Google Podcasts-app met iCulture podcast

Google Podcasts-app werkt nu op Apple CarPlay

Makkelijker bedienen in de auto
Sta je in de file naar het strand? Mooi, dat is een mooi moment om naar een podcast te gaan luisteren. Met de Google Podcasts-app kan dat nu ook via CarPlay, zodat je je iPhone niet hoeft aan te raken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Google Podcasts met CarPlay

Versie 2.0 van Google Podcasts is beschikbaar in de App Store en biedt ondersteuning voor CarPlay. Je kunt dus veiliger en makkelijker luisteren tijdens het autorijden. Ook zijn er allerlei bugfixes doorgevoerd en zijn de prestaties verbeterd. De Google Podcasts-app is sinds maart te installeren op de iPhone en iPad. Voorheen was de app alleen te vinden op Android-toestellen. Google greep het moment meteen aan om de app flink aan te pakken, met een betere zoekfunctie, lijsten voor je favoriete podcasts en mogelijkheden om je luisterervaring aan te passen.


Als je de app opstart zien je drie tabbladen: Home, Explore en Activity. Op het Home-tabblad vind je nieuwe afleveringen van shows waar je abonnee van bent, terwijl je op het Explore-tabblad aanbevelingen ziet van shows en episodes die je mogelijk leuk vindt.

Wil je weten wat je geluisterd hebt en wat er nog in de wachtrij staat, dan moet je op het tabblad Activity zijn. De app kan automatisch afleveringen downloaden als je geabonneerd bent.

Google Podcasts-app op iPhone

Heb je nog geen auto met CarPlay? Kijk dan eens naar onze round-up van CarPlay-systemen die je achteraf kunt inbouwen.

Bekijk ook

Op zoek naar een CarPlay-radio? Deze inbouwsystemen zijn er te koop

Heb je al een auto en wil je graag CarPlay gebruiken? Met deze aftermarket CarPlay-radio's maak je je auto geschikt voor CarPlay, zodat je geschikte iPhone-apps in de auto kan gebruiken.

Nu je toch helemaal in de stemming bent voor podcasts, willen we je nog even herinneren aan de iCulture Podcast. Daarvan staat alweer een nieuwe aflevering klaar, waarbij we de nieuwste ontwikkelingen bespreken. Het gaat daarbij vooral om de producten die onlangs zijn aangekondigd, te weten: nieuwe MacBooks en de iPad Pro. In de volgende aflevering blikken we vooruit naar WWDC 2020.

Bekijk ook

iCulture podcast: zo luister je naar onze podcast

Wil je niet alleen lezen over ontwikkelingen rondom Apple, maar wil je het ook in onze eigen bewoordingen horen? Dat kan vanaf nu, want we zijn gestart met de iCulture podcast! Minimaal twee keer per maand verschijnt er een nieuwe aflevering, afwisselend met interviews en een bespreking van het nieuws.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 mei 2020 om 10:42
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.