Apple Store Keulen Schildergasse

Duitse Apple Stores vanaf 11 mei weer open

Wenen had de primeur in Europa

In Wenen ging op 5 mei om 11:00 uur de eerste Europese Apple Store weer open. In Duitsland kun je vanaf 11 mei weer in de Apple Store terecht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

   Update 8 mei: zoals we eerder al aangaven zullen de Duitse Apple Stores op 11 mei weer openen. Dit zou Apple tegenover de Duitse site Macerkopf hebben bevestigd. De nieuwe openingstijden zijn ook op de website van Apple te zien.

Update 5 mei 17:00 uur: inmiddels hebben we via eigen bronnen bevestigd gekregen dat de eerste Duitse Apple Stores op maandag 11 mei weer open gaan.

Apple sloot in maart alle Europese winkels. Sinds vorige maand zijn winkels in China, Zuid-Korea en Taiwan weer voorzichtig geopend en nu is Europa aan de beurt. De enige Apple Store van Oostenrijk bevindt zich in de populaire winkelstraat Kärntner Straße en zal om 11:00 uur de deuren openen. Wel gelden er beperkingen: de winkel is maar tot 18:00 uur open, bezoekers moeten anderhalve meter afstand nemen en mondkapjes dragen. Ondertussen gaan in Australië ook bijna alle Apple Stores weer open, op één na. Apple Sydney blijft nog even gesloten vanwege een renovatie die nu gaande is. Ook in Australië gelden strenge regels: de temperatuur van alle bezoekers wordt gemeten en ook hier zijn mondkapjes verplicht.

Apple Stores in andere Europese landen

Maar hoe zit het ondertussen in andere Europese landen? Inmiddels druppelen de eerste aanwijzingen binnen dat het niet lang meer zal duren. Zo wordt achter de schermen in Duitsland gewerkt aan een heropening. Dat zou volgende week moeten plaatsvinden, zodat je de nieuwe iPhone SE dan voor het eerst in de winkel kunt aanschaffen. Apple raadt echter aan om nog zoveel mogelijk online te bestellen.

Apple is maandagmiddag begonnen met het informeren van het personeel, om weer aan het werk te gaan. Sommige Duitse Apple Stores zullen begin van volgende week weer open gaan, andere aan het einde van de week. Nederland loopt qua coronamaatrdegelen en status van besmetting ongeveer gelijk aan Duitsland.

Apple houdt bij de plannen rekening met richtlijnen per land. Dat houdt in, dat in Nederland de Apple Stores eigenlijk niet gesloten hadden hoeven te worden. Winkels zoals Amac zijn ook gewoon open gebleven, al golden er wel extra hygiënemaatregelen. Dat Apple toch wereldwijd de winkels heeft gesloten, lijkt dan ook meer te maken te hebben met het feit dat Apple één lijn wilde trekken voor alle landen buiten China.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 08 mei: Meer bevestiging dat de Duitse Apple Stores op 11 mei weer open gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2020, 14:41
Bron Bron iPhone-ticker
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, coronavirus, oostenrijk

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.