iMac concept voor 2020 met de voorkant.

‘Face ID voor Mac uitgesteld: komt dit jaar nog niet naar vernieuwde iMac’

Apple werkt achter de schermen nog steeds aan Face ID voor de Mac. Apple had zelfs plannen om Face ID naar de nieuwe iMac te brengen, maar dat lijkt voor dit jaar onwaarschijnlijk. Tegelijkertijd overweegt Apple om nog een andere functie van de iPhone naar de Mac te brengen.

Apple gebruikt Face ID nu op twee van haar apparaten: de iPhones en de iPad Pro. Op de MacBook kiest Apple voorlopig nog voor Touch ID, maar hoe zit het eigenlijk met de desktop Macs? Bloomberg meldt dat Face ID voor de iMac in ontwikkeling is, maar dat de functie is uitgesteld. De nieuwe aankomende iMac moet het dus zonder Face ID doen, zo lijkt het.

‘Face ID voor nieuwe iMac uitgesteld’

Het afgelopen jaar zijn er meermaals hints geweest dat Apple eraan werkt om Face ID naar de Mac te brengen. Zo is in de code van macOS Big Sur aanwijzingen gevonden naar een TrueDepth-camera voor Face ID op de Mac. Ook is er al eens een patent voor Face ID met notch op de Mac opgedoken. Er waren dan ook geruchten dat Apple Face ID zou bewaren voor de aankomende grote iMac-redesign. Volgens Mark Gurman van Bloomberg heeft Face ID dan ook in ontwikkeling voor de Mac. Sterker nog, het oorspronkelijke plan was dat de gezichtsherkenning naar de compleet vernieuwde iMac zou komen.

Nu lijken deze plannen dus van tafel. Het is volgens Bloomberg ‘onwaarschijnlijk dat deze eerste nieuwe versie van de gloednieuwe iMac Face ID krijgt’. Wat hiervoor de reden is, is niet helemaal duidelijk. Het geeft in ieder geval wel goede hoop voor toekomstige modellen. Voorlopig blijven de opties om een iMac te ontgrendelen beperkt tot het invoeren van je wachtwoord en via je Apple Watch.

‘Mac met mobiele data ook in ontwikkeling’

Een ander detail is dat Apple ook werkt aan een Mac met ondersteuning voor mobiele data. Hierdoor kan bijvoorbeeld een MacBook zelfstandig verbinding maken met mobiele netwerken via bijvoorbeeld 4G of 3G. Op de iPhone is dat de normaalste zaak van de wereld, maar ook op de iPad is een 4G-versie al sinds het begin een optie. Ook van de Apple Watch bestaat een 4G-versie, al is deze voorlopig nog niet in Nederland te koop.

Bloomberg zegt nu dat de mobiele verbinding voor de Mac er voorlopig nog niet komt. Tot die tijd zul je dus gebruik moeten maken van de Instant Hotspot-functie van je Mac, waarmee je via je iPhone alsnog verbinding kan maken met een mobiel netwerk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2021, 14:21
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen face id, imac
Device iMac

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Er zijn drie versies: 21,5-inch, 24-inch en 27-inch. De 24-inch iMac is het nieuwste 2021-model, met Apple Silicon M1-chip en gloednieuw design. De 27-inch iMac is vernieuwd in augustus 2020 en heeft een Intel Core i5- of i7-processor van de 10e generatie. Er zit standaard SSD opslag in. De 21,5-inch iMac heeft 7e generatie Intel-processor. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.