toestel opnieuw opstart. Het opnieuw opstarten doe je bijvoorbeeld vlak na het installeren van de iOS 12 beta. Als je even niet oplet, kun je daardoor onbereikbaar blijven omdat het scherm voor het invoeren van de simpincode niet in beeld verschijnt. Apple heeft dit scherm opnieuw ontworpen, maar je moet het nieuwe scherm forceren om je code in te kunnen voeren. Dit doe je als volgt:

  1. Open het Bedieningspaneel.
  2. Tik op de Vliegtuigmodus om deze in te schakelen. Schakel hem daarna meteen weer uit.
  3. Het nieuwe scherm om je simpincode in te voeren verschijnt in beeld. Toets je code in en tik op OK.

Simkaartbug in iOS 12 beta.

Je simkaart is nu weer ontgrendeld, zodat je weer gewoon kan bellen en mobiel kan internetten. Wil je liever de simpincode helemaal uitschakelen, dan kan dat ook:

  1. Ga naar de Instellingen-app.
  2. Tik op Telefoon > Simpincode.
  3. Raak de schakelaar bij Simpincode aan om hem uit te schakelen. Ter bevestiging moet je nog wel je code invoeren.

Door je simpincode uit te schakelen, wordt deze ook niet meer vergrendeld als je je toestel opnieuw opstart. Dit betekent echter wel dat iemand de simkaart uit je iPhone kan stelen en in zijn of haar eigen toestel kan stoppen en via jouw abonnement kan bellen en internetten. Hou hier dus rekening mee als je besluit om de simpincode uit te schakelen. Wil je na de beta weer een pincode op je iPhone instellen, dan lees je in onze tip hoe dat moet. Ben je de iPhone simpincode vergeten, dan heb je de PUK-code nodig die bij je simkaart geleverd is.

Een laatste (wat onhandige) optie om dit op te lossen is door de simkaart even uit je iPhone te halen en er weer in te stoppen.

Dit soort bugs zijn altijd aanwezig in beta’s van grote releases, dus hou hier rekening mee als je de iOS 12 beta wil installeren. Heb je spijt van het installeren van de beta, dan kun je je iPhone downgraden. Je installeert weer de meest recente versie van iOS 11 en zet een eerder gemaakte backup terug.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 05 juli: Bug opgelost in derde beta.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2018, 11:36
Categorie iOS
Onderwerpen beta, ios 12, simkaart

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd opgevolgd door iOS 13.

iOS 12

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.