Google Podcasts-app met iCulture podcast

Google Podcasts-app op de iPhone verschenen

En Google weet al wat je leuk vindt
Google Stadia mag niet, maar gelukkig mag Google wel de eigen podcast-app uitbrengen op iOS. De app verscheen twee jaar geleden op Android.

Google Podcasts op iPhone

Jarenlang was Apple de koning van de podcasts, maar er zijn de laatste tijd meer kanshebbers. Spotify investeert hevig in podcasts en Google is er de afgelopen jaren ook stapsgewijs wat meer mee bezig gegaan. Het kan ook niet anders, want podcasting is booming. Zo kun je sinds een tijdje podcast-afleveringen meteen vanuit de zoekresultaten afspelen. Je kunt ook naar podcasts zoeken en er is sinds twee jaar een Google Podcasts-app voor Android. Nu is er ook een app voor iPhone.


De Google Podcasts-app is niet geoptimaliseerd voor de iPad, maar is er uiteraard wel op te installeren. Daarna moet je inloggen met je account, zodat je je luistergedrag kunt synchroniseren tussen apparaten. Anoniem luisteren kan helaas niet. Maar ja, dit is Google…

Google Podcasts-app op iPhone

Favorieten toevoegen en slaaptimer
Na het inloggen kun je favorieten toevoegen en jezelf abonneren op allerlei podcasts, zoals de iCulture podcast. Je kunt ook een wachtrij aanmaken van afleveringen die je nog wilt luisteren en je kunt een slaaptimer gebruiken zodat het automatisch stopt aan het einde van de aflevering, of na de ingestelde tijd.

Google Podcasts-app op iPhone

Persoonlijke aanbevelingen
Google weet wat je leuk vindt, dus je krijgt ook aanbevelingen die op jouw smaak zijn afgestemd. Verder kun je zoeken naar aanbevolen podcasts in de categorieën cultuur, comedy, nieuws, sport en meer.

Google Podcasts-app op iPhone

Je kunt de afspeelsnelheid aanpassen en eventueel stiltes inkorten. Verder houd je goed overzicht van je beluisterde afleveringen, downloads en abo’s via de tabbladen bovenin het scherm. Je kunt ook offline luisteren, zodat het geen data kost. Kortom, eigenlijk een vrij complete app en eentje die zeker aan ons lijstje met podcast-apps voor iPhone toegevoegd gaat worden.

Bekijk ook

iCulture podcast: zo luister je naar onze podcast

Wil je niet alleen lezen over ontwikkelingen rondom Apple, maar wil je het ook in onze eigen bewoordingen horen? Dat kan vanaf nu, want we zijn gestart met de iCulture podcast! Minimaal twee keer per maand verschijnt er een nieuwe aflevering, afwisselend met interviews en een bespreking van het nieuws.
Bekijk ook

Dit zijn de beste podcast-apps voor iPhone en iPad

Wat zijn de beste apps om op je iPhone en iPad podcasts mee te kunnen beluisteren? Overcast, Castro of misschien Apple's eigen app? Dat lees je hier in dit overzicht van de beste podcast-apps voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.