Apple Keynote Steve Jobs Theater

Apple-evenementen in 2019: dit kunnen we verwachten

Er staan voor de rest van 2019 nog een aantal Apple-evenementen gepland. Wat kunnen we in het laatste half jaar wat betreft Apple-events in 2019 verwachten? Wij hebben de evenementen van 2019 voor je op een rijtje gezet.

Apple events in 2019

Apple organiseert meermaals per jaar een groot Apple-event met livestream. Het zijn dé momenten waarop nieuwe producten worden aangekondigd. Twee evenementen vinden elk jaar plaats: de WWDC-ontwikkelaarsconferentie in juni en de iPhone-keynote in september. Tijdens het eerste event kondigt Apple altijd nieuwe software aan en later in het jaar is het tijd voor de nieuwe iPhones. Tussendoor zijn er op onregelmatige basis soms andere evenementen en keynotes. In dit artikel lees je wat er voor dit jaar gepland staat en wat we daar kunnen verwachten.

Deze Apple-events in 2019 zijn inmiddels al geweest:

Deze aankomende Apple-events worden in 2019 verwacht:


Meestal kondigt Apple deze evenementen meestal een week tot twee weken van tevoren aan (met uitzondering van de WWDC), zodat de media tijd hebben om vliegtickets naar Cupertino en andere Amerikaanse steden te boeken. De meeste Apple-events zijn via een livestream te volgen. Vaste plek voor deze evenementen is het nieuwe Steve Jobs Theater, bij het nieuwe hoofdkantoor van Apple. Voor grotere evenementen huurt Apple ook wel eens speciale locaties af. Gebruik van het Steve Jobs Theater heeft echter voordelen: daarbij kan Apple het event langer geheim houden en de aankleding verzorgen zonder het risico op pottenkijkers. Daarom gebruikt Apple de laatste jaren het Steve Jobs Theater voor de nieuwe iPhones. Apple is nooit aanwezig op grote techbeurzen zoals CES in Las Vegas (januari) of IFA in Berlijn (september).

Steve Jobs Theater

Maart 2019: voorjaarsevent
Op 25 maart organiseerde Apple het maart 2019-event. Vorig jaar stond in het teken van onderwijs, dit jaar draaide alles om de nieuwe diensten Apple TV+, Apple Arcade en Apple News+. De meeste diensten gaan in het najaar van start. In dezelfde periode kondigde Apple trouwens ook de AirPods 2, de iPad mini 2019 en de iPad Air 2019 aan. We hoopten ook op een aankondiging van de AirPower, maar dat accessoire heeft Apple geannuleerd.

Alle aankondigingen die wel tijdens het maart-event 2019 werden gedaan lees je in onderstaande round-up!

Juni 2019: WWDC
WWDC 2019 was voor ontwikkelaars het belangrijkste Apple-event van het jaar. Maar ook voor consumenten vier er genoeg te beleven. Op 3 juni kondigde Apple iOS 13, iPadOS 13, macOS Catalina, watchOS 6 en tvOS 13 aan. Ook de nieuwe Mac Pro en het Apple Pro Display XDR werden onthuld.

In onze samenvatting van de WWDC 2019 vind je een uitgebreide round-up van alles wat er aangekondigd is.

September 2019: iPhone-event
Kans: 100%
September is hét moment dat er nieuwe iPhones worden aangekondigd en dit jaar verwachten we dat het opnieuw drie stuks zullen zijn. De 2019 iPhones omvatten waarschijnlijk een instapmodel als opvolger van de iPhone XR en twee wat duurdere toestellen die de iPhone XS en XS Max moeten opvolgen, tijdelijk genaamd de iPhone 11. We rekenen op een aankondiging in de tweede week van september op een dinsdag of woensdag, dus dan komen we uit op dinsdag 10 september, want woensdag 11 september valt af vanwege 9/11.

Dit kunnen we verwachten:

  • Nieuwe iPhones: Apple zou van plan zijn om drie nieuwe iPhones voor 2019 aan te kondigen: twee topmodellen en eentje op een lager prijspunt.
  • Apple Watch Series 5: Het allernieuwste model voor 2019, met waarschijnlijk hetzelfde design als we bij de Series 4 hebben gezien. Dit redesign is nog maar heel recent, dus Apple zal meer op de interne functies gaan focussen, zoals mogelijke slaapfuncties en medische uitbreidingen.
  • TV+: We verwachten meer details van deze aankomende videostreamingdienst van Apple, die in het najaar van start gaat.
  • Apple Arcade: Deze gamedienst gaat net als Apple TV+ in het najaar van start. Apple zal tijdens het event mogelijk de line-up en de prijs bekendmaken.
  • Nieuwe software-updates: Tijdens het event onthult Apple ook onder andere de iOS 13 releasedatum. Ook van de andere updates, zoals watchOS 6 en macOS Catalina, verwachten we meer duidelijkheid wat betreft de beschikbaarheid.

Apple Keynote Steve Jobs Theater

Oktober 2019: Mogelijk Mac of iPad-event
Kans: 75%
Was dat het? Nou, misschien toch niet. Apple organiseert namelijk ook regelmatig een speciaal evenement in oktober. De afgelopen jaren waarin dat gebeurde waren 2012, 2013, 2014, 2016 en 2018, dus het is niet elk jaar vaste prik. Er moet dan ook wel iets belangrijks aan te kondigen zijn, zoals nieuwe Macs, vernieuwde MacBooks en de allernieuwste iPad Pro’s. Er wordt bijvoorbeeld al een tijdje gesproken over de introductie van een nieuwe MacBook Pro. Onze verwachtingen voor de MacBook Pro 16-inch hebben we al uitgebreid op een rijtje gezet en we denken dat oktober een uitgelezen moment is om deze nieuwe MacBook uit te brengen. Ook staan er nog wat nieuwe iPads op de planning, waaronder een nieuwe iPad 2019. De verwachtingen voor de iPad 2019 is dat deze een nieuw scherm krijgt, maar voor dezelfde lage prijs.

Dit kunnen we verwachten:

  • Nieuwe 16-inch MacBook Pro (verwacht): De geruchten rondom dit model gaan al een half jaar. Apple voegt een groter scherm toe in dezelfde behuizing én met een nieuw toetsenbord.
  • iPad 2019: Deze vernieuwde budget-iPad krijgt een nieuw scherm. In plaats van 9,7-inch krijgt dit model een scherm van ongeveer 10,2-inch.
  • iPad Pro 2019: Apple heeft mogelijk ook nog een update gepland voor de iPad Pro, met betere specificaties.
  • Mac Pro: De nieuwe Mac Pro is al aangekondigd, maar Apple kan dit event aangrijpen om de exacte releasedatum aan te kondigen. Dat geldt ook voor het Pro Display XDR.

Wil je weten welke Apple-producten in 2019 worden verwacht? Check dan onze round-up met nog meer vooruitblikken!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 31 juli: Artikel bijgewerkt voor de nieuwe aankomende events.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.