16-inch MacBook Pro.

Nieuwe MacBook Pro op komst? Registratie duikt op in Korea

Er is opnieuw een MacBook Pro geregistreerd, deze keer in Korea. Eerder verschenen er maar liefst zeven nieuwe modellen in de database van de Eurasian Economic Commission.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 1 augustus: Het modelnummer A2159 is opnieuw bij een instantie opgedoken. Deze keer is het bij de Koreaanse National Radio Research Agency (NRRA), zo ontdekte MySmartPrice. Het modelnummer is op 31 juli aan de database toegevoegd. Het valt echter te betwijfelen of dit wel wijst op een nieuw model of dat het gaat om de onlangs verschenen 13-inch MacBook Pro met Touch Bar.

Registratie MacBook met modelnummer A2159 bij NRRA.

Het modelnummer A2159 wordt volgens EveryMac namelijk al gebruikt voor het nieuwe MacBook Pro-instapmodel. Het zou daarom kunnen dat het modelnummer nu pas vastgelegd is bij de Koreaanse instantie. Een andere optie zou zijn dat Apple ditzelfde nummer opnieuw gaat gebruiken voor een nog niet aangekondigd model.

De geruchten over een 16-inch MacBook Pro blijven naar voren komen. We weten al een aantal zaken over deze vernieuwde MacBook. Wil je weten wat? Check dan ons artikel met de verwachtingen voor de 16-inch MacBook Pro.

Bekijk ook

Dit verwachten we van de nieuwe 16-inch MacBook Pro

Apple werkt achter de schermen druk aan een nieuwe MacBook Pro 16-inch. De geruchten volgen elkaar in rap tempo op, maar wat zijn de verwachtingen van dit nieuwe model en wat weten we nu al? Dit zijn onze MacBook Pro 16-inch verwachtingen.

Update 2 juli: Apple heeft goedkeuring van de FCC gekregen voor een MacBook Pro met modelnummer A2159. Dit model werd recent ook al geregistreerd bij de Eurasian Economic Commission. Het gaat om een MacBook Pro met een 61 Watt stroomadapter, waarschijnlijk een 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar. Dit model kreeg afgelopen mei geen update en de meest recente uitvoering dateert nog uit 2017. Dit voorjaar kwamen er wel nieuwe modellen met Touch Bar op de markt. Meestal komen producten snel op de markt nadat de FCC-goedkeuring binnen is, dus we verwachten deze binnen een paar dagen.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 13 juni.


Het gebeurt de afgelopen jaren vaker dat nieuwe producten al vroegtijdig uitlekken via de database van de Eurasian Economic Commission. Dat gebeurde eerder bij meerdere Macs, iPhones, iPads en Apple Watch-modellen. Ook de vernieuwde AirPods lekten uit. Ook nu is dat weer het geval. Het gaat om de modellen met nummers A2141, A2147, A2158, A2159, A2179, A2182 en A2251. Het gaat allemaal om MacBooks, aangezien ze worden omschreven als ‘draagbare computers’. Eén van de modellen die dringend aan een update toe is, is de 12-inch MacBook. Dit lichtgewicht model kreeg in juni 2017 voor het laatst een update.

Verder zou Apple een update aan de MacBook Air kunnen geven, al is dat wel vrij vlot na de vorige versie uit oktober 2018. Er zou ook een 16-inch MacBook Pro in de maak zijn. Deze krijgt een compleet nieuw design en moet later dit jaar verschijnen, al kun je bij ‘compleet nieuw’ wel je vraagtekens zetten. Apple houdt in grote lijnen vast aan hetzelfde design, dus we zullen niet opeens laptops met plastic behuizingen krijgen of andere drastische aanpassingen.

EEC Macs gelekt in juni 2019

Bij de MacBook Pro is de kans op een nieuw model het kleinst, want die werd een paar weken geleden nog vernieuwd. Waarschijnlijk komt dit 16-inch model pas in de herfst, bijvoorbeeld tijdens een event in oktober.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 01 augustus: Registratie bij Koreaanse NRRA voor model A2159 toegevoegd.
  • 2019 - 02 juli: Goedkeuring FCC voor model A2159 toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.