Brengt Apple weer kleur naar de iMac? ‘iMac 2021 in vijf verschillende kleuren’

Nieuwe beelden laten zien hoe de nieuwe iMac van 2021 eruit kan zien met een kleurrijk design. Apple zou in ieder geval deze prototypes in ontwikkeling hebben.

De iMac kennen we al jaren van grotendeels hetzelfde design. Het huidige ontwerp stamt alweer uit 2012, maar dit jaar zou Apple eindelijk een nieuw ontwerp gepland hebben. De nieuwe iMac met dunnere schermranden zou voor een deel geïnspireerd zijn op het Pro Display XDR, maar mogelijk kijkt Apple daarbij ook naar de recente iPad Air. Volgens geruchtenlekker Jon Prosser heeft Apple prototypes van de iMac 2021 in vijf verschillende kleuren.

‘iMac 2021 in vijf kleuren’

In een video legt Prosser uit wat hij volgens bronnen vernomen heeft van de nieuwe iMac met M1-chip, die voor 2021 op de planning staat. Eerdere bronnen zoals Bloomberg gaven al aan dat Apple een nieuw design gaat toevoegen, maar volgens Prosser gaat Apple misschien nog wel een stapje verder. Apple heeft volgens hem prototypes van de iMac in ontwikkeling met vijf verschillende kleuren. In een conceptafbeelding laat hij zien hoe dit er dan uit kan zien.

Concept van iMac 2021 in vijf kleuren.

De kleuren lijken niet geheel uit de lucht komen vallen. Het zijn namelijk precies dezelfde kleuren als de iPad Air 2020. Ook die is beschikbaar in zilver, spacegrijs, groen, hemelsblauw en roze. Bovendien heeft Apple in het verleden wel vaker gekleurde desktops uitgebracht. Het bekendste voorbeeld is de iMac G3, die in al die jaren in heel veel verschillende kleuren en patronen verschenen is.

Bekijk ook

iMac-design in de afgelopen 25 jaar: welke vind jij de mooiste?

In de loop van de jaren heeft de iMac steeds een ander design gekregen. We denken bij de iMac nu vooral aan het aluminium model met dunne randen, maar je herinnert je vast ook nog wel de G3 en G4, twee iconische modellen. In dit artikel lopen we de verschillende designs met je langs.

Hou er rekening mee dat Jon Prosser het in de afgelopen maanden met enige regelmaat onjuist had als het gaat om Apple-geruchten. Hoewel hij in het verleden goede voorspellingen wist te geven, moeten we lang niet alles voor waar aannemen wat hij in zijn video’s beweert.

Concept van iMac 2021 in blauw.

De nieuwe iMac krijgt naar verwachting een Apple Silicon-chip en dus een nieuw design. Mark Gurman van Bloomberg gaf eerder al details over het design van de iMac 2021, zoals smallere bezels.

Bekijk ook

'Zo gaat de iMac 2021 eruitzien'

De volgende iMac draait op Apple Silicon. Dat zal geen verrassing zijn, maar hoe hij eruit gaat zien? Mark Gurman van Bloomberg heeft wel een idee. Er komt ook een kleinere variant van de Mac Pro.

Zoals eerdere bronnen al stelden, werkt Apple ook aan een kleinere versie van de Mac Pro. Het design daarvan zou vooral doen denken aan de Power Mac G4 Cube. Het gaat dan dus om een kleinere vierkante Mac Pro, met mindere specs dan de huidige dure modulaire Mac Pro. Wil je weten wat we allemaal kunnen verwachten van de Mac in 2021? In onze vooruitblik lees je alles.

Bekijk ook

Vooruitblik: Mac in 2021, 6 verwachtingen voor nieuwe MacBooks en desktops

2021 lijkt een belangrijk jaar voor de Mac te gaan worden. Van nieuw ontworpen MacBooks tot een gloednieuwe iMac, allemaal met Apple's eigen chips: in deze vooruitblik op de Mac in 2021 lees je wat je kan verwachten.

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2023 met M3-chip en een kleurrijk design. Het M3-model biedt betere specificaties en is de opvolger van de iMac uit 2021. De iMac 2023 is nog het enige model dat in Apple's assortiment zit. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.