iOS 11 iCulture.

Apple brengt iOS 11.2.6 met fix voor Telugu-bug uit; ook updates voor Mac, Apple Watch en Apple TV

Apple heeft zojuist iOS 11.2.6 uitgebracht. Deze update voorkomt dat je getroffen wordt door de Telugu-bug, waardoor je iPhone of iPad opnieuw opstart en apps als iMessage, WhatsApp en meer geblokkeerd worden. Werk je toestel dus snel bij, zodat je deze kan blijven gebruiken.

Eerder schreven we over een vreemde Telugu-bug in iOS 11.2.5, waardoor je iPhone kon crashen en apps niet meer opgestart konden worden. Het bleek al dat deze bug niet aanwezig was in de beta van iOS 11.3, maar Apple gaf aan eerder al met een extra update te komen die dit probleem oplost. Deze update is nu te downloaden in de vorm van iOS 11.2.6, voor zowel de iPhone als iPad.

iOS 11.2.6 beschikbaar: lost Telugu-bug op

De Telugu-bug dook eerder deze week op en wordt veroorzaakt door een Indiaas teken. Dit teken met de naam Telugu zorgt ervoor dat je iPhone en iPad crashen als deze in een pushbericht op je toestel verschijnt. Open je de desbetreffende app waarin deze verstuurd wordt, dan wordt de app meteen afgesloten waarna hij ook niet meer te openen is. Apple heeft stappen genomen om snel een update uit te brengen, want iOS 11.2.6 die zojuist verschenen is, lost dit probleem op. Daarnaast is er nog een oplossing voor een probleem waardoor sommige apps van derden geen verbinding konden maken met externe accessoires.

iOS 11.2.6 downloaden
Om iOS 11.2.6 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update.
  2. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  3. Tik op Download en installeer.
  4. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes. Klik linksboven op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

iOS 11.2.6 en watchOS 4.2.3.

Aanvullende macOS High Sierra 10.13.3-update

Voor de Mac is er ook een aanvullende update van macOS High Sierra 10.13.3 beschikbaar. Ook deze versie lost de Telugu-bug op, waardoor je Mac dus niet meer vastloopt of automatisch herstart als je zo’n Indiaas teken van iemand ontvangt. Je vindt de aanvullende update via de Mac App Store.

watchOS 4.2.3 beschikbaar

iOS 11.2.6 is echter niet de enige update die Apple vrijgegeven heeft. Voor de Apple Watch is er ook watchOS 4.2.3, de bugfix-update die dezelfde Telugu-bug oplost. Download deze nieuwe versie dus snel op je Apple Watch om te voorkomen dat je horloge opnieuw opstart:

Je downloadt watchOS 4.2.3 via de Watch-app op je iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig bij het installeren van de update. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt.

tvOS 11.2.6 beschikbaar

Zelfs voor de Apple TV heeft Apple een nieuwe versie uitgebracht. De kans dat deze bug optreedt op de Apple TV is klein, omdat je hier geen berichten op kunt ontvangen. Desalniettemin is de Telugu-bug opgelost in tvOS 11.2.6, die nu beschikbaar is voor de Apple TV 4 en Apple TV 4K:

  1. Ga op de Apple TV naar Instellingen > Systeem.
  2. Kies voor Software-update en wacht tot je de nieuwste versie ziet.
  3. Download en installeer deze versie en wacht tot je Apple TV opnieuw is opgestart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2018, 22:23
Categorie iOS
Onderwerpen ios 11, macos high sierra, tvos 11, watchos 4
Devices Apple TV, Apple Watch, iPad, iPhone, iPod touch, Mac, MacBook
Software iOS 11, macOS 10.13 High Sierra, tvOS 11, watchOS 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.