Apple Keynote Steve Jobs Theater

Apple-evenementen in 2019: dit kunnen we verwachten

Er staan in 2019 weer meerdere Apple-evenementen gepland. Wat kunnen we tijdens WWDC 2019 en in september tijdens het iPhone-event verwachten? Wij hebben de evenementen van 2019 voor je op een rijtje gezet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple events in 2019

Apple organiseert meermaals per jaar een groot Apple-event met livestream. Het zijn dé momenten waarop nieuwe producten worden aangekondigd. Twee evenementen vinden elk jaar plaats: de WWDC-ontwikkelaarsconferentie in juni en de iPhone-keynote in september. Tijdens het eerste event kondigt Apple altijd nieuwe software aan en later in het jaar is het tijd voor de nieuwe iPhones. Tussendoor zijn er op onregelmatige basis soms andere evenementen en keynotes. In dit artikel lees je wat er voor dit jaar gepland staat en wat we daar kunnen verwachten.


Meestal kondigt Apple deze evenementen ruim van tevoren aan, zodat de media tijd hebben om vliegtickets naar Cupertino te boeken. De meeste Apple-events zijn via een livestream te volgen. Vaste plek voor deze evenementen is het nieuwe Steve Jobs Theater, bij het nieuwe hoofdkantoor van Apple. Voor grotere evenementen huurt Apple ook wel eens speciale locaties af. Gebruik van het Steve Jobs Theater heeft echter voordelen: daarbij kan Apple het event langer geheim houden en de aankleding verzorgen zonder het risico op pottenkijkers. Apple is nooit aanwezig op grote techbeurzen zoals CES in Las Vegas (januari) of IFA in Berlijn (september).

Steve Jobs Theater

Maart 2019: voorjaarsevent

We hebben het voorjaarsevent inmiddels achter de rug. Vorig jaar stond in het teken van onderwijs, dit jaar draaide alles om de nieuwe diensten Apple TV+, Apple Arcade en Apple News+. De meeste diensten gaan in het najaar van start. In dezelfde periode kondigde Apple trouwens ook de AirPods 2, de iPad mini 2019 en de iPad Air 2019 aan. We hoopten ook op een aankondiging van de AirPower, maar dat accessoire heeft Apple geannuleerd.

Alle aankondigingen die wel tijdens het maart-event 2019 werden gedaan lees je in onderstaande round-up!

Juni 2019: WWDC

WWDC 2019 is voor ontwikkelaars het belangrijkste Apple-event van het jaar. Maar ook voor consumenten is er genoeg te beleven. We krijgen namelijk een voorproefje op de nieuwe functies voor iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 en tvOS 13. Tijdens de keynote op maandag 3 juni krijgen we de nieuwste ontwikkelingen te horen en soms zijn er ook nog wat hardwareproducten. De WWDC 2019 vindt plaats van 3 tot en met 7 juni in San José.

Dit kunnen we mogelijk verwachten:

 • Nieuwe Mac Pro: eerste details over de vernieuwde, modulair opgebouwde Mac Pro die in 2019 op de markt moet komen. Omdat WWDC op professionals is gericht zal Apple waarschijnlijk hier de eerste details onthullen. De nieuwe Mac Pro moet gemakkelijker te upgraden zijn dan het huidige ‘prullenbakje’.
 • Nieuwe iMac: het is al ruim anderhalf jaar geleden dat de iMac vernieuwd is. De huidige iMac heeft dan ook het record op het aantal dagen zonder update. De kans is groot dat een nieuwe versie in juni voorbij komt.
 • iOS 13: Apple’s belangrijkste software-platform, dat altijd de meeste aandacht krijgt. Vorig jaar lag de focus op stabiliteit en het wegwerken van bugs, dus we verwachten dit jaar wel wat échte vernieuwingen.
 • macOS 10.15: Apple zal de nieuwe naam en functies van de Mac-software onthullen. Dit jaar zal dit extra aandacht krijgen omdat Apple met project Marzipan het gemakkelijker wil maken om apps van iOS naar macOS over te zetten. Apple maakte er bij macOS Mojave al een beginnetje mee, door vier eigen iOS-apps aan te passen voor macOS.
 • watchOS 6: bij elke update voor de Apple Watch komen er wel een paar nieuwe functies bij. Wij hopen nog steeds op uitgebreidere slaapfuncties.
 • tvOS 13: Apple voegt niet zo heel vaak nieuwe functies toe aan tvOS, maar dit jaar hopen we toch op een paar interessante vernieuwingen vanwege de pas gestarte tv-dienst.
 • Beta’s van alle OS’en: van alle bovengenoemde platformen zal Apple vlak na de keynote betaversies uitbrengen, zodat ontwikkelaars meteen aan de slag kunnen gaan.
 • Nieuw Apple-beeldscherm: Apple heeft beloofd dat ze een opvolger van het Thunderbolt Display gaan uitbrengen. Dit wordt een professioneel beeldscherm, bedoeld om in combinatie met de Mac Pro te gebruiken. Het zal waarschijnlijk een 5K-scherm zijn met HDR.

September 2019: iPhone-event

September is hét moment dat er nieuwe iPhones worden aangekondigd en dit jaar verwachten we dat het opnieuw drie stuks zullen zijn. De 2019 iPhones omvatten waarschijnlijk een instapmodel als opvolger van de iPhone XR en twee wat duurdere toestellen die de iPhone XS en XS Max moeten opvolgen. We rekenen op een aankondiging in de tweede week van september op een dinsdag of woensdag, dus dan komen we uit op dinsdag 10 september, want woensdag 11 september valt af vanwege 9/11.

Dit kunnen we verwachten:

 • Apple Watch Series 5: Het allernieuwste model voor 2019, met waarschijnlijk hetzelfde design als we bij de Series 4 hebben gezien. Dit redesign is nog maar heel recent, dus Apple zal meer op de interne functies gaan focussen, zoals mogelijke slaapfuncties en medische uitbreidingen.
 • Apple TV 5: De vorige twee modellen van de Apple TV dateren respectievelijk uit september 2015 en 2017. Hoog tijd dus voor een nieuwe Apple TV, wat mooi aansluit bij Apple’s nieuwe tv-dienst. De afgelopen anderhalf jaar is hard gewerkt aan een eigen aanbod van tv-series en documentaires en die wil je natuurlijk wel op het nieuwste apparaat kunnen bekijken.

Apple Keynote Steve Jobs Theater

Oktober 2019: Mogelijk Mac of iPad-event

Was dat het? Nou, misschien toch niet. Apple organiseert namelijk ook regelmatig een speciaal evenement in oktober. De afgelopen jaren waarin dat gebeurde waren 2012, 2013, 2014, 2016 en 2018, dus het is niet elk jaar vaste prik. Er moet dan ook wel iets belangrijks aan te kondigen zijn, zoals nieuwe Macs, vernieuwde MacBooks en de allernieuwste iPad Pro’s. Apple zou het oktober-evenement ook kunnen reserveren voor de eerder genoemde modulaire Mac Pro, die tijdens WWDC 2019 wellicht nog niet helemaal klaar is.

Wil je weten welke Apple-producten in 2019 worden verwacht? Check dan onze round-up met nog meer vooruitblikken!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2019, 18:57
Categorie Apple
Onderwerpen apple event, event, keynote
Devices Accessoires, Apple TV, Apple Watch, iPad, iPhone, Mac, MacBook

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.