Apple Pay met Apple Watch

Belfius is eerste Belgische bank met Apple Pay via Bancontact

Ook beschikbaar bij Banx
Goed nieuws voor de Belgen: Belfius biedt nu Apple Pay aan via Bancontact. Daardoor kun je op veel meer plekken betalen met Belfius via Apple Pay. Ook online bank Banx doet mee en ondersteunt nu Apple Pay.

Update 20 september 2022: Afgelopen juli ging Belfius in België al van start met Apple Pay via Mastercard en Visa. Maar in België is Bancontact een veelgebruikt betaalsysteem voor gewone pinpassen. Ondersteuning voor Bancontact in Apple Pay is pas in iOS 15.5 toegevoegd en vandaag is bekendgemaakt dat ondersteuning voor betalen via Bancontact nu ook beschikbaar is. Je kan daardoor als Belfius-klant op veel meer plekken betalen met Apple Pay in België, omdat je niet meer gebonden bent aan winkels die de Mastercard en Visa ondersteunen. Naast ondersteuning voor Bancontact werkt de Belfius-pas voor Apple Pay nu ook met Maestro.

Ook Banx nu met Apple Pay

Behalve Belfius ondersteunt ook de digitale bankapp Banx nu Apple Pay, zowel bij Bancontact en Maestro als Mastercard en Visa. Banx is een app en fintech bank dat onderdeel is van Belfius. Samen zijn de twee dus de eerste die Bancontact ondersteunen, waardoor je overal waar contactloos betalen geaccepteerd wordt kunt afrekenen met Apple Pay. Binnenkort komen er nog meer banken bij die Bancontact in Apple Pay zullen ondersteunen, zo laat Bancontact op haar pagina weten.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Met dank aan iCulture-lezer Casper!

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 7 juli 2022
Eerder dit jaar schreven we al waarom Bancontact voor Apple Pay een grote stap vooruit is. Het betekent namelijk dat je bij veel meer betaalterminals kunt afrekenen. Bancontact is het belangrijkste Belgische betaalnetwerk voor pinnen in de winkel, maar werd tot nu toe nog niet ondersteund. En Belfius doet eraan mee. Apple Pay toevoegen kan bij Belfius vanaf vandaag al en “binnenkort” wordt dan ook nog de ondersteuning voor Bancontact en Maestro toegevoegd, zodat je terecht kunt in winkels die normaal pinnen aanbieden.

Belfius biedt Apple Pay

Belfius is één van de laatste grootbanken in België die overstag gaat. Eerder sloten BNP Paribas Fortis, ING Bank en KBC zich aan bij Apple Pay, samen met een groot aantal fintech-banken zoals N26 en Revolut. Het activeren van Apple Pay doe je in de Belfius-app op het tabblad Meer. Je kunt vervolgens Apple Pay gebruiken voor contactloze betalingen met je gekoppelde VISA- of Mastercard-creditcard.

Apple Pay-betaling

In België is Apple Pay momenteel mogelijk bij winkels die Maestro, Mastercard of VISA accepteren. Klanten van BNP Paribas Fortis en KBC kunnen op die manier al een paar jaar gebruik maken van Apple Pay op hun iPhone en Apple Watch. Ondersteuning voor Bancontact zal de betaalmogelijkheden enorm uitbreiden. Wie bij een bank zit die nog geen Apple Pay aanbiedt, kan z’n toevlucht zoeken tot de Bonsai-app waarmee je Apple Pay kunt gebruiken, ongeacht bij welke Belgische bank je klant bent. Dit gebeurt door de bankrekening te koppelen aan een prepaid-creditcard van Bonsai. Een andere populaire betaalmethode in België is Payconiq, dat met QR-codes werkt.

Bekijk ook

Waarom Bancontact met Apple Pay een big deal is

In de iOS 15.5 beta zijn hints gevonden dat Bancontact met Apple Pay binnenkort ondersteund wordt. Voor Belgische iPhone-gebruikers is dat een mooie opsteker, want het betekent dat je binnenkort op veel meer plekken kunt betalen met Apple Pay.

Met dank aan tipgever Steven.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 20 september: Artikel bijgewerkt na ondersteuning van Apple Pay via Bancontact bij Belfius en Banx.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.