Zens Single Aluminium draadloze oplader

Kuo: ‘Apple komt met kleinere draadloze oplaadmat en AirTags’

AirPower mini in aantocht?
Volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo werkt Apple aan een nieuwe 'kleinere draadloze oplaadmat'. Apple werkte een tijdje aan de AirPower, maar moest die noodgedwongen annuleren. Gaat Apple het nu opnieuw proberen?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple introduceerde in 2017 voor het eerst draadloos opladen, tegelijk met de iPhone 8-serie en de iPhone X. Daarbij presenteerde Apple ook de AirPower, een aankomende draadloze oplaadmat die drie apparaten tegelijk zou kunnen opladen, waarbij het niet uitmaakt waar je je iPhone neerlegt. We weten inmiddels allemaal dat de AirPower het niet gered heeft, maar mogelijk is het idee voor een eigen oplaadmat van Apple nog niet helemaal van tafel. In een nieuw verslag blikt Ming-Chi Kuo vooruit op een aantal aankomende Apple-producten, waaronder een nieuwe kleinere oplaadmat.

AirPower mini? ‘Apple werkt aan kleine draadloze oplaadmat’

Veel details hebben we nog niet, behalve dat Apple volgens de analist bezig zou zijn met een ‘kleinere draadloze oplader’. De AirPower werd geannuleerd omdat het niet lukte om een draadloze oplader te maken waarbij je vrij bent om meerdere apparaten neer te leggen. Volgens bronnen stuitte Apple daarbij op problemen met oververhitting. Een kleinere versie zou dit probleem op kunnen lossen. Wellicht wordt het apparaat geschikt voor twee toestellen tegelijkertijd, maar dat is slechts een gok. Ming-Chi Kuo verwacht dat de lader nog in de eerste helft van 2020 uit komt.

Inmiddels zijn er wel allerlei AirPower alternatieven beschikbaar, waaronder de ZENS Liberty. Bij hen lukte het wel om een soortgelijke lader te maken, al maakt deze wel wat geluid om te voorkomen dat hij oververhit raakt.

Bekijk ook

Review: ZENS Liberty - waardig alternatief voor de AirPower?

Het Nederlandse accessoiremerk ZENS heeft de ZENS Liberty uitgebracht en wij konden deze bijzondere oplaadmat als een van de eersten testen. Met deze oplaadmat kun je meerdere iPhones, AirPods en andere apparaten opladen. Is de ZENS Liberty een waardig alternatief voor de nooit verschenen AirPower?

Verder voorspelt Ming-Chi Kuo dat Apple nog in de eerste helft van dit jaar met de een eigen tracker komt. Volgens eerdere geruchten krijgen deze de naam AirTag en maken ze gebruik van Ultra Wideband. Je kan deze trackers aan bijvoorbeeld je sleutelbos hangen, waarna je deze met je iPhone kan opzoeken. Ultra Wideband zit al in de iPhone 11-serie en kan tot centimeters nauwkeurig de locatie bepalen.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/apple-tracker/

Andere voorspellingen die Ming-Chi Kuo doet zijn de komst van nieuwe iPads en Macs. Mogelijk gaat het om de nieuwe iPad Pro 2020 en een vernieuwde 13-inch MacBook Pro met schaartoetsenbord. Ook de eigen koptelefoon van Apple zou nog in de pijplijn zitten. Geruchten over een over-ear koptelefoon met ruisonderdrukking gaan al een tijdje, maar het is al sinds januari vorig jaar stil. Nu zou deze koptelefoon dus op de planning staan voor de eerste helft van het jaar. Het is daarmee mogelijk Apple’s derde draadloze audioproduct, naast de AirPods 2 en de AirPods Pro.

Lees meer over de voorspellingen voor de hoofdtelefoon, nieuwe iPad Pro en MacBook voor de eerste helft van 2020 lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

'Apple's draadloze hoofdtelefoon, nieuwe iPad Pro en meer in eerste helft 2020'

Apple werkt nog steeds aan een eigen draadloze koptelefoon. Ming-Chi Kuo voorspelt dat Apple in de eerste helft van het jaar met een high-end draadloze koptelefoon komt. Maar er is meer in de planning, want ook de 4,7-inch iPhone SE 2, een nieuwe iPad Pro en een nieuwe MacBook staan op de planning.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.