AirPower lader

AirPower gecancelled? Apple verwijdert meeste info van website

Een jaar na de aankondiging van de AirPower is er nog steeds geen spoor van de draadloze oplader te bekennen. Apple blijkt nu vrijwel alle verwijzingen naar de AirPower van de website te hebben gehaald.

AirPower moest een draadloze oplader worden, die beter was dan alle andere. In plaats van drie aparte oplaadpunten kon je op de AirPower je spullen op willekeurige plekken neerleggen. Misschien is het toch allemaal wat te ambitieus geweest? Een jaar geleden kondigde Apple de AirPower aan, gelijktijdig met de iPhone X. Het moest een alles-in-een oplaadplank worden voor je iPhone, Apple Watch en AirPods. Daarna bleef het stil en dat is ongebruikelijk, want het is voorzover wij weten nog nooit eerder voorgekomen dat Apple een product aankondigde op een groot evenement en daarna niets meer van zich liet horen. Ook op vragen van de media gaf het bedrijf geen antwoord. Alleen Apple weet wat de status is, maar houdt de lippen stijf op elkaar.

Het feit dat nu alle verwijzingen van de website zijn verdwenen, voorspelt weinig goeds. Er is nog één plek waar de AirPower te zien is en dat is op de pagina over de AirPods:

AirPower verdwenen

Ook wordt de AirPower nog genoemd op de pagina met geregistreerde merknamen van Apple.

Het is nog steeds mogelijk dat de AirPower opeens weer opduikt, bijvoorbeeld op een oktober-evenement, waar Apple de iPad Pro en nieuwe Macs aankondigt, maar op dit moment lijkt het erop dat Apple het accessoire het liefst wil vergeten. ZDNet vroeg enkele fabrikanten van accessoires en opladers en zij dachten dat de AirPower te ambitieus was. Apple wilde één oplader maken voor verschillende oplaadprotocollen voor de iPhone en Apple Watch en dat bleek waarschijnlijk lastiger dan gedacht. Je kon je spullen er willekeurig op leggen en ze tegelijk opladen. Voor de AirPods zou in 2018 een speciale versie met draadloos oplaaddoosje verschijnen. Ook off the record wil Apple er niets over zeggen.

Hé Siri op de AirPods
Tijdens het Apple-event was wel iets opmerkelijks te zien. In het introductiefilmpje waarin een meisje moet rennen om een koffertje bij Tim Cook te krijgen, krijgen we een demonstratie van Hé Siri met de AirPods te zien. Dat is een functie die nu nog onmogelijk is en waarschijnlijk een nieuwe chip vereist. Zowel tijdens als na het event werd er met geen woord meer over gesproken en er zijn ook niet stilletjes nieuwe AirPods in de Store gezet.

Wat misschien nog wel opmerkelijker is, is dat Apple woensdagavond niets zei over het draadloos opladen van de net aangekondigde iPhones. De toestellen zouden sneller draadloos opladen ondersteunen en van 7,5 Watt naar 10 Watt gaan. Apple zegt alleen in het persbericht dat de “meest duurzame glazen achterkant ooit” sneller draadloos opladen mogelijk maakt. Maar hoeveel dan? Overigens wordt in het persbericht van de iPhone XR geen melding gemaakt van sneller opladen. Daar staat alleen bij dat de glazen achterkant draadloos opladen mogelijk maakt. In de doos levert Apple bij alle modellen overigens ook nog steeds de 5 Watt oplader mee – een beetje teleurstellend bij dergelijke dure toestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2018, 10:28
Categorie Accessoires
Onderwerp airpower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.