iPhone SE rijtje

Analisten voorspellen het einde van iPhone SE en huidige iPhone X

Volgens analisten komt er later dit jaar een einde aan de iPhone SE. Volgens hen moet dit goedkoopste model plaats gaan maken voor de 2018 iPhones. Een echte opvolger zit er volgens hen niet in.

Het is ieder jaar niet alleen spannend welke nieuwe iPhones Apple aan gaat kondigen, maar ook welke vorige modellen nog gewoon in het assortiment blijven. Vorig jaar vielen er helemaal geen toestellen af, maar dit jaar is dat volgens analisten wel het geval. BlueFin Research voorspelt dat Apple plaats gaat maken voor de drie 2018 iPhones, waardoor de iPhone SE en de huidige iPhone X vanaf september niet meer in de verkoop zijn.

‘iPhone SE verdwijnt’

Volgens de analisten van dit onderzoeksbureau focust Apple op de drie nieuwe iPhones die dit najaar verschijnen. Dat zijn niet alleen de opvolger van de iPhone X en de grotere iPhone X Plus, maar ook de goedkopere 6,1-inch LCD-iPhone. De analisten voorspellen dat Apple tijdens de laatste twee kwartalen van dit jaar 91 miljoen stuks gaat produceren, gevolgd door 92 miljoen in de eerste twee kwartalen van 2019. De iPhone X Plus is er vooral voor de mensen die de 5,8-inch iPhone X te klein vinden, terwijl de goedkopere 6,1-inch iPhone de mensen met een wat beperkter budget aan moeten spreken.

Volgens BlueFin Research betekent dat zowel het einde van de huidige iPhone X als de iPhone SE. Normaal gesproken houdt Apple de toestellen van een jaar oud nog in het assortiment, maar bij de iPhone X is dat dus niet het geval. De verwachting is wel dat het model voorlopig nog beschikbaar blijft bij externe winkels en providers, maar als het aan de analisten ligt stopt Apple zelf met de verkoop van dit toestel. Ook de betrouwbare Ming-Chi Kuo beweerde eerder dat de iPhone X dit najaar uit de winkels gaat.

Als de iPhone SE inderdaad verdwijnt, betekent dit dat de goedkoopste iPhone uit het assortiment niet meer te koop is. Een échte opvolger lijkt er dus niet te komen, ondanks de wisselende geruchten over een iPhone SE 2. Of dit betekent dat ook de iPhone 6s en iPhone 6s Plus gaan verdwijnen, weten we nog niet. De analisten geven daar geen uitsluitsel over, maar het zou wel logisch zijn. De iPhone 6s heeft dezelfde op een paar verschillen na dezelfde specificaties als de iPhone SE en verscheen alweer in 2015. De iPhone 8 blijft voorlopig nog wel in het assortiment, voor een iets lagere prijs dan nu het geval is.

Ben je benieuwd naar de volledige line-up van de 2018 iPhones? In ons artikel lees je meer over de aankomende modellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone SE deals

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.