Gerucht: ‘Apple brengt nieuwe MacBook Air in september of oktober uit’

Apple gaat voor het einde van het kwartaal een nieuwe MacBook Air uitbrengen. Dat zegt het Taiwanese onderzoeksbureau TrendForce.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

TrendForce benadrukt dat het om een MacBook Air gaat en dat is bijzonder, want eerdere geruchten via analist Ming-Chi Kuo en Apple-kenner Mark Gurman spraken over een MacBook in het algemeen. Er zou volgens dit duo nog niet bekend zijn welke naam het apparaat krijgt. Ook mengde DigiTimes zich eerder er tegenaan: zij beweerden dat Apple in de tweede helft van 2018 voor het eerst een MacBook Air met Retina-scherm gaat uitbrengen. Het zou gaan om een 13-inch model. Onlangs voegde DigiTimes eraan toe dat fabrikant Quanta bezig gaat met het assembleren van ‘goedkope notebooks’ van Apple die in het vierde kwartaal op de markt moeten komen. Het zou daarbij ook kunnen gaan om een nieuwe 12-inch MacBook, al is daarbij niet echt sprake van ‘goedkoop’.


“Het tweede kwartaal was een overgangsperiode, toen Apple zich voorbereidde op de release van de komende nieuwe MacBooks voor het jaar”, aldus de analisten. Het bedrijf denkt dat de MacBook-cijfers flink in de lift zullen zitten. Een bron werd echter niet genoemd. Toch zijn er meerdere aanwijzingen dat er inderdaad een nieuwe MacBook Air aankomt. Momenteel is het nog de enige MacBook zonder Retina-scherm. Apple zou kunnen kiezen voor een 2560 x 1600 pixel-scherm, gemaakt door LG. Mark Gurman denkt dat het instapmodel rond de $999 gaat kosten in de Verenigde Staten.

MacBook Air met Photobooth

Wat timing betreft lijkt het meest logisch rond de periode dat macOS Mojave uitkomt, dus eind september of in de loop van oktober. De MacBook Air heeft de afgelopen drie jaar alleen kleine updates gekregen en het 11-inch model is uitgefaseerd. Wel kreeg het 13-inch model een iets snellere processor, maar de CPU is nog steeds een Broadwell-chip uit de periode 2014-2015.

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.