ABN AMRO kaart voor Apple Pay.

Apple Pay bij ABN AMRO vanaf nu beschikbaar: zo ga je van start

Klanten van ABN AMRO kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van Apple Pay. Apple Pay bij ABN AMRO was eerder al aangekondigd, maar vanaf nu staat ABN AMRO vermeld bij de ondersteunende banken.

ABN AMRO Apple Pay nu beschikbaar: dit moet je weten

Begin september kondigde ABN AMRO aan dat ze Apple Pay zouden ondersteunen. Net als ING in het voorjaar lieten ze weten dat het ‘binnenkort’ mogelijk zou zijn om in winkels te betalen met je iPhone en Apple Watch. Het geduld van ABN AMRO-gebruikers is op de proef gesteld, want het lijkt erop dat vanaf vanaf vandaag Apple Pay eindelijk beschikbaar is bij ABN AMRO. Net als bij ING is het enige wat je nodig hebt een bankrekening en een geschikt toestel.

Let op: Op moment van schrijven staat ABN AMRO vermeld bij de ondersteunende banken zodra je Apple Pay instelt. Zie je dit nog niet, herstart dan je iPhone. Het lukt nog niet bij iedereen om daadwerkelijk via de Mobiel Bankieren-app een kaart toe te voegen. Lukt het niet, probeer het later dan nog eens. Je kan het instellen ook proberen via de ABN AMRO-app.


Om Apple Pay te installeren bij ABN AMRO, heb je in ieder geval de nieuwste versie van de ABN AMRO-app nodig en je pas toe te voegen. Het toevoegen van de kaart werkt namelijk vanuit de app van de bank. Door de juiste rekening en pas te selecteren, wordt deze toegevoegd aan de Wallet-app.

ABN AMRO Apple Pay instellen.

Ga als volgt te werk:

  1. Open de Wallet-app.
  2. Druk op het plusje rechtsboven.
  3. Doorloop de stappen en kies ABN AMRO als kaartverstrekker.
  4. Tik in het scherm Download app op de ABN AMRO-app om de app te openen.
  5. Je komt meteen in het goede scherm. Volg de verdere stappen en kies de juiste rekening.
  6. Lees verder in onze tip Apple Pay configureren.

Zie je ABN AMRO er niet tussen staan bij het rijtje banken? Herstart dan eerst je iPhone. Heeft dat niet geholpen, dan kun je ook je kaart toevoegen door direct naar de ABN AMRO-app te gaan. Kies dan in het menu voor de optie Apple Pay.

Geschikte passen en kosten
ABN AMRO rekent geen kosten voor het gebruik van Apple Pay. Het enige waar je voor moet betalen zijn je gebruikelijke kosten voor je normale betaalrekening. Apple rekent wel een klein bedrag per transactie door aan de banken, maar de banken brengen dit niet bij de klant in rekening.

Bij ABN AMRO zijn momenteel alleen de Maestro-betaalpassen geschikt. Je kan dus geen creditcard toevoegen. Bovendien moet de rekening waar de pas aan gekoppeld is een particuliere betaalrekening bij de bank zijn. Ondersteuning voor zakelijke rekeningen is er nog niet. Hou er ook rekening mee dat je minimaal 16 jaar moet zijn om gebruik te kunnen maken van Apple Pay.

ABN AMRO Apple Pay banner.

Bij deze winkels kun je terecht
Apple Pay gebruiken is een fluitje van een cent. Het werkt nagenoeg hetzelfde als je normale pinpas, maar dan zonder pincode. Je verifieert de betaling namelijk via Touch ID, Face ID of de draagdetectie van de Apple Watch. Dat betekent dat je ook bij hoge bedragen boven de €25 geen pincode meer in hoeft te voeren. In onze tip over Apple Pay gebruiken lees je precies hoe het werkt op jouw favoriete toestel.

Bekijk ook

Zo betaal je met Apple Pay in winkels, apps en op het web

Apple Pay werkt op verschillende plekken, bijvoorbeeld in winkels, in apps en zelfs op het web. Maar hoe moet je precies Apple Pay gebruiken als je ermee wil betalen? Hoe kun je van Apple Pay kaarten wisselen als je er meerdere toegevoegd hebt? In deze tip leggen we je alles uit.

Apple Pay werkt bij alle winkels die contactloos pinnen ondersteunen. Je hoeft dus niet per se op een Apple Pay-logo te letten, want het logo voor contactloos betalen is al voldoende. Daarnaast kun je terecht bij een aantal online webwinkels en in een groot aantal apps, waaronder die van Pathé, Coolblue en Thuisbezorgd. Lees meer in onze tip over welke winkels Apple Pay accepteren.

Bekijk ook

Welke winkels accepteren Apple Pay?

Welke winkels accepteren Apple Pay? Op welke plekken kun je in Nederland met Apple Pay betalen? En welke webshops accepteren Apple Pay? In dit artikel lees je welke winkels Apple Pay ondersteunen en hoe je dit zelf op kan zoeken.

Wil je meer weten over Apple Pay? Check dan onze algemene Apple Pay uitleg met meer informatie. Veelgestelde vragen over Apple Pay hebben we verzameld in onze Apple Pay FAQ, waar je ook de antwoorden vindt. Tot slot hebben we een uitgebreid tipsoverzicht over Apple Pay.

Bekijk ook

Overzicht: dit zijn de beste tips voor Apple Pay

Ben je nog niet bekend met Apple Pay of weet je niet waar je van start moet gaan? Of gebruik je het al maar wil je er meer uit halen? In deze gids zetten we de beste tips voor Apple Pay op een rijtje. Zo word je een echte Apple Pay-pro!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
88 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.