Apple Pay Marokko

Apple Pay nu in Marokko: het tweede land in Afrika

Voor Nederlanders met Marokkaanse roots is er goed nieuws, tenminste als je een rekening bij CIH Bank hebt. Apple Pay heeft Marokko bereikt en dat is het tweede land op het Afrikaanse continent.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als je naar de wereldkaart kijkt, dan valt op dat Apple in Afrika maar erg weinig doet. Er is geen enkele Apple Store en sommige producten en diensten komen ook pas (veel) later beschikbaar. Apple Pay kwam in 2021 naar Zuid-Afrika en nu is een tweede land aan de beurt: Marokko. Klanten van de CIH Bank werden op de hoogte gebracht via Twitter. Je kunt nu met je CIH-rekening contactloos betalen met je iPhone of Apple Watch. En je hoeft niet eens naar de winkel te rennen voor de allernieuwste devices, want het werkt ook met een Apple Watch Series 1 of een iPhone 5s.


Uiteraard hoef je niet over een Marokkaanse bankrekening te beschikken als je in het land zelf met Apple Pay wil betalen. Met een Nederlandse rekening waarop Apple Pay actief is werkt het ook op gangbare pinautomaten in winkels. Verder is het in Marokko nu mogelijk om Apple Pay te gebruiken bij het online winkelen.

Dynamic Island met Apple Pay

Het is al sinds 2014 mogelijk om in de VS met Apple Pay te betalen, maar elders ter wereld gaat het minder snel. Van de 20 landen op het vasteland in Midden- en Zuid-Amerika heeft de helft beschikking de over Apple Pay (daarbij hebben we de vele eilanden niet meegeteld, maar die hebben ook geen Apple Pay). In Europa is Rusland de grote afwezige en in Azië grijp je in Indonesië en enkele andere landen nog mis. Overigens kun je in die landen soms wel met Apple Pay betalen, maar niet met een pinpas van een lokale bank. Op deze pagina bij Apple kun je precies zien in welke landen Apple Pay wel en niet is uitgerold. Of kijk op deze pagina om te zien welke banken er meedoen.

Bekijk onze Apple Pay-tips voor als je wilt betalen als een pro!

Bekijk ook

Overzicht: dit zijn de beste tips voor Apple Pay

Ben je nog niet bekend met Apple Pay of weet je niet waar je van start moet gaan? Of gebruik je het al maar wil je er meer uit halen? In deze gids zetten we de beste tips voor Apple Pay op een rijtje. Zo word je een echte Apple Pay-pro!

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.