Bloomberg: ‘Drie nieuwe MacBooks tijdens november-event’

Ook kleinere Mac Pro en nieuwe iMac op komst
Bloomberg blikt vooruit op het aankomende event. Volgens de betrouwbare bron heeft Apple maar liefst drie nieuwe MacBooks in de planning.

Nu het hoge woord eruit is en de datum van Apple’s november 2020-event bekend is, kan het speculeren beginnen. In onze vooruitblik op Apple’s november-event kon je al het één en ander lezen, maar ook Bloomberg blikt vooruit. Mark Gurman, die op het gebied van Apple-nieuws één van de betrouwbaarste bronnen is, schrijft dat Apple werkt aan drie nieuwe MacBooks, die mogelijk alledrie tijdens het event onthuld worden.

‘Drie nieuwe MacBooks: twee nieuwe MacBook Pro’s en MacBook Air’

Apple gaat niet één of twee, maar drie nieuwe MacBooks onthullen. Het gaat volgens Bloomberg om twee nieuwe MacBook Pro’s (een nieuwe 16-inch en een 13-inch MacBook Pro) en een nieuwe 13-inch MacBook Air. Alle drie de modellen krijgen Apple’s eigen Apple Silicon-chip, die ontworpen is met de techniek van ARM. Ze zijn gebaseerd op de A14-chips die we ook al in de iPhone en iPad vinden.

Afgezien van de nieuwe chips, hoef je geen grote veranderingen te verwachten. Er komt geen nieuw design, dus ook de 14-inch MacBook Pro waar eerder over gesproken werd, wordt nog niet onthuld. Uit tests blijkt dat er verbeteringen zijn op het gebied van energiezuinigheid. Naast een Apple-chip krijgen de modellen ook een grafische kaart en machine learning-processors die door Apple ontworpen zijn.

Bekijk ook

Apple's volgende media-event is op 10 november

Apple heeft de media officieel uitgenodigd voor het derde grote media-event van dit najaar. Op dinsdag 10 november om 19:00 uur Nederlandse tijd kun je live meemaken hoe de eerste Macs met Apple Silicon worden onthuld. De slogan is deze keer 'One More Thing'.

‘Twee nieuwe desktops in ontwikkeling’
Apple zou daarnaast twee nieuwe desktop-Macs in ontwikkeling hebben. Een opnieuw ontworpen iMac staat op de planning, maar vermoedelijk komt deze pas in 2021. Engineers werken ook aan een nieuwe Mac Pro. Dit is Apple’s krachtigste Mac en het nieuwe model zou ongeveer de helft zo groot zijn. Qua design lijkt hij wel op de huidige Mac Pro. Of het nieuwe kleinere model met Apple-chip de huidige gaat vervangen, is nog niet duidelijk.

Apple heeft nog tot 2022 om de transitie van Intel naar eigen Mac-chips in goede banen te leiden. De desktop-Macs volgen dan ook pas op een later moment. Tijdens het event draait het dan ook vooral om de MacBooks.

Bekijk ook

Verwachtingen van het Apple-event van 10 november: dit komt er nog aan

Het laatste Apple-event van het jaar komt eraan. Op 10 november presenteert Apple weer nieuwe producten. Wat zijn de verwachtingen van het Apple november-event van 2020?

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.