Apple Store MacBook

Gerucht: ‘Nieuwe goedkopere MacBook krijgt vernieuwde Kaby Lake-processor’

De aankomende goedkopere MacBook krijgt volgens geruchten vernieuwde Kaby Lake-processors. Deze verschenen vorig jaar, waardoor Apple de prijs lager kan houden.

We hebben er al eventjes niks meer over gehoord, maar Apple heeft voor dit najaar nog een nieuwe goedkopere MacBook in de planning. Het gaat niet om een nieuwe versie van de 12-inch MacBook, maar als een soort opvolger van de MacBook Air. Taiwanese bronnen denken nu te weten welke chips Apple gaat gebruiken voor dit model. Het gaat om vernieuwde versies van de Kaby Lake-processor uit 2017.

‘Goedkopere MacBook met Kaby Lake’

Apple heeft nu nog drie soorten MacBook-modellen in het assortiment. Naast de MacBook Pro zijn er nog de 12-inch MacBook en de al wat oudere MacBook Air. Laatstgenoemde zou vervangen worden door een nieuwe goedkopere MacBook, maar of die ook de Air-naam krijgt blijft gissen. Wel krijgt dit model volgens eerdere geruchten een Retina-scherm. Maar hoe kan Apple er dan voor zorgen dat de prijs laag blijft? Het zit hem in de processor, zo beweert de Economic Daily news.

Dit model krijgt namelijk de zogenaamde Kaby Lake Refresh-processors. De Kaby Lake Refresh bestaat uit een quad-core i5 of i7-processor met kloksnelheden tussen de 1,6GHz en 1,9GHz. Als Apple deze chipset inderdaad gebruikt, betekent dit dat deze MacBook aanzienlijk sneller is dan de huidige MacBook Air. Omdat het gaat om een wat oudere processor dan bijvoorbeeld de nieuwste Coffee Lake in de MacBook Pro, is de prijs mogelijk een stuk lager. De vernieuwde Kaby Lake-processor is namelijk al een jaar oud, terwijl de nieuwe versies al in de startblokken staan.

Eerder schreven we nog dat een nieuwe 12-inch MacBook mogelijk Amber Lake-chips krijgt.

Hoe gaat deze MacBook heten?
Verdere specificaties blijven nog onduidelijk. Er wordt gesproken over een scherm van 12- en 13-inch. Opvallend is dat Apple de 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar niet vernieuwd heeft. Mogelijk vervangt Apple dit model door deze nieuwe 13-inch MacBook, al betekent dit wel dat er geen MacBook Pro meer zonder Touch Bar zou zijn. We verwachten in ieder geval dat Apple deze MacBook ergens de komende maanden gaat aankondigen, mogelijk in of rond september. Met de 2018 iPhones en de nieuwe iPad Pro in het verschiet, wordt het echter een druk najaar.

In ons artikel lees je wat Apple in 2018 nog allemaal in het verschiet heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2018, 20:10
Bron Bron Economic Daily News
Via Via MacRumors
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen macbook, macbook air
Device MacBook

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het 13-inch scherm en het dunne design, dat afloopt aan de onderkant. Het meest recente model is de MacBook Air met Apple's M1-chip (eind 2020). De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte MacBook. Hij is beschikbaar in een aantal kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.