Viaplay kijken bij Ziggo

Viaplay met korting: zo bespaar je het meest

Wil je Viaplay kijken met korting? Dat kan! Behalve bij Viaplay zelf kun je ook via KPN, T-Mobile, Ziggo en Caiway kijken. Je mist niets van de Formule 1, de Premier League en de Bundesliga. In dit artikel leggen we uit hoe je de prijsverhoging van Viaplay kunt omzeilen.
iCulture Deals - · Laatst bijgewerkt:

Viaplay is dé plek waar je terecht kunt voor de Formule 1, de Duitse en Engelse voetbalcompetities en het wereldkampioenschap darts. Vanaf 1 maart 2023 betaal je €15,99 per maand, maar wie slim is maakt gebruik van de verschillende mogelijkheden om extra korting krijgen, waaronder bij Viaplay zelf.


Naast sport biedt Viaplay nog veel meer content aan, waaronder films van Sony en MGM, dramaseries, Viaplay Originals en Nederlandse content. Maar voor veel mensen zal Formule 1 de belangrijkste reden zijn om een abonnement op Viaplay te nemen. Dit gaat op 5 maart weer van start, dus zorg dat je op tijd alles geregeld hebt. Je krijgt ook toegang tot andere belangrijke sportevenementen en -competities, zoals de Bundesliga en Premier League.

Goed om te weten, is dat het Formule 1-seizoen maar negen maanden duurt. Kijk je uitsluitend naar Viaplay vanwege de Formule 1, dan kan het voordeliger zijn om toch per maand te betalen: 9 x €15,99 = €143,99. Nu nog snel een jaarabonnement voor de oude prijs afsluiten is echter goedkoper: dat kost je maar €125,88 voor het komende jaar en dan heb je er verder geen omkijken naar.

Viaplay afsluiten

Je kunt rechtstreeks bij Viaplay je abonnement afsluiten. Vervolgens kun je kijken via de tv of de Viaplay-app, naar twee streams tegelijk.

Vanaf maart 2023 gaat de prijs van Viaplay omhoog van €13,99 naar €15,99. Nieuwe abonnees kregen al eerder met de prijsverhoging te maken, maar voor huidige abonnees gaat de prijs vanaf maart 2023 ook omhoog. Er zijn twee manieren om dit te voorkomen.

Optie 1: Een jaarabonnement op Viaplay nemen
Sluit je meteen voor een heel jaar af, dan betaal je vanaf maart 2023 voor een jaarabonnement in totaal €167,88. Omgerekend is dit €13,99 per maand en dit is goedkoper dan de huidige prijs van €15,99 per maand.

Optie 2: Nu abonnee worden
Als je vóór 1 maart 2023 een jaarabonnement afsluit, geldt nog de oude prijs. Je betaalt dan slechts €125,88 voor het eerste jaar, oftewel €10,49 per maand. Hiermee ontloop je de prijsverhogig van 33%. In het tweede jaar heb je wel te maken met een prijsverhoging, maar je hebt de mogelijkheid om dit tijdig op te zeggen. In ieder geval ben je het komende jaar een stuk goedkoper uit.

Eén ding om rekening mee te houden: zorg dat je niet te laat bent en sluit vóór 1 maart 2023 je nieuwe abonnement af. Mocht je nog een lopend abonnement hebben dat tot begin maart doorloopt, dan kun je contact met Viaplay opnemen om te zorgen dat je abonnement al eerder wordt verlengd. Ook kun je eventueel een nieuw account aanmaken om van de lagere prijs te profiteren.


Viaplay via je provider

Wil je geen gedoe met verschillende apps, maar gewoon via een vast Viaplay-kanaal op de tv? Dat kan via je provider. Je sluit het abonnement af via je provider en krijgt dan ViaPlay als extra kanaal op je tv. Uiteraard heb je ook nog toegang tot de mobiele app van Viaplay, voor als je onderweg wilt kijken. Een voordeel hiervan is dat ViaPlay wordt meegenomen op de factuur van je provider en dat je niet te maken hebt met meerdere aanbieders en facturen. Wel zo overzichtelijk.

Viaplay bij KPN

Viaplay bij KPN: vanaf €8,99 per maand

Bestaande KPN-klanten kunnen een Viaplay-abonnement afsluiten via MijnKPN en betalen dan via hun KPN-factuur. Je kunt elke maand tot €12,50 korting krijgen als je Internet, Mobiel en TV combineert met Viaplay. Het gaat hier om €5 korting op entertainment en €7,50 korting op mobiel. Check hier welke voordelen je nog meer kunt krijgen door KPN-diensten te combineren. Je kunt bij KPN op twee apparaten tegelijk kijken. Op zaterdagen en zondagen kijk je live de Formule 1 via de tv-ontvanger op Viaplay Xtra (kanaal 225).

Viaplay bij T-Mobile

Tot €6,49 korting per maand

Bij T-Mobile krijg je de eerste maand 50% korting op je Viaplay-abonnement. Dit geldt bij het afsluiten van een nieuw abonnement, maar het geldt ook voor mensen die al een abonnement voor thuis hebben. Zij kunnen het eenvoudig afsluiten via My T-Mobile. Na deze eerste kortingsmaand betaal je de normale prijs, waarbij het maandelijks opzegbaar is. Via T-Mobile kun je ook ESPN Compleet afsluiten voor nog meer sportaanbod.

Ook bij T-Mobile krijg je combinatievoordeel als je meerdere diensten afsluit. Dit kan oplopen tot €6,49 per maand. Dat lijkt misschien weinig, maar voor je Viaplay-abonnement betaal je daardoor minder dan een tientje.

Viaplay bij Vodafone/Ziggo

Geen korting voor abonnees

Bij Ziggo zelf kun je ook de Formule 1-samenvattingen zien. Deze worden getoond in een beeldkwaliteit 720p en dat is een heel verschil met vroeger, toen je bij Ziggo nog alle wedstrijden in 4K Ultra HD kon zien. Alle vrije trainingen, kwalificaties, sprintraces en de Grand Prixes zijn tijdens het raceweekend te zien op Ziggo Sport en via de kanalen van Ziggo Sport Totaal. Helaas biedt Ziggo geen extra korting voor (bestaande) klanten. Je betaalt bij Ziggo dus de normale maandprijs van €15,99 (vanaf 1 maart 2023). Er is geen mogelijkheid om jaarlijks te betalen.


Viaplay alternatieven: goedkoper kijken bij F1 TV

Aangezien Viaplay de exclusieve tv-rechten voor de Formule 1 heeft, zijn er niet veel alternatieven. De beste andere optie is om via F1 TV Pro te kijken, waarbij je een beeldkwaliteit krijgt van 1080p (Full HD). Je betaalt hiervoor €65 per seizoen en het is dus goedkoper dan een seizoen lang Viaplay kijken. Bij Viaplay krijg je wel iets meer, zoals andere sporten en diverse series en films. Ook heeft Viaplay uitgebreide voor- en nabeschouwingen bij Formule 1 Grand Prixes, die je mist als je alleen F1 TV Pro kijkt.

F1 TV Pro is de eigen streamingdienst van Formule 1-eigenaar Liberty Media.

Meer over Formule 1 kijken lees je in onze aparte gids. Daar lees je ook welke alternatieven er zijn om Formule 1 te kijken, zowel in Nederland als in andere landen.

Bekijk ook

Formule 1 kijken op tv, iPhone en iPad

We gaan racen! Wil je de Formule kijken en niets missen van het nieuwe seizoen? Met deze apps kijk je live via de Viaplay-app of volg je de Formule 1 op je iPhone en iPad. Het laatste F1 nieuws, statistieken en uitslagen van de Grand Prix onder handbereik!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 maart 2023 om 14:28
Onderwerp
,