ING Apple Pay met iPhone

‘ING-creditcard binnenkort ook geschikt voor Apple Pay’

Aanwijzingen ontdekt in de app

Het lijkt erop dat de creditcard van ING binnenkort aan Apple Pay toegevoegd kan worden. In de code van de app zijn aanwijzingen gevonden dat de kaart binnenkort geschikt is. Wij hebben bij ING nagevraagd hoe het zit.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Afgelopen voorjaar was ING de eerste bank die Apple Pay in Nederland officieel aanbood. Sinds dit najaar zijn ook de Rabobank en ABN AMRO overstag gegaan. Er is één ding die de drie banken met elkaar gemeen hebben: het werkt alleen met de Maestro-pinpas. Bij ING lijkt daar binnenkort verandering in te komen, want er zijn aanwijzingen in de app gevonden dat er druk aan gewerkt wordt. Dit ontdekte tipgever Melvin. Tegenover iCulture bevestigt ING dat er inderdaad achter de schermen aan gewerkt wordt.

‘ING creditcard binnenkort in Apple Pay’

In het buitenland zijn de meeste kaarten die je aan Apple Pay toe kan voegen Mastercard of Visa creditcards, maar in Nederland gebruiken de meeste banken de breed geaccepteerde Maestro-pas. Wel kun je in Nederland al een tijdje de Mastercard van bunq, N26, Monese en Revolut toevoegen. In de code van de meest recente versie van de ING-app zijn nu aanwijzingen ontdekt dat ook ING haar creditcard toe gaat voegen.

ING Creditcard Apple Pay code.

Zo zijn er zogenaamde codestrings gevonden waarin de creditcard genoemd wordt. Daaruit blijkt dat bij het instellen van Apple Pay je binnenkort de vraag krijgt welke kaart je toe wil voegen aan de Wallet: de creditcard of betaalpas. Ook is er een nieuwe versie van het plaatje bij het instellen verschenen. Daarop prijkt naast de betaalpas ook de creditcard.

ING Apple Pay creditcard.
Huidige (links) vs. nieuwe versie van de Apple Pay-afbeelding in ING-app.

ING: ‘We zijn ermee bezig’
We hebben bij ING navraag gedaan wat betreft de creditcard. Woordvoerster Eva Hersbach laat aan ons weten dat ze inderdaad bezig zijn met de creditcard. Een datum of planning kon de woordvoerster helaas niet geven. Eerder dit voorjaar zei Roel Popping van ING in een interview met iCulture ook al dat het in de pijplijn zat. Nu er concrete aanwijzingen in de app gevonden zijn, kan het vast niet al te lang meer duren.

ING Creditcard afbeelding voor Apple Pay.

We hebben overigens ook nog navraag gedaan bij ING hoe het zit met de ondersteuning van Apple Pay bij zakelijke klanten. Rabobank is van de grote drie nog de enige die dat aanbiedt. Woordvoerster Eva Hersbach laat aan ons weten dat daar nog geen duidelijkheid over is.

Waar blijven Rabobank en ABN AMRO?
Hoe zit het dan met de andere twee banken? De Rabobank liet in hun voorwaarden al weten dat de creditcard binnenkort ook beschikbaar komt voor Apple Pay, al is nog niet bekend op welke termijn dit gebeurt. Wat betreft ABN AMRO is nog weinig bekend. De bank maakt gebruik van de ICS-kaarten en daarvoor is nog geen ondersteuning voor Apple Pay bekend. Een opvallend detail is dat op Apple’s eigen supportpagina bij ABN AMRO nadrukkelijk vermeld staat dat de Maestro-pas ondersteund wordt, terwijl dat bij de andere banken niet het geval is.

Wil je meer weten over Apple Pay? In ons overzichtsartikel vind je meer informatie. Check ook onze lijst met de beste Apple Pay-tips, zodat je alles uit de betaaldienst haalt.

Met dank aan tipgever Melvin!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2020, 21:08
Categorie Diensten
Onderwerpen apple pay, ing bankieren

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.