iPad 2019

Dit zijn de zes belangrijkste verwachtingen voor de iPad 2019

Apple komt dit voorjaar naar verwachting met de iPad 2019. Maar welke verbeteringen kun je verwachten van de iPad 2019? We zetten de belangrijkste op een rijtje.

iPad 2019 verwachtingen

Het lijkt inmiddels een traditie te worden: elk jaar in maart brengt Apple een nieuwe iPad uit. Het gaat dan om de iPad voor iedereen, het model zonder de belangrijkste functies en eigenschappen van de iPad Pro. Ben je dus nog op zoek naar een nieuwe iPad voor op de bank of voor op school? Dan is de aankomende iPad 2019 misschien wel wat voor jou. Maar wat zijn de verwachtingen van de iPad 2019? We zetten de belangrijkste op een rij.


#1 Nieuw design
In 2017 startte Apple met het jaarlijks updaten van de iPad. De iPad 2017 was gebaseerd op de iPad Air-serie. Eigenlijk is het design dan ook al sinds de introductie van de allereerste iPad Air in 2013 gelijk gebleven. Dat kan dus wel moderner en de kans is groot dat Apple dat met de iPad 2019 gaat doen. Verwacht geen grote veranderingen zoals bij de iPad Pro 2018, hoewel het niet ondenkbaar is dat Apple enkele designelementen van die modellen meeneemt naar de iPad 2019. Denk dan bijvoorbeeld aan een iets dunnere behuizing en meer hoekige randen.

iPad 2018 gebruiken.

#2 Groter scherm
De belangrijkste vernieuwing die we verwachten is de introductie van een nieuw scherm. Apple zou van plan zijn om een 10-inch scherm toe te voegen. De huidige modellen van deze serie hebben een scherm met een diagonaal van 9,7-inch. 10-inch is dus niet aanzienlijk groter, maar het zorgt er wel voor dat de randen dunner zijn. Dit zou vergelijkbaar zijn met de 10,5-inch iPad Pro 2017. Waarschijnlijk blijft de behuizing zelf qua formaat wel ongeveer gelijk, maar het grotere scherm zorgt wel voor net iets meer ruimte. We hopen dat Apple de resolutie ook iets hoger maakt in plaats van dat alles op het scherm iets meer opgeblazen wordt. Technieken als ProMotion of een Liquid Retina-display verwachten we niet, omdat dat de prijs teveel opschroeft.

#3 Apple Pencil én Smart Keyboard
Dat de Apple Pencil ondersteund gaat worden, mag geen verrassing zijn. Al sinds vorig jaar werkt ook deze iPad met Apple’s schrijfpen, onder andere vanwege de focus op het onderwijs en creativiteit. Waarschijnlijk is dit dit jaar niet anders. We denken niet dat Apple de overstap maakt naar de Apple Pencil 2, omdat er dan ook het één en ander veranderd moet worden aan de behuizing van de iPad in verband met het opladen van de Apple Pencil. Dat betekent dus dat de Apple Pencil 2 mogelijk exclusief blijft voor de iPad Pro 2018.

ipad-pro-smart-keyboard-schuin-voor

Wel gaan er geruchten over ondersteuning voor het Smart Keyboard. Dat zou de iPad in één keer een betere vervanging voor je laptop maken, omdat het typen op een fysiek toetsenbord nou eenmaal makkelijker gaat dan op het virtuele schermtoetsenbord. Op Apple’s pagina over de iPad 2018 benoemen ze de ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden al, maar wat ons betreft is ondersteuning voor het Smart Keyboard net even prettiger.

#4 Thuisknop en Touch ID
Vind je al dat vegen maar niks en geef je liever de voorkeur aan Touch ID tegenover Face ID? Dan lijkt dit model meer voor jou geschikt. Apple houdt dit jaar waarschijnlijk nog gewoon vast aan de thuisknop en dus ook de Touch ID-sensor. Hierdoor kan Apple de prijs lager houden en blijft er een duidelijk onderscheid tussen de iPad Pro 2018 en de iPad 2019. Gebruik je toch liever de veegbewegingen? Sinds iOS 12 ondersteunt elke iPad gebaren voor multitasking en het afsluiten van apps. Dus ook op deze aankomende iPad kun je gewoon omhoog vegen om een app af te sluiten.

#5 Verbeterde specs
Zoals Apple bij nagenoeg elke hardware-update doet, krijgt de iPad 2019 waarschijnlijk een betere processor. Momenteel zit er nog een A10 Fusion-chip in. Hoewel deze nog prima mee kan, stamt deze alweer uit 2016. Inmiddels is Apple al veel stappen verder en zitten we alweer bij de A12-serie. Waarschijnlijk vind je deze nog niet in de iPad 2019, want Apple kiest eerder voor de A11 Bionic. Kenmerkend van deze chip is de geavanceerdere machine learning en kunstmatige intelligentie, dat vooral bij fotografie en AR van pas komt. Vooral laatstgenoemde kan op een iPad goed uit de verf komen.

iPad 2018 met Pencil

Het zou ons ook niets verbazen als Apple de iPad uitrust met betere en extra speakers. De iPad is uitermate geschikt voor het kijken van filmpjes op Netflix en YouTube en een betere set speakers kan daar goed bij helpen. De iPad Pro-serie heeft al sinds de introductie vier speakers, dus het zou ons niets verbazen als deze nu de overstap maken naar de iPad 2019. Overigens denken we niet dat Apple dit jaar de overstap maakt van Lightning naar USB-C, omdat de doelgroep van de iPad 2019 daar nu nog minder baat bij heeft.

#6 Dezelfde lagere prijs
Apple kondigt deze nieuwe iPad waarschijnlijk aan tijdens een event in maart van dit jaar, met een release ergens in de weken erna. Kenmerkend van deze serie is dat de prijs een stuk lager ligt dan van de iPad Pro-modellen. We verwachten dat dat dit jaar niet anders zal zijn. Momenteel ligt de iPad 2018 in de winkels vanaf ongeveer €359. Verwacht dus ook dat het model van dit jaar daar niet ver vanaf zit.

Naast dit model komt Apple naar verwachting ook nog met de iPad mini 5. In ons artikel over de iPad mini 5 lees je meer over dit aankomende model. Bekijk ook ons overzicht van Apple-producten in 2019, om te zien wat ons nog meer staat te wachten dit jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2019, 18:30
Categorie iDevices
Onderwerp iPad 2019
Device iPad 2019

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.