Swype toetsenbord.

Nuance zet er een punt achter: toetsenbord-app Swype stopt ermee

Het alternatieve Swype-toetsenbord is gestopt, het toetsenbord waarmee het vegen over knoppen populair werd. Nuance gaat zich meer richten op zakelijke gebruikers en stopt daarom met het Swype-toetsenbord voor gewone gebruikers.

Er zijn in de afgelopen jaren behoorlijk veel alternatieve toetsenborden voor iPhone en iPad beschikbaar gekomen. Eén van de eerste was het toetsenbord Swype. Nuance nam Swype in 2011 over en betaalde daar meer dan $100 miljoen voor, maar na nog geen zeven jaar is het over en uit. Gebruikers die het toetsenbord al geïnstalleerd hebben, kunnen deze blijven gebruiken.

Toetsenbord-app Swype stopt

Nuance is onder Apple-gebruikers vooral bekend als makers van de oorspronkelijke spraakengine van Siri. In 2011 namen ze het bedrijf Swype over, dat al toetsenborden leverde voor Android-toestellen. Later verscheen er ook een iOS-versie die ondersteuning bood voor het Nederlands. Het belangrijkste kenmerk van het Swype-toetsenbord is dat je kunt typen door te vegen.

Het toetsenbord kreeg later een dynamisch woordenboek, door te kijken welke woorden er vaak door gebruikers ingetoetst (of geveegd) werden. Hierdoor werd de autocorrectie van het toetsenbord verbeterd.

Nu heeft het bedrijf dus laten weten dat het toetsenbord niet meer verder ontwikkeld wordt. De laatste update van het toetsenbord is van oktober vorig jaar. De makers zeggen er alleen het volgende over:

Nuance biedt het Swype-toetsenbord niet meer aan in de iOS App Store. Het spijt ons dat we de consumentenmarkt verlaten, maar deze verandering is nodig zodat we ons kunnen focussen op het ontwikkelen van oplossingen met kunstmatige intelligentie voor zakelijke gebruikers.

We hopen dat je van het gebruik van Swype genoten hebt. Wij hebben ervan genoten om samen te werken met de Swype-community.

Ook op Android wordt de ontwikkeling van Swype stopgezet. De spraakherkenningssoftware Dragon zal eveneens niet meer verder ontwikkeld worden.

Vorig jaar stopte Microsoft ook al met haar Flow-toetsenbord voor iOS. Als alternatief raadde Microsoft toen SwiftKey aan, dat ook werkt door over het toetsenbord te vegen. Onze voorkeur voor een alternatief toetsenbord gaat uit naar Google’s Gboard, dat ook de Nederlandse taal ondersteunt en heel veel handige opties heeft. Alles wat je moet weten over Gboard lees je in onze uitgebreide gids.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2018, 9:12
Bron Bron Nuance
Categorie Apps
Onderwerpen nuance, swype, toetsenbord
Devices iPad, iPhone
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.