Apple 18 Watt iPhone adapter

Gerucht: ‘Zo ziet Apple’s 18 Watt iPhone-lader eruit’

Geleverd bij de 2018 iPhones

Er gingen al geruchten dat Apple een snellere 18 Watt-lader bij de iPhone gaat leveren. Er zijn nu ook renders opgedoken die laten zien hoe deze lader eruit ziet. De plaatjes tonen de Europese versie, inclusief USB-C-aansluiting.

Update 2 juli: Vandaag verschenen foto’s van de mogelijke 18 Watt USB-C adapter, die Apple volgens geruchten wil meeleveren met de iPhone 2018. De foto’s werden ontdekt door de doorgaan betrouwbare Japanse site Macotakara en zijn afkomstig van Chongdiantou.

Apple 18 Watt iPhone adapter

Het zou gaan om een engineering prototype van de 18 Watt oplader. Helaas was Mr. Blurrycam ook weer van de partij, maar de tekst op de oplader zou het modelnummer A1720 vermelden. Het gaat om een lader die USB Type-C Power Delivery ondersteunt met een output van 5V op 3A (15W) of 9V op 2A (18W). Op basis van de foto’s is echter lastig af te leiden of het accessoire authentiek is. Er worden in Azië heel wat producten gemaakt die op spullen van Apple lijken.

Eerder lekten er ook al renders van de 18 Watt adapter. Hieronder lees je ons oorspronkelijke artikel van 16 mei.

‘Renders van nieuwe 18 Watt iPhone-lader’

Sinds de iPhone X en iPhone 8 ondersteunt de iPhone snelladen, maar met de standaard meegeleverde oplader van 5 Watt ga je die extra snelheid niet halen. Apple zou daarom voor de 2018 iPhones de overstap maken naar een snellere lader, zodat je meteen vanuit de doos kunt profiteren van snelladen. Eerdere geruchten van het Chinese Weibo spraken over een 18 Watt-lader en ook nu wordt er gesproken over een dergelijke lader. Op basis van informatie bij de productie van de laders zijn onderstaande renders gemaakt.

Qua vorm lijkt de nieuwe 18 Watt-lader op de versie die Apple nu al standaard bij de iPhone in Europa levert. Toch is er een aantal verschillen te zien. Volgens deze renders is de lader een fractie groter dan de huidige 5 Watt-versie, maar is hij lang niet zo groot als de laders van Apple die je nu nodig hebt voor snelladen. Apple verkoopt meerdere laders die geschikt zijn voor de MacBook, maar die je ook kan gebruiken voor snelladen op de iPhone. Een ander verschil met de nieuwe lader en de huidige is de aanwezige USB-C-ingang. Dat zou betekenen dat Apple ook een Lightning-naar-USB-C-kabel levert, in plaats van een Lightning-kabel met standaard USB-A-uiteinde.

Renders van iPhone-lader met USB-C.

Het zou toekomstige iPhone-gebruikers flink wat geld schelen als Apple deze lader inderdaad standaard meelevert. De huidige 29W-lader kost bij Apple €59, terwijl je daar dus ook nog een Lightning-naar-USB-C-kabel bij moet kopen ter waarde van €25. Als deze inbegrepen zijn bij de nieuwe iPhones, kun je dus direct profiteren van sneller opladen.

Renders van iPhone-lader met 18 Watt.

Of elke 2018 iPhone met deze nieuwe lader geleverd gaat worden, weten we nog niet. Apple is van plan om in ieder geval drie nieuwe modellen uit te brengen: een opvolger van de iPhone X, een iPhone X Plus en een 6,1-inch iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2018, 16:40
Bron Bron Chargerlab
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, opladen
Device iPhone 2018

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.