watchOS 7.1 beta

watchOS 7.1 Release Candidate nu te downloaden voor ontwikkelaars

Apple is druk bezig met het testen van een nieuwe watchOS-update. Het gaat om watchOS 7.1, de eerste grote update nadat watchOS 7 verscheen. Deze versie verschijnt binnenkort, want Apple heeft nu de watchOS 7.1 Release Candidate aangekondigd.

Gelijktijdig met de watchOS 7.1 beta is Apple ook bezig met het testen van de iOS 14.2 beta, waar behoorlijk wat nieuwe functies in zitten. Bij watchOS 7.1 beta is er helaas minder sprake van echt nieuwe functies, de update lijkt vooral te draaien om bugfixes, het oplossen van allerlei problemen en het toevoegen van de nieuwe emoji. Het blijkt voor gebruikers van een Apple Watch Series 3 vrijwel onmogelijk om updates te installeren, aangezien hun model niet genoeg vrije opslag heeft. Hopelijk kan Apple dit oplossen door het updatebestand kleiner te maken.

Meest recente watchOS 7.1 Beta

watchOS 7.1 Release Candidate

2 november 2020 – Apple heeft de zogenaamde watchOS 7.1 Release Candidate uitgebracht. Het is de laatste versie voordat de update binnenkort voor iedereen beschikbaar is. Voorheen stond dit ook wel bekend als de Golden Master.

watchOS 7.1 Beta 2 Release Notes

In watchOS 7.1 beta 2 zijn de nieuwe wijzerplaten toegevoegd, die in beta 1 nog ontbraken. Ook is het nu mogelijk om bloedzuurstof te meten.

 • Apple Pay: Apple Cash Family is now available.
 • Clock: Watch faces, complications, and colors introduced in watchOS 7 are now available in watchOS 7.1 beta 2.
 • Health: The Blood Oxygen feature is now available for supported hardware.
 • Messages: When sending your current location, the map might appear to be truncated.
 • Siri: You can now use Siri to send audio messages.

Let op: in watchOS 7.1 beta ontbreekt Saturatie-app

Als je de beta van watchOS 7.1 wilt gaan installeren, is het goed om te weten dat de nieuwe wijzerplaten en de Saturatie-app daar nog niet in zitten. Je mist dus wijzerplaten als Memoji, Strepen en Artiest. Dit geldt voor de eerste beta van watchOS 7.1. Mogelijk zit het er bij latere beta’s wel in. Heb je de Apple Watch Series 6 gekocht en installeer je daarop de beta, dan heb ook niet de nieuwe functies. Bovendien kun je niet de Saturatie-app gebruiken als je op de iPhone versie iOS 14.2 beta hebt geïnstalleerd. Ook dit zal ongetwijfeld opgelost worden.

Waarschijnlijk heeft dit ermee te maken dat er verschillende teams binnen Apple hebben gewerkt aan iOS 14 (de grote release) en iOS 14.2 (de eerste ronde met nieuwe functies). Tussendoor verwachten we nog iOS 14.1 en eventueel nog iOS 14.0.1.

watchOS 7.1 beta downloaden

De beta van watchOS 7.1 is beschikbaar voor ontwikkelaars en publieke betatesters met het juiste betaprofiel. Heb je al een eerdere beta van watchOS geïnstalleerd, dan zie je de update vanzelf verschijnen.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Over watchOS 7.1
Omdat het hier om de eerste update na een grote release gaat verwachten we niet dat er noemenswaardig grote tweaks in verwerkt zitten. Het zal vooral gaan om bugfixes en het oplossen van problemen die bij de release zijn opgedoken. Mocht er iets ontdekt zijn, dan werken we dit artikel bij.

Tijdlijn watchOS 7.1 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 7.1-beta’s. We verwachten watchOS 7.1 in oktober of november 2020.

 • watchOS 7.1 RC: 2 november 2020 (verschenen)
 • watchOS 7.1 beta 4: 22 oktober 2020 (verschenen)
 • watchOS 7.1 beta 3: 14 oktober 2020 (verschenen)
 • watchOS 7.1 Publieke beta 2: 1 oktober 2020 (verschenen)
 • watchOS 7.1 beta 2: 29 september 2020 (verschenen)
 • watchOS 7.1 Publieke beta 1: 21 september 2020 (verschenen)
 • watchOS 7.1 beta 1: 18 september 2020 (verschenen)
 • watchOS 7.1 final: november 2020 (verwacht)

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een watchOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Bij watchOS kun je bovendien niet downgraden.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken.

Revisiegeschiedenis:

 • 2020 - 22 oktober: De vierde beta van watchOS 7.1 is nu te downloaden.
 • 2020 - 01 oktober: Publieke beta 2 is er nu.
 • 2020 - 29 september: Beta 2 is er.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

watchOS 7

watchOS 7 is de grote software-update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2020 verscheen. De update bevat de langverwachte slaapfuncties, nieuwe en verbeterde wijzerplaten, een handenwasfunctie en nog veel meer. Lees hier meer over de update en een overzicht van alle watchOS 7-functies. Deze update is in 2021 opgevolgd door watchOS 8.

watchOS 7
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.