Apple Music Replay 2023

Apple Music Replay 2023 vanaf nu beschikbaar: bekijk jouw luisterhoogtepunten

De speciale Apple Music Replay 2023-hoogtepunten zijn vanaf nu beschikbaar voor Apple Music-gebruikers. Eerder was er al de Apple Music Replay 2023-afspeellijst, maar je kan nu ook je persoonlijke hoogtepunten met statistieken bekijken.

Update 28 november 2023: Benieuwd hoeveel minuten je dit jaar naar Apple Music geluisterd hebt? Of wat je meestbeluisterde artiesten zijn? Of het album dat je dit jaar grijsgedraaid hebt? Dan kan je deze en meer statistieken nu bekijken in je Apple Music Replay 2023. In een Instagram Story-achtige weergave bekijk je jouw muzikale hoogtepunten, met in de achtergrond de muziek waar je veel naar geluisterd hebt.

Apple Music Replay 2023 hoogtepunten bekijken

Net als voorgaande jaren vind je de Apple Music Replay 2023-hoogtepunten via deze link. Je bekijkt het dus niet via de Muziek-app op je iPhone of iPad. Nadat je de website bezocht hebt, moet je inloggen met je Apple ID dat je ook gebruikt voor je Apple Music-account. Daarna beginnen de hoogtepunten vanzelf. Je ziet hoeveel minuten je naar muziek geluisterd hebt, wat je populairste artiest van het jaar is (en hoeveel minuten je ernaar geluisterd hebt), wat je favoriete nummer is (en hoe vaak je deze hebt afgespeeld), welk album je het meest beluisterd hebt (en hoe vaak) en wat je favoriete genre is.

Apple Music Replay 2023 hoogtepunten/highlights overzicht

Vervolgens bekijk je op je persoonlijke dashboard nog meer statistieken, zoals je top 15 artiesten, nummers, albums, afspeellijsten, stations, genres en meer. Ook heeft Apple nog speciale mijlpalen voor je klaar staan, bijvoorbeeld op welke datum je in totaal 100 verschillende artiesten afgespeeld hebt en wanneer je de mijlpaal van 250 nummers behaald hebt.

De pagina met hoogtepunten en statistieken hoort bij de speciale Apple Music Replay 2023-afspeellijst die je al sinds januari kunt afspelen. Apple werkt deze afspeellijst het gehele jaar bij, waarbij rond december je persoonlijke hoogtepunten samengesteld worden.

De toplijsten van Nederland op Apple Music

Apple heeft daarnaast ook nog laten weten naar welke muziek we in Nederland in 2023 het meest geluisterd hebben op Apple Music. Bovenaan staat Flowers van Miley Cyrus, gevolgd door Stiekem van Goldband en Maan. Onderaan de top 25 staat Miss You van Oliver Tree en Robin Schulz. De volledige top 25 van 2024 op Apple Music in Nederland ziet er zo uit:

 1. Flowers – Miley Cyrus
 2. Stiekem – Goldband, Maan
 3. Calm Down – Rema
 4. Anti-Hero – Taylor Swift
 5. Ladada (Mon Dernier Mot) – Claude
 6. I’m Good (Blue) – Bebe Rexha, David Guetta
 7. As It Was – Harry Styles
 8. Another Love – Tom Odell
 9. Tattoo – Loreen
 10. Unholy – Kim Petras, Sam Smith
 11. Creepin’ – The Weeknd, Metro Boomin, 21 Savage
 12. Blinding Lights – The Weeknd
 13. Kill Bill – SZA
 14. Noodgeval – Goldband
 15. Paracetamollen – FLEMMING
 16. Save Your Tears – The Weeknd
 17. I Ain’t Worried – OneRepublic
 18. Viva La Vida – Coldplay
 19. 10:35 – Tate McRae, Tiësto
 20. Escapism. – RAYE, 070 Shake
 21. Automatisch – FLEMMING
 22. People – Libianca
 23. Engelbewaarder – Marco Schuitmaker
 24. Die For You – The Weeknd
 25. Miss You – Oliver Tree, Robin Schulz

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 30 januari 2023
Het is inmiddels vaste prik dat Apple aan het begin van het jaar begint met het uitrollen van de Apple Music Replay-afspeellijst. Bij Spotify krijg je aan het einde van het jaar alleen de hoogtepunten van het afgelopen jaar te zien, maar bij Apple Music begint de pret al helemaal aan het begin van het jaar. De Apple Music Replay playlist biedt een top 100 van je favoriete nummers van dit jaar, maar dan moet je wel voldoende muziek geluisterd hebben.

Apple Music Replay 2023 afspeellijst

Je vindt de nieuwe afspeellijst van Apple Music Replay 2023 naast die van de voorgaande jaren. Open de Muziek-app en ga naar het Luister nu-tabblad. Vervolgens scroll je helemaal naar onderen tot je bij het kopje Replay komt. Heb je voldoende muziek geluisterd, dan vind je daar de afspeellijst voor 2023 met maximaal 100 nummers die je het vaakst geluisterd hebt. De Apple Music Replay 2023-afspeellijst wordt elke zondag bijgewerkt. Je kan de afspeellijst ook raadplegen via de webversie van Apple Music.

Hou er wel rekening mee dat je de afspeellijst mogelijk niet meteen ziet. Zie je de afspeellijst in de Muziek-app niet staan, open dan de webversie en log daar in. Je ziet daar een progressiebalk voor je 2023-afspeellijst, zodat je ongeveer weet hoeveel je nog moet luisteren. Je moet immers genoeg muziek geluisterd hebben om een fatsoenlijke top 100 samen te kunnen stellen.

Apple Music Replay 2023 afspeellijst

Naast de Replay-afspeellijst, biedt Apple Music aan het eind van het jaar ook een Story-achtig overzicht met hoogtepunten van het afgelopen jaar. In 2022 heeft Apple dit voor het eerst toegevoegd, als een soort tegenhanger van Spotify Wrapped. Het is nu inmiddels niet meer mogelijk om deze hoogtepunten van 2022 te bekijken.

Lees meer in onze algemene tip over de Apple Music Replay-functie, waarin we je stap voor stap uitleggen waar je de lijst kan vinden.

Revisiegeschiedenis:

 • 2023 - 28 november: Artikel bijgewerkt na verschijnen van Apple Music Replay 2023 met hoogtepunten, nadat eerder al de afspeellijst beschikbaar was.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.