Takenapp Clear werkt aan een comeback

Binnenkort totaal vernieuwd
Ooit was het een van de populairste apps in de App Store. Clear zorgde in 2012 voor een hype met het gestreepte design in meerdere kleurtinten. Heel wat appontwikkelaars aapten de kleurige stroken na. Sindsdien is het stil geworden rond de app, maar er wordt gewerkt aan een comeback!

In 2012 bracht RealMac Studios de takenlijst-app Clear uit. De app werd behoorlijk populair. Niet alleen vanwege de kleurtjes, maar ook omdat de app gemakkelijk te bedienen was met veegbewegingen en multitouch. Zo zou een takenlijst-app eruit moeten zien. Er is goed nieuws voor de fans: Clear komt terug.


De afgelopen jaren bracht RealMac Studios wel regelmatig updates uit en de prijs ging in de loop der jaren omhoog van de oorspronkelijke €0,79 naar de huidige €5,99. Maar dat was ook alles. Een aangepaste versie voor de iPhone X kwam er bijvoorbeeld niet.

Hieronder zie je in een video de app waarmee het allemaal begon:

https://vimeo.com/35693267

Compleet vernieuwde Clear

Is Clear dood? Nee, zeggen de ontwikkelaars. Ze werken sinds begin 2017 aan een comeback van de app en de nieuwe versie kan elk moment verschijnen. De vernieuwde Clear-app zal alleen op iOS te gebruiken zijn, want er is voorlopig geen Mac-versie meer. Er wordt nog nagedacht over een geschikt verdienmodel en daarbij wil het team rekening houden met de huidige trouwe gebruikers.

“We zitten nog de uiteindelijke plannen uit te dokteren”, schrijven de makers. “We willen een goede balans vinden voor de loyale Clear-gebruikers die de app zijn blijven steunen zonder dat er grote updates uitkwamen, terwijl we ook geld willen verdienen aan nieuwe gebruikers.”

Bekijk ook

Dit zijn de beste takenlijst-apps voor iPhone en iPad

Je zoekt een goede todo-app om je takenlijst te beheren? Of je wilt het vanaf nu wat professioneler aanpakken en Apple's Herinneringen-lijst voldoet niet meer? Met deze takenlijst-apps ga je efficiënter aan de slag met prioriteiten, subtaken, taken toewijzen en suggesties voor activiteiten die je als eerste moet oppakken.

Het is alleen de vraag in hoeverre Clear nog indruk kan maken in een tijd dat Apple’s eigen Notities- en Herinneringen-app steeds beter zijn geworden en er alternatieven zoals Sorted bij zijn gekomen. Wel verklappen de makers alvast wat functies: “je kunt eindelijk items slepen tussen lijsten, herhalende items inplannen, gebruik maken van randloze thema’s voor de iPhone X, automatisch overschakelen naar een donker thema in de avonduren en nog een aantal andere leuke dingen.” Via @useclear kun je de ontwikkelingen volgen.

https://twitter.com/eli_schiff/status/1016451005783990272

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.