Bloedglucosemeting op Apple Watch

Reacties voor: FDA is tegen gebruik van smartwatches voor meten bloedsuiker: wat betekent dit voor Apple?

De Amerikaanse FDA zegt tegen het gebruik te zijn van wearables als smartwatches voor het meten van bloedglucose. En dat terwijl Apple al jarenlang werkt aan een soortgelijke functie voor de Apple Watch.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 4 reacties

  1. Miljoenen lopen met diabetes 2 zonder het te weten…

    Reageer op 

  2. Als je het artikel leest heeft de waarschuwing betrekking op smartwatches en smart rings die nu al op de markt zijn en claimen glucose te meten, de FDA zegt daarvan, deze zijn niet door ons gekeurd.

    Dit heeft dus 0.0 impact op Apple, want de Apple Watch can op het moment geen glucose metingen verrichten.

    Heeft dit een impact op een toekomstige Apple Watch die glucose claimt te kunnen meten? Mogelijk als Apple de watch niet laat keuren door de FDA, iets wat onwaarschijnlijk is want Apple heeft de gezondheid functies eerder altijd laten testen door de FDA (denk aan ECG).

    Reageer op Seb

    • Als je het artikel van 9to5Mac leest schrijven ze daar een heel ander verhaal. Daar staat in dat Apple niet zal luisteren wat de FDA zegt. En vergeet niet Apple heeft veel macht, macht is rijkdom. Als Apple iets wil zullen ze het ook doorvoeren.

      Reageer op ti.ppp@pinpop.net

      • Klopt wat je zegt, alleen met dat verschil dat het geen medische goedkeuring krijgt. Dus geen “certificaat” van betrouwbaarheid. De meerwaarde is dan nihil. Met name Amerikanen zijn voor dat soort zaken nogal gevoelig.
        Als je die “officiele” goedkeuring hebt is de meerwaarde opeens factor 100, je hebt dan een horloge dat betrouwbaar volgens FDA een glucose meting kan doen.
        Natuurlijk heb je zat mensen die meer vertouwen leggen in Apple dan in een officiele keuringsinstantie, alleen ben ik er niet een van.

        Reageer op freek

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.