iPad Pro 2018 creatief

Gerucht: ‘Mini-LED eind 2020 naar 12,9-inch iPad Pro en 16-inch MacBook Pro’

Zowel de 16-inch MacBook Pro als de 12,9-inch iPad Pro krijgen in de tweede helft van volgend jaar een mini-LED-display, zo voorspelt een bekende Apple-analist.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Apple gebruikt momentweel twee schermtechnieken voor haar producten: OLED voor de Apple Watch en iPhones met Face ID en LCD voor de Macs en iPad. Volgens nieuwe berichten maakt volgend jaar mini-LED zijn intrede, zowel bij de iPad Pro als bij de MacBook Pro.

‘12,9-inch iPad Pro en 16-inch MacBook Pro met mini-LED’

Mini-LED bevat 10.000 LEDs, dat zorgt voor een betere kleurweergave, contrast en HDR-beeld. Bovendien zijn de panelen dunner en lichter, waardoor er ruimte in het apparaat is voor andere onderdelen. De beeldtechniek is wel duurder en dat zou één van de redenen kunnen zijn waarom Apple ervoor kiest om de schermen voorlopig alleen naar de Pro-modellen te brengen. Ming-Chi Kuo stelt nu namelijk dat de 12,9-inch iPad Pro en 16-inch MacBook Pro de gelukkigen zijn.

Als eerste is de 12,9-inch iPad Pro aan de beurt, in het derde kwartaal van 2020. Dit model krijgt bovendien een A14X-chip, een flinke sprong ten opzichte van de A12X-chip van de huidige iPad Pro 2018. Of ook de kleinere iPad Pro mini-LED krijgt is niet bekend, maar de analist spreekt daar niet over. Er gaan al een tijd geruchten over een nieuwe iPad Pro, maar die zouden voor begin 2020 op de planning staan. Mogelijk schuiven deze toch door naar eind volgend jaar.

In het vierde kwartaal verschijnt vervolgens een nieuwe 16-inch MacBook Pro, als opvolger van het 2019-model. Uiteindelijk verschijnen er volgens Kuo zo’n vier tot zes Apple-producten met mini-LED, verspreid over een langere periode. Al eerder voorspelde hij de komst van mini-LED bij de iPads en MacBook, maar nu is er dus meer bekend over de exacte modellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2019, 13:39
Bron Bron MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices, Mac & macOS
Onderwerpen ipad pro, macbook pro
Devices iPad Pro 2020, MacBook Pro

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.