AirPods doosje

Apple maakt sommige reparaties aan de AirPods iets goedkoper

Apple heeft de serviceprijzen van de nieuwe AirPods bekendgemaakt. Daarbij valt vooral op dat de oplaadcase goedkoper geworden is. Wil je de draadloze versie vervangen, dan ben je iets meer kwijt.

Nu Apple de AirPods 2019 eindelijk beschikbaar gesteld heeft, is nu ook duidelijk wat je moet betalen als er iets kapot is of als je iets verloren bent. Zijn je AirPods kapot of moet je AirPods repareren, dan ben je nog steeds €75 kwijt buiten de garantie. De standaard oplaadcase is echter goedkoper geworden.

Goedkopere vervanging van oplaadcase

Apple maakt voor een AirPods reparatie geen onderscheid tussen de nieuwe en de eerste generatie. Net als voorheen ben je voor service aan de batterij €55 kwijt. Ben je een AirPod verloren, dan kost je dat net als bij de eerste generatie €75. Het verschil zit hem nu vooral in de vervanging van de oplaadcase. Een defecte standaard niet draadloze oplaadcase kost nu €65 buiten de garantie. Ook als je die kwijt bent betaal je €65. Dit is €10 goedkoper dan voorheen, toen je nog €75 betaalde.

Voor het vervangen van de batterij van nieuwe draadloze oplaadcase ben je ook €55 kwijt, maar de kosten voor reparatie en vervanging zijn iets hoger. Bij de draadloze variant is dat respectievelijk €75 en €85. De prijs voor vervanging als je hem kwijt bent is dus €4 lager dan wanneer je de case los koopt. Die kost bij Apple namelijk €89.

Tabel: Kosten AirPods service

  Service batterij Kosten reparatie buiten garantie Verloren
AirPods €55 per stuk €75 per stuk €75 per stuk
Oplaadcase €55 €65 (was €75) €65 (was €75)
Draadloze oplaadcase €55 €75 €85

Voor meer informatie over de AirPods reparaties, check je ons aparte artikel. Daar lees je ook wat je kan doen als je AirPods kapot zijn en wat je moet doen als je je AirPods wil vervangen.

Wil je de nieuwe AirPods kopen? Deze zijn bij Apple te koop vanaf €179, met de normale oplaadcase. Wil je de AirPods 2 met draadloze oplaadcase, dan ben je €229 kwijt.

  • Nieuwe AirPods 2 met draadloze oplaadcase: €229,00
  • Draadloze oplaadcase voor AirPods: €89,00
  • Nieuwe AirPods 2 met standaard oplaadcase (verbeterde versie met Hé Siri): €179,00

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.