Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
Apple Music top 100 albums

Dit is het beste muziekalbum ooit volgens Apple Music

Wat is jouw favoriete muziekalbum? Apple Music heeft sinds deze week een nieuwe ranglijst, waarbij de 100 beste albums bepaald zijn. Het is volgens de streamingdienst de "definitieve lijst van de meest fantastische albums ooit".

Veel muziekliefhebbers hebben zo hun eigen favoriete album en dat kan veel verschillende redenen hebben. Je hebt bijvoorbeeld bepaalde herinneringen aan een album of brengt een gevoel van nostalgie. Of is het is bijvoorbeeld het debuutalbum van je favoriete artiest. Een definitief antwoord op de vraag wat het beste album ooit is, is lastig te geven omdat het voor iedereen anders is. Toch doet Apple Music nu een poging met de ranglijst van de 100 beste albums ooit. Naar eigen zeggen hun “ultieme lijst”.

Update 22 mei: Zoals verwacht heeft Apple vandaag haar top 10 beste albums ooit bekendgemaakt. De grote winnaar is de Amerikaanse hip-hopzangeres Lauryn Hill. Het winnende album heet The Miseducation of Lauryn Hill uit 1998 met hits als Doo Wop (That Thing) en Can’t Take My Eyes Off of You. Dit is de volledige top 10:

 1. The Miseducation of Lauryn Hill (1998), Lauryn Hill
 2. Thriller (1982), Michael Jackson
 3. Abbey Road (1969), The Beatles
 4. Purple Rain (1984), Prince & The Revolution
 5. Blonde (2016), Frank Ocean
 6. Songs in the Key of Life (1976), Stevie Wonder
 7. good kid, m.A.A.d city (2012), Kendrick Lamar
 8. Back to Black (2006), Amy Winehouse
 9. Nevermind (1991), Nirvana
 10. Lemonade (2016), Beyoncé

De volledige lijst bekijk je bij Apple. Juryoordelen over de top 10 vind je in Apple’s persbericht.

Apple Music beste album ooit winnaar Lauryn Hill met de prijs
Apple Music beste album ooit winnaar Lauryn Hill met de prijs

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 16 mei:

Apple Music album top 100

De nieuwe Apple Music-ranglijst met beste albums ooit vind je niet in de Muziek-app. Net als de Apple Music Replay heeft Apple hiervoor een speciale website in het leven geroepen. Elke dag worden hier tien nieuwe beste albums uit de lijst gepresenteerd. Momenteel kun je de nummers 100 tot en met 71 bekijken. Op 22 mei wordt de volledige top 10 onthuld.

De lijst is niet samengesteld door Apple Music-luisteraars, maar door experts uit de muziekindustrie. Het gaat om onder andere Pharrell Williams, Maren Morris en J Balvin. In de lijst worden alle genres uit alle decennia vertegenwoordigd, waardoor er voor iedereen wat tussen moet zitten. Op 22 mei presenteren Edro Darden, Maggie Rogers, Zane Lowe en Nile Rodgers de top 10 in een speciaal praatprogramma.

Apple Music album top 100

Alhoewel Apple het presenteert als de “ultieme lijst”, zal er vast voldoende voer voor discussie zijn. Met zoveel verschillende muziekstijlen en -smaken is het lastig om het iedereen naar de zin te maken.

Op de website kun je je aanmelden met je Apple ID om vanuit daar een album te beluisteren en toe te voegen aan je bibliotheek. Er is ook een knop Verras me, waarmee er een willekeurig album uit de nu beschikbare lijst getoond wordt.

Revisiegeschiedenis:

 • 2024 - 16 mei: Na lezersfeedback verduidelijkt dat het niet om een definitieve lijst gaat, maar een ultieme lijst. De Engelse vertaling is te letterlijk genomen.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 5 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.