iPhone X review: camera

Gerucht: ‘iPhone X dit najaar uit de winkels, krijgt 3 opvolgers’

De iPhone X gaat volgens analist Ming-Chi Kuo dit najaar uit de verkoop. Apple zou al in de zomer met de productie willen stoppen, om bezig te gaan met de drie nieuwe iPhones voor 2018.

Apple haalt mogelijk dit najaar de iPhone X alweer uit de winkels, zo voorspelt Apple-analist Ming-Chi Kuo. Het huidige toptoestel van Apple zou wel eens een eenmalig model kunnen zijn, dat dit jaar meteen al wordt opgevolgd door 3 nieuwe iPhones. Kuo heeft zich in een nieuw rapport gebogen over de vraag hoe het verder moet als de verkoop van de iPhone X uiteindelijk tegenvalt. Apple zou dan van plan zijn om de iPhone X van de markt te halen en deze zomer al te stoppen met de productie. Maar niet getreurd, want inmiddels wordt bij Apple intern alweer gewerkt aan de iPhones van 2018.

Gerucht: ‘iPhone X dit najaar uit de winkels

De KGI-analist denkt dat Apple in het eerste kalenderkwartaal van 2018 zo’n 18 miljoen stuks van de iPhone X zal verschepen. Volgens de analist heeft de iPhone X te weinig indruk gemaakt in China, een van de belangrijkste landen voor Apple. Chinese gebruikers denken dat het toestel minder schermoppervlak heeft vanwege de ‘notch’ (de inkeping bovenin het scherm) en ze zouden daarom liever de iPhone 8 Plus kopen.

iPhones van 2018 door Ming-Chi Kuo.

KGI verwacht dat Apple in het najaar van 2018 een drietal nieuwe iPhones zal uitbrengen, waarbij de iPhone X dus ‘end-of-life’ is. In tegenstelling tot voorgaande jaren zou Apple niet van plan zijn om het toestel in het assortiment te houden als een soort budgetmodel. In plaats daarvan zal Apple volgens Ming-Chi Kuo de technologieën die nu in de iPhone X zitten overnemen in andere modellen. Eén daarvan is de iPhone X Plus, met een groter scherm. Dit lost het probleem op van de Chinese gebruikers, omdat het bruikbare oppervlak van het 6,5-inch scherm groter is.

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-x-plus/

Uiteindelijk blijkt Apple’s gekozen strategie om in 2017 drie nieuwe iPhones uit te brengen toch wat anders uit te pakken dan ze wellicht hadden verwacht. Er is relatief weinig belangstelling voor de iPhone 8-modellen en nu zou ook voor de iPhone X al snel het doek vallen. Kuo verwacht dat er 62 miljoen exemplaren van de X verkocht worden, een stuk lager dan de eerder verwachte 80 miljoen.

Geen ‘Super Cycle’ in 2017
De beloofde ‘Super Cycle’ die door andere analisten was voorspeld (waarbij veel mensen hun toestel in 2017 zouden inruilen voor een nieuwe) blijkt niet te hebben plaatsgevonden. En in opkomende markten blijken gebruikers vooral gecharmeerd door de iPhone 6s en iPhone 6 Plus en iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

… maar wel in 2018?
Wellicht heeft Apple’s strategie voor 2018 meer succes. Kuo verwacht in de eerste helft van 2018 een kleine groei van zo’n 5 procent. Volgens Kuo komt er uiteindelijk nog wel een ‘Super Cycle’, maar die vindt dan plaats in het najaar van 2018 als Apple 10% groei tegemoet kan zien. Uiteindelijk blijven dit natuurlijk maar voorspellingen; al is Kuo niet de minste en zitten zijn voorspellingen vaak wel in de juiste richting. De drie 2018 iPhones die Kuo in zijn glazen bol ziet hebben een schermformaat van 5,8-inch, 6,1-inch en 6,5-inch en het uiterlijk van de iPhone X. Het middelste model zou daarbij een gewoon lcd-scherm krijgen om de prijs laag te houden.

Bekijk ook

iPhone 2018: alles over de iPhone 2018 functies en release

Lees hier alles over de nieuwe iPhones van 2018: welke iPhone-modellen heeft Apple in september 2018 uitgebracht, wat is de iPhone 2018 prijs en wat zijn de nieuwe iPhone functies? Lees alles over de iPhone 2018 release, functies en meer 📲

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-x-plus/

Bekijk ook

iphone-se

iPhone SE

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

53 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.