MacBook Air op een bureau.

Gerucht: ‘Nieuwe 13-inch MacBook kost $1200’

Volgens nieuwe geruchten gaat de nieuwe 13-inch MacBook ongeveer $1200 kosten. Daarmee lijkt de prijs iets hoger dan eerder gedacht werd. Maar er is nog meer nieuws, onder andere over de aanstaande iPad Pro's.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Er wordt al maanden gesproken over de komst van een nieuwe goedkopere MacBook en vandaag meldt Digitimes meer details over deze aanstaande MacBook. Volgens hen wordt de MacBook aangekondigd tijdens het aankomende september-event en krijgt deze een prijs van ongeveer $1200. Dat is een paar honderd dollar hoger dan eerder gedacht werd.

’13-inch MacBook kost $1200′

Apple’s huidige goedkoopste MacBook is de MacBook Air, die beschikbaar is vanaf $999 (in Nederland zo’n €1100). De nieuwe goedkopere MacBook waar al een tijd over gespeculeerd wordt, zou in eerste instantie een vergelijkbare prijs krijgen, waarmee hij onder de prijs van de 12-inch MacBook komt te liggen. Maar Digitimes komt nu met een prijs van $1200 en baseert zich op bronnen binnen de industrie. De 12-inch MacBook kost in Amerika nu $1300, waardoor dit nieuwe model qua prijs dus tussen de huidige MacBook Air en de 12-inch MacBook valt.

Qua specificaties bevestigt Digitimes eerdere geruchten. Het nieuwe model zou een 14nm Kaby Lake-processor krijgen. De afgelopen dagen verschenen al meerdere berichten dat Apple van plan was om de MacBook in september of oktober uit te brengen. Volgens dit nieuwe gerucht zal Apple het model inderdaad tijdens het september-event onthullen. Of hij ook nog in diezelfde maand te koop zal zijn, is nog wat onduidelijk. Ook de precieze naam van het model is nog onbekend. Digitimes spreekt telkens over de goedkopere 13-inch MacBook, waarvan er volgens de site in 2018 8 miljoen stuks beschikbaar zouden zijn.

‘AirPower tussen de $161 en $193’
Apple zal tijdens het event ook eindelijk de beschikbaarheid van de AirPower aan kondigen, nadat de draadloze lader al vorig jaar voor het eerst gepresenteerd werd. Daarbij wordt ook de prijs bekendgemaakt, die volgens Digitimes omgerekend tussen de $161 en $193 ligt. Dat komt overeen met eerdere geruchten, die beweerden dat Apple $150 gaat vragen voor de AirPower. In Nederland zal dat omgerekend zo’n €170 zijn.

‘Nieuwe iPad Pro’s in vierde kwartaal’

In hetzelfde bericht spreekt Digitimes zich ook uit over de komst van de nieuwe iPad Pro’s. Zoals bekend gaat het om een nieuwe 12,9-inch en 11-inch iPad Pro, waarbij er geen homeknop meer is en Touch ID wordt ingeruild voor Face ID. Apple zou van plan zijn om deze in het vierde kwartaal uit te brengen, dat start in oktober. Apple heeft dan vier iPad-modellen in het assortiment: de twee iPad Pro’s, de iPad 2018 en de iPad mini 4. Laatstgenoemde blijft voorlopig dus beschikbaar, maar een nieuwe versie hoef je niet te verwachten.

Verder worden de iPad Pro’s ook geleverd met een nieuwe 18W-oplader, zoals ook het geval is bij de nieuwe iPhones. Je kan daarmee de iPad sneller opladen, zonder dat je daar een aparte oplader voor hoeft te kopen. Zoals eerder voorspeld is deze lader voorzien van USB-C.

Over de nieuwe iPhones heeft Digitimes geen nieuwe informatie. Zoals bekend gaat het om de iPhone X 2018, de iPhone X Plus en de 6,1-inch LCD iPhone die Apple in september aan gaat kondigen. De datum van het september-event is nog niet officieel aangekondigd, maar 12 september lijkt een hele logische dag te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2018, 10:27
Bron Bron Digitimes
Categorieën Geruchten, iDevices, Mac & macOS
Onderwerpen 2018 iPhone, airpower, ipad pro, macbook, macbook air
Devices AirPower, iPad Pro, iPhone 2018, MacBook Air

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het 13-inch scherm en het dunne design, dat afloopt aan de onderkant. Het meest recente model is de MacBook Air met Apple's M1-chip (eind 2020). De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte MacBook. Hij is beschikbaar in een aantal kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.