Apple stelt groepsgesprekken in FaceTime in iOS 12 en macOS Mojave uit

Verschijnt niet meer in september
Keek je uit naar de groepsgesprekken in FaceTime? Dan is er slecht nieuws, want Apple heeft besloten om deze iOS 12-functie uit te stellen. De groepsgesprekken voor FaceTime verschijnen nu op een later moment.

Groepsgesprekken in FaceTime uitgesteld

iOS 12 is niet de allergrootste release van de laatste jaren, maar groepsgesprekken in FaceTime was tijdens de aankondiging één van de belangrijkste nieuwe functies. Apple liet weten dat het vanaf iOS 12 mogelijk werd om te FaceTimen met maximaal 32 mensen, maar nu is er slecht nieuws. Apple heeft de groepsgesprekken in FaceTime uit de nieuwste iOS 12 beta gehaald en laat daarbij weten dat de functie niet meer verschijnt zodra iOS 12 voor iedereen beschikbaar komt.

Apple begon de testperiode van iOS 12 positief, want de testers zijn over het algemeen zeer tevreden over de kwaliteit van de beta’s. Toch blijkt Apple achter de schermen nog niet ver genoeg gevorderd te zijn met de ontwikkeling van de nieuwe functies voor FaceTime. Apple stelt dat de functie later dit najaar terugkeert, mogelijk bij iOS 12.1 of iOS 12.2. Naast iOS 12 geldt het FaceTime-uitstel ook voor macOS Mojave: ook in de nieuwste macOS Mojave-beta zijn de groepsgesprekken verwijderd.

macOS Mojave FaceTime

Het uitstel doet sterk denken aan het uitstel van iMessage in iCloud vorig jaar. Ook toen werd de functie uit de beta verwijderd en beloofde Apple dat het later in het najaar terug zou keren. Uiteindelijk heeft het tot iOS 11.4 geduurd, dat acht maanden later verscheen. Het is te hopen dat Apple deze keer niet weer zo lang nodig heeft om de puntjes op de I te zetten.

Bekijk ook

iOS 12 Golden Master nu beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke testers

iOS 12 Publieke Beta 10 en ontwikkelaarsbeta 12 zijn nu te downloaden! Geregistreerde betatesters kunnen met deze beta van iOS 12 aan de slag en deze downloaden en installeren. In dit artikel lees je alles over de iOS 12 beta's, de nieuwe functies en nog veel meer.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.