Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
iOS 17 Update

Apple brengt iOS 17.2.1 en iOS 16.7.4 uit met bugfixes

Er staan weer updates klaar voor je iPhone, want Apple heeft iOS 17.2.1, iOS 16.7.4 en iPadOS 16.7.4 uitgebracht voor recente en oudere toestellen.Deze updates focussen zich op verbeteringen achter de schermen waarbij voornamelijk bugs worden opgelost.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft weer een nieuwe update uitgebracht. Onlangs verscheen iOS 17.2, waarin tal van nieuwe functies zaten zoals de Journal-app en het maken van ruimtelijke video’s. Maar blijkbaar zaten er toch nog wat bugs in die Apple wilde oplossen, want vrij snel komt nu al de update iOS 17.2.1 uit. Aan de versienummers is al te zien dat er geen nieuwe functies in zitten, maar uitsluitend bugfixes. Voor oudere toestellen zijn iOS 16.7.4 en iPadOS 16.7.4 uitbracht, waarin vermoedelijk dezelfde bugfixes zijn doorgevoerd.

De nieuwste iOS-update wordt momenteel uitgerold. Het kan daardoor even duren voordat de update voor jou zichtbaar is. Meestal rolt Apple de updates uit vanaf 19:00 Nederlandse tijd. Het heeft geen zin om in de reacties te melden dat je de update nog niet ziet. Zie ook ons artikel over iOS-installatieproblemen.

iOS 17.2.1 en iOS 16.74 verschenen

De afgelopen zijn er bij sommige iPhone-gebruikers nog wel wat problemen opgedoken. Of deze bugs nu zijn opgelost, is op het moment van verschijnen nog niet helemaal duidelijk. Op de infopagina van iOS 17.2.1 (buildnummer 21C66) is nog niets te zien en de releasenotes spreken over belangrijke beveiligingsoplossingen. Inmiddels is wel bekend wat er in iOS 16.7.4 en iPadOS 16.7.4 zit: deze loste een bug met ingebouwde apps op. Als je een ingebouwde app verwijderde, was het niet meer mogelijk deze later opnieuw te installeren. Het is voorzover wij weten geen wijdverspreid probleem geweest, maar dat kan er ook mee te maken hebben dat veel mensen al naar iOS 17 zijn overgestapt.

Deze update bevat belangrijke beveiligingsoplossingen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers. Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222

iOS 17.2.1 is alleen beschikbaar voor iPhone. Voor iPad is iPadOS 17.2 nog steeds de meest recente versie, tenzij je een iPad hebt die niet naar iPadOS 17 geüpdatet kan worden. In dat geval is iPadOS 16.7.4 de meest recente versie.

iOS 17.2.1 downloaden

Om iOS 17.2.1 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via je computer. Sluit daarvoor je iPhone met een kabel aan aan je Mac en open de Finder (of iTunes in macOS Mojave of ouder). Windows-gebruikers openen iTunes. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Gebruikte je een testversie en wil je geen beta’s meer ontvangen? Vergeet je niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS meer wilt installeren, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Waarom zie ik de update (nog) niet?

Het kan soms even duren voordat jij de update op jouw toestel te zien krijgt. Dat heeft ermee te maken dat Apple deze updates gefaseerd uitrolt. Hoe dit zit lees je in dit artikel: Dit is waarom het langer duurt voordat iOS-updates automatisch geïnstalleerd worden. Als het na een tijdje nog niet lukt om iOS te updaten, lees dan ons artikel over iOS-installatieproblemen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat

iOS 17

iOS 17 is de nieuwste software-update voor de iPhone, die in september 2023 uitgebracht is. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe interactieve widgets, vernieuwde Telefoon-app met aangepast belscherm, de vernieuwde Stand-by modus in horizontale weergave en meer. Lees hier over de beste iOS 17 functies, de leukste iOS 17 ontdekkingen, welke iPhones geschikt zijn voor iOS 17 en meer.

iOS 17

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.