Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Nieuwe Telugu-bug laat je iPhone en Mac crashen en blokkeert iMessage, WhatsApp en meer

Er is een nieuwe bug opgedoken op de iPhone, iPad en Mac. Deze Telugu-bug zorgt ervoor dat je iPhone crasht en iMessage, WhatsApp en andere apps geblokkeerd worden. De oorzaak hiervan is het ontvangen van een speciaal teken, maar gelukkig is een oplossing dichtbij.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eens in de zoveel tijd duikt er een vreemde bug in iOS op. Nog geen maand geleden was er bijvoorbeeld de ChaiOS-bug, waardoor je iPhone en Mac vastliepen bij het ontvangen van een speciale link. Nu is zowel de iPhone als de Mac opnieuw getroffen door een bug in iOS, de Berichten-app, WhatsApp en meer. Het probleem is in ieder geval aanwezig in iOS 11.2.5, de meest recente iOS-versie.

Update 19 februari: Goed nieuws: Apple heeft de bug alweer opgelost in iOS 11.2.6. Ook voor de Mac, Apple Watch en Apple TV zijn nieuwe updates beschikbaar, dus download deze snel!

Bekijk ook

Apple brengt iOS 11.2.6 met fix voor Telugu-bug uit; ook updates voor Mac, Apple Watch en Apple TV

Apple heeft zojuist iOS 11.2.6 uitgebracht. Deze update voorkomt dat je getroffen wordt door de Telugu-bug, waardoor je iPhone of iPad opnieuw opstart en apps als iMessage, WhatsApp en meer geblokkeerd worden. Werk je toestel dus snel bij, zodat je deze kan blijven gebruiken.

Speciaal teken laat iPhone en iMessage vastlopen

De bug werd ontdekt door de Italiaanse blog Mobile World. In onderstaande tweet met video is te zien hoe het er in de praktijk uit ziet. De ontvanger krijgt een speciaal Indiaas teken, waarna het beginscherm van de iPhone herstart wordt. Zodra het herstarten afgerond is, blijkt de Berichten-app en iMessage geblokkeerd te zijn.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Telugu-bug

Het probleem heeft de naam Telugu-bug gekregen. Het vervelende is dat de bug ook optreedt bij andere apps dan de Berichten-app, waaronder WhatsApp, Twitter en meer. De desbetreffende app waarin de tekst zichtbaar is, wordt meteen afgesloten en kan daarna niet meer geopend worden. Je toestel wordt alleen opnieuw opgestart als het teken in een melding in beeld verschijnt. Behalve bij de iPhone zorgt het teken ook voor problemen op de Mac en Apple Watch. Om misbruik te voorkomen hebben we het specifieke teken niet in dit bericht genoemd.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Mocht je zo’n bericht met dit teken ontvangen, dan is dit waarschijnlijk op te lossen door de iPhone te herstarten en de Berichten-app opnieuw op te starten. De beta’s van iOS 11.3 zijn niet getroffen, dus de oplossing verschijnt al binnenkort. iOS 11.3 verschijnt naar verwachting ergens in maart en bevat veel nieuwe functies. Apple heeft tegenover iMore’s @reneritchie bevestigd dat er een tussentijdse update komt voor iOS 11.3 uit is. Dat wordt dan waarschijnlijk iOS 11.2.6.

Bekijk ook

Nieuw in iOS 11.3: dit zijn de belangrijkste functies en verbeteringen

iOS 11.3 is de nieuwste grote update voor de iPhone en iPad, met onder andere nieuwe opties voor accubeheer, nieuwe Animoji en meer. Ben je benieuwd naar alle nieuwe functies in iOS 11.3? In dit artikel zetten we ze op een rij, zodat je weet wat je kunt verwachten nadat je iOS 11.3 geïnstalleerd hebt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 19 februari: Apple heeft een update uitgebracht die deze Telugu-bug opgelost heeft.
  • 2018 - 15 februari: Apple heeft bevestigd dat er een snelle update komt voor deze bug voordat iOS 11.3 uit is.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.