Ongeval veilig rijden

Crashdetectie: ‘Apple Watch en iPhone gaan auto-ongelukken herkennen’

Automatisch bellen met hulpdiensten

Apple zou werken aan een functie genaamd crashdetectie, waarbij de sensoren in de iPhone en Apple Watch de impact van auto-ongelukken kunnen herkennen. De hulpdiensten zouden daardoor automatisch ingeschakeld worden.

De Apple Watch (en in mindere mate ook de iPhone) houden allerlei statistieken van onder andere je lichaam bij en geven je waarschuwingen als er iets mis is. Een goed voorbeeld daarvan is de valdetectie. De Apple Watch merkt als je plotseling hard valt en daarna stil op de grond blijft liggen, zodat automatisch de hulpdiensten gebeld kan worden. Volgens The Wall Street Journal werkt Apple nu aan iets soortgelijks, namelijk een crashdetectie. Deze herkent automatisch een auto-ongeluk.

‘Crashdetectie op Apple Watch herkent auto-ongeluk’

Apple zou de afgelopen jaren anonieme gegevens van iPhone- en Apple Watch-gebruikers verzameld hebben om aan de functie te werken. Mogelijk gaan de sensoren van de iPhone en Apple Watch de impact van een auto-ongeluk herkennen. Er zijn de afgelopen jaren al meerdere voorbeelden geweest van mensen die dankzij de Apple Watch de hulpdiensten konden bellen, ook na een auto-ongeval. Maar niet altijd is de bestuurder dan nog bij bewustzijn. De nieuwe crashdetectie kan dan van pas komen.

The Wall Street Journal schrijft dat Apple-producten al meer dan tien miljoen mogelijke auto-ongelukken herkend hebben, waarbij er meer dan 50.000 keer met de hulpdiensten gebeld is. Deze gegevens zouden ook gebruikt zijn om het algoritme van de functie te verbeteren. Door de data van de sensoren te combineren met de keren dat er daarna naar de hulpdiensten gebeld is, kon Apple de functie ontwikkelen. Hoe meer data er verzameld is, hoe betrouwbaarder de functie ook werkt.

Bronnen zeggen dat Apple de functie begin 2022 toe willen voegen aan de iPhone en Apple Watch. Mogelijk komt dit dus in een aanvullende software-update. Of je hier nog specifieke modellen van de Apple Watch voor nodig hebt, is niet duidelijk. De valdetectie werkt momenteel vanaf de Apple Watch Series 4.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.