Apple Watch waterdicht? Je kunt ermee zwemmen

‘Toekomstige Apple Watch kan alarm slaan bij mogelijke verdrinking’

Apple overweegt een functie in een toekomstige Apple Watch die gebruikers kan waarschuwen bij een mogelijke verdrinking. Dit ligt in lijn met veel andere functies van de smartwatch.

De Apple Watch is een handig hulpmiddel als je gaat zwemmen, bijvoorbeeld voor het bijhouden van je calorieën, het aantal baantjes dat je zwemt en meer. Maar als het aan Apple ligt, gaat de Apple Watch in de toekomst ook mensen redden die tijdens het zwemmen in de problemen komen. In een uitgebreid patent omschrijft Apple hoe een apparaat zoals een smartwatch anderen kan waarschuwen voor een mogelijke verdrinking.

Verdrinkingsdetectie op Apple Watch?

In sommige zwembaden is al een veiligheidssysteem aanwezig, bijvoorbeeld met camera’s, die gebruikers van het zwembad kunnen waarschuwen als er sprake is van een mogelijke verdrinking. Maar zo’n systeem is lang niet altijd haalbaar of praktisch, bijvoorbeeld in een meer of langs de zee. In het patent omschrijft Apple hoe sensoren op een smartwatch zoals een Apple Watch een mogelijke verdrinking kan herkennen. Er kan bijvoorbeeld tijdens het zwemmen sprake zijn van ongebruikelijke zwemgedrag, wat kan wijzen op een mogelijke verdrinking. Of de smartwatch herkent tijdens een zwemwork-out bepaalde hartproblemen, met een mogelijke verdrinking tot gevolg.

Apple Watch-patent voor detectie van verdrinking

Al deze signalen kunnen opgepakt worden, waarna er een soort alarmsysteem in werking gezet wordt. De Apple Watch kan apparaten in de buurt waarschuwen voor een mogelijke verdrinking, bijvoorbeeld met voelbare, zichtbare en hoorbare signalen. Doordat omstanders vroegtijdig op de hoogte gebracht worden van een mogelijke verdrinking, kan er snel gehandeld worden. Snelheid is bij een mogelijke verdrinking van levensbelang. Zo’n verdrinkingsdetectie op een Apple Watch kan dus levensreddend zijn.

Meer maatregelen om je leven te redden

Deze mogelijke toekomstige functie past bij veel andere functies die de Apple Watch nu al heeft. De Apple Watch heeft al ongelukdetectie en valdetectie en kan je waarschuwen voor een hoge of lage hartslag. Apple licht deze functies ook geregeld uit, bijvoorbeeld bij de aankondiging van een nieuwe Apple Watch. Apple zegt geregeld berichten van gebruikers te krijgen waarin ze Apple bedanken voor het redden van hun leven met hulp van de Apple Watch. Lees ook onze gids met Apple-functies die je leven kunnen redden.

Bekijk ook

Deze 12 functies van Apple kunnen je leven redden

Apple heeft in de loop van de jaren heel wat functies ingevoerd, die je moeten beschermen tegen onheil. In deze gids zetten we op een rijtje welke maatregelen en functies Apple zoal heeft ingevoerd om te zorgen dat jou niets overkomt.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.