Apple event keynote datum

Wanneer is de aankondiging van nieuwe iPhones?

Wij gokken op 12 september

Over ruim een maand is het zover: dan gaat Apple de 2018 iPhones aankondigen. Als je nu alvast een datum in je agenda wilt blokkeren, lijkt woensdag 12 september de grootste kanshebber.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 2018 datum: op 12 september 2018?

Elk jaar in september is het weer vaste prik: Apple kondigt de nieuwste iPhones aan en kun je het iPhone-event livestream volgen om alle onthullingen zelf mee te beleven. Anderhalve week later liggen ze in de winkel.

Op welke datum worden de iPhones aangekondigd in 2018? Wij denken woensdag 12 september 2018. Hoe weten we dat zo zeker?

Phil Schiller

De afgelopen jaren vond de aankondiging namelijk steeds op een dinsdag of woensdag tussen 7 en 12 september plaats. De eerste week van september is lastig vanwege Labor Day (dit jaar op maandag 3 september), terwijl in de tweede week van september alleen woensdag 12 september in aanmerking komt. De 11e september valt af vanwege de herdenkingen van 9/11.

In voorgaande jaren is ook te zien dat Apple steeds om de datum van 9/11 heen heeft gepland:

 • 2012: aankondiging woensdag 12 september, verkoop vrijdag 21 september
 • 2013: aankondiging dinsdag 10 september, verkoop vrijdag 20 september
 • 2014: aankondiging dinsdag 9 september, verkoop vrijdag 19 september
 • 2015: aankondiging woensdag 9 september, verkoop vrijdag 25 september
 • 2016: aankondiging woensdag 7 september, verkoop vrijdag 16 september
 • 2017: aankondiging dinsdag 12 september, verkoop vrijdag 22 september
 • iPhone event 2018: aankondiging woensdag 12 september, verkoop vrijdag 21 september?

iPhone Event 2018 datum berekening

Sarah Tew van CNET heeft een ingewikkelde beredenering erop losgelaten om de datum te achterhalen. Daarmee komt ze ook op de meest waarschijnlijke datum van 12 september. Maar ook zonder die beredenering lijkt 12 september de meest logische dag. CNET houdt daarbij rekening met de datum waarop de Amerikaanse Labor Day valt, namelijk op de eerste maandag in september. Als deze feestdag vóór 4 september viel, dan werd de iPhone in de daaropvolgende week aangekondigd. In de jaren dat Labor Day op of ná 5 september viel, werd de iPhone op de daarop volgende woensdag onthuld. Ook op die manier kom je op 12 september 2018 voor aankondiging iPhones 2018 uit.

iPhone event 2018 datum

Apple gaat naar verwachting drie 2018 iPhones aankondigen, die je op de afbeelding hierboven kunt zien. De duurste iPhone-modellen zijn die met OLED-scherm, waarbij je kunt kiezen uit 5,8″ en 6,5″. De uitvoering met LCD-scherm zou wel eens in twee uitvoeringen op de markt kunnen komen: eentje met dualsim (niet voor Nederland) en een normale uitvoering met een enkele sim.

Ben je dus van plan om alvast een avondje met vrienden te plannen om naar de Apple event-livestream te kijken, dan zouden wij adviseren om 12 september 2018 te blokkeren in je agenda.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2018, 20:36
Bron Bron CNET
Via Via iPhone-ticker
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp aankondiging

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.