13-inch MacBook Pro 2020 vs MacBook Air 2020.

Bloomberg: ‘Drie nieuwe MacBooks tijdens november-event’

Ook kleinere Mac Pro en nieuwe iMac op komst

Bloomberg blikt vooruit op het aankomende event. Volgens de betrouwbare bron heeft Apple maar liefst drie nieuwe MacBooks in de planning.

Nu het hoge woord eruit is en de datum van Apple’s november 2020-event bekend is, kan het speculeren beginnen. In onze vooruitblik op Apple’s november-event kon je al het één en ander lezen, maar ook Bloomberg blikt vooruit. Mark Gurman, die op het gebied van Apple-nieuws één van de betrouwbaarste bronnen is, schrijft dat Apple werkt aan drie nieuwe MacBooks, die mogelijk alledrie tijdens het event onthuld worden.

‘Drie nieuwe MacBooks: twee nieuwe MacBook Pro’s en MacBook Air’

Apple gaat niet één of twee, maar drie nieuwe MacBooks onthullen. Het gaat volgens Bloomberg om twee nieuwe MacBook Pro’s (een nieuwe 16-inch en een 13-inch MacBook Pro) en een nieuwe 13-inch MacBook Air. Alle drie de modellen krijgen Apple’s eigen Apple Silicon-chip, die ontworpen is met de techniek van ARM. Ze zijn gebaseerd op de A14-chips die we ook al in de iPhone en iPad vinden.

Afgezien van de nieuwe chips, hoef je geen grote veranderingen te verwachten. Er komt geen nieuw design, dus ook de 14-inch MacBook Pro waar eerder over gesproken werd, wordt nog niet onthuld. Uit tests blijkt dat er verbeteringen zijn op het gebied van energiezuinigheid. Naast een Apple-chip krijgen de modellen ook een grafische kaart en machine learning-processors die door Apple ontworpen zijn.

‘Twee nieuwe desktops in ontwikkeling’
Apple zou daarnaast twee nieuwe desktop-Macs in ontwikkeling hebben. Een opnieuw ontworpen iMac staat op de planning, maar vermoedelijk komt deze pas in 2021. Engineers werken ook aan een nieuwe Mac Pro. Dit is Apple’s krachtigste Mac en het nieuwe model zou ongeveer de helft zo groot zijn. Qua design lijkt hij wel op de huidige Mac Pro. Of het nieuwe kleinere model met Apple-chip de huidige gaat vervangen, is nog niet duidelijk.

Apple heeft nog tot 2022 om de transitie van Intel naar eigen Mac-chips in goede banen te leiden. De desktop-Macs volgen dan ook pas op een later moment. Tijdens het event draait het dan ook vooral om de MacBooks.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2020, 21:46
Bron Bron Bloomberg
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen macbook air, macbook pro
Devices MacBook Air, MacBook Pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.